banner564

“KKTC’de gelecek eğitim ve turizm ile şekillenecek”

Bu başlığı aslında zamanında turizm ve eğitim bakanlığına slogan olarak vermiştim. Yaptığım iki ayrı projenin birleştirilmiş başlığı bu. Ama bu başlık bence bugünü ve yarını özetlemeye yetiyor da artıyor bile. 
Dün, Uluslararası Final Üniversitesi, turizm ve turizm eğitimi alanında dünyanın en önemli ve seçkin kuruluşlarından biri olan Uluslararası Turizm ve Otelcilik Okulları Birliğinin Genel Kurulu ve “Gastronomi Yarışmasının basın toplantısını izledik bir grup gazeteci arkadaşımızla birlikte.
Yarışma ile ilgili haberleri zaten gazetemizde okuyacaksınız bugün. Biz basın toplantısı sonrasında Uluslararası Final Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dimağ Çağıner ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik. 
Dimağ Çağıner, bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu “vizyon” sahibi genç iş adamlarımızdan. Aileden bulduğunun üzerine yatmak yerine aile şirketinin alt yapısını kullanarak nasıl geliştirebilirim düşüncesi ile Ada’nın en büyük kongre turizmini yapıyor. Ve yine kendi gayretleri ile bu altyapıya şimdi Türkiye’den de bulduğu iş ortağı ile eğitim sektörüne girdi.
Her öğrenciye mezun olduktan sonra “İş imkânı garanti” diye çoğu kimsenin yapamayacağı bir bonus ile yola çıktı. Ve bu yolda emin ve sağlam adımlarla ilerliyor. 
Dimağ Çağıner, üniversitenin vizyonu konusunda da yakın dönemde okulu birkaç kampüsten oluşacak şekilde planladıklarını söylüyor. Ve İskele Bölgesini bu bağlamda kendilerine yatırım üssü olarak seçmişler. 
Kendi paraları ile aldıkları araziye kampüs ve diğer kompleksleri yapacaklar. Bafra’da devam eden turizm yatırımının da üniversite ile işbirliği içinde olması için alt yapı bugünden ona göre inşa ediliyor. Yani okul oteli, otel de okulu destekleyecek açıldıktan sonra.
İşte bu bir vizyon meselesi sevgili okurlar. Geleceği planlamak, bu planı ekonomik hale sokmak her baba yiğidin yapabileceği bir iş değil maalesef. 
Dün Dimağ Çağıner’i dinlerken en çok da içimden “Bu tür vizyon sahibi kişilerin siyasete girmesi gerektiğini” düşündüm. Ama sonra siyasetteki istikrarsızlık aklıma gelince bu düşüncemden hemen arındım.
Turizmden eğitime birçok konuda görüş alış verişinde bulunduk sevgili Dimağ Çağıner ile. Yakında diğer konuştuklarımızı da paylaşacağım sizlerle.

Öncü olmak sorumluluk ister
Merit Grubu yeni bir sosyal proje için dün tam kadro kameralar karşısındaydı. 3 Mart’ta gerçekleşecek olan Raşit Bağzıbağlı defilesi ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneğine önemli bir bağışın toplanması hedefleniyor. 
3 Mart Cumartesi günü Merit Crystal Cove Hotel balo salonunda düzenlenecek defilenin baş mankeni Çağla Şıkel olacak. Bir yanda dünyaca ünlü modacı bir Kıbrıslı Türk olan Raşit Bağzıbağlı diğer yandan Çağla Şıkel. Ve buradan elde edilecek gelir de çok hayırlı bir iş için kullanılacak. Daha ne olsun! 
Valla bu üç neden için bile bu özel defile kaçırılmaz, kaçırılmamalı da. Ben orada olacağım, sizi de beklerim. 

Çoraplar uyumsuz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, sevgili dostumuz Zeki Çeler’in bir gazetenin manşetine taşınan fotoğrafı dünün en çok konuşulan konuların başında geldi. Zira o fotoğrafta Zeki Çeler’in ayağında pembe-beyaz çizgili çorap vardı. 
Zeki, spor kıyafetinin altında pembe-beyaz çizgili çoraplar bize çok da yabancı gelmedi. Zira tanıdığımız ilk günden bu yana Zeki hep böyleydi, şimdi bakan oldu diye değişecek değil ya.
Neyse bu bizim görüşümüz, katılırsınız veya katılmazsınız o sizin bileceğiniz iş. Ama biz bu kıyafeti, dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk modacı Raşit Bağzıbağlı’ya sorduk. İşte uzman görüşü; 
“Üsteki blazer ceket ve ayağındaki koton cinsi pantolon ile sportif ama ciddi bir imaj yaratmış. Gömlek biraz daha koyu veya renkli olabilirdi. Ama ayağındaki çoraplar kesinlikle bu kıyafete uymamış. Ya hiç giymeyecekti ya da düz renk seçecekti.”
Sevgili Zeki, valla uzmanı diyor ki bu çoraplar olmamış, karar ve zevk yine de senin. 
 
MESAJLAR:
Tufan ERHÜRMAN: Başta KIB-TEK gibi kurumlar olmak üzere birçok kurum yeni yönetim kurullarını bekliyor. Hadi müşavir konusunu anladık ama bu kurumlara atamaları bir an önce yapsanız hiç fena olmayacak. 
Kudret ÖZERSAY: Atamalar konusunda hükümet ortağınız sizi bekliyor diye duyduk. Sizde bu konuda artık biraz elinizi çabuk tutsanız da hepsi birlikte bir an önce atansa.  
Serdar DENKTAŞ: Belediyeler Yasası değişiyor ama belediyelerin maliyeden alacağı 4 ay birikmiş olacak bu gidişle. Ve birçok belediye hem parasız hem iş yapma derdinde seçimler öncesinde. 
Hasan TAÇOY: Ersin Tatar ve Faiz Sucuoğlu’ndan sonra sizde sahalara inmişsiniz ve bölge ziyaretlerine başlamışsınız. Anlaşılan Dubai tatilinde bazı kararlar aldınız ve gelince uygulamaya başladınız. 
Resmiye CANALTAY: Önceki akşam sizde Alsancak bölgesinde görülmüşsünüz. Hayırdır seçim sonrası gezenlere sizde mi eklendiniz? Yalnız yemeğe davetli olmayanlar biraz kırılmışlar bu işe, aman dikkat. 
Ayşegül BAYBARS: Darılmaca gücenmece olmaz bu işlerde. Biz 9 eleştirip 1 takdir ederiz. Alışsanız hiç fena olmaz. Yakında ziyaretinize geleceğiz zaten.   
Tolga ATAKAN: Alsancak-Girne yolunda su dairesinin projelendirme işi kalmış, yakında o iş de tamamlanınca yolu kısa sürede bitirmeyi planlıyormuşsunuz. Bu arada kırmızı plakalar için teşekkürler. Sayenizde yolda kimin kiralık olduğunu kimin olmadığını yine anlayabileceğiz.
Zeki ÇELER: Valla bize göre sorun yok ama ünlü modacı senin çorapları uyumsuz buldu. Bundan sonra daha dikkatli ol bu konularda veya evden çıkmadan Münüse’ye sor da o sana söylesin olup olmadığını. 
Ali TEKTAN: Girne Belediye başkanlığı için son günlerde sizin de adınız kulislerde sıkça geçmeye başladı. Dün bu konuda bazı önemli toplantılar yaptığınızı duyduk, hade hayırlısı.
Mehmet HARMANCI: Seçimler öncesi belediyelerin birleşmesi konusunda söylediğinizi birçok kişi iktidarın en büyük belediye başkanının sözü olarak algıladı ve böyle de bir beklenti oluştu kamuoyunda. 
Çetin SADELİ (Çeto): Artık Lefkoşa’da dedektif gibi dolaşıp belediyenin kusurlarını tek tek not ediyormuşsunuz. Yakında bu konuda önemli eleştirileri gündeme getirecekmişsiniz kamuoyunda. 
Dimağ ÇAĞINER: Yeni dönemde kendinize üst olarak İskele Bölgesini seçmeniz çok önemli. Demek ki burası birkaç yıla kalmaz uçuşa geçer. Akıllı olan buradan yer alır. 
Tülin BEROVA: Hükümet 4 partiden oluşunca muhalefet yapan köşe yazarı da parmakla sayılır oranda azaldı. Siz bu boşluğu doldurmaya devam edin, zira eleştiri olmazsa mükemmel bulunamaz. 
Güven ARIKLI: Yakında yeniden bir üniversitede ders vermeye başlayacakmışsınız. Bu arada Azerbaycan geziniz nasıl geçti, yediğiniz içtiğiniz sizin olsun da bize ne getirdiniz? 
Ayşemden AKIN: Son günlerde eski gazetecilik günlerinize döndüğünüzü gördük. Hayırdır ne oldu da birden eski günlerinize döndünüz? 

POLEMİX
 “O kaynaklarda Rum tarafının ne kadar hakkı varsa bizim de o kadar hakkımız vardır. Rum tarafının bu pervasız adımlarına birlik-beraberlik içinde yanıt vermeliyiz. Türkiye’miz kararlı duruşunu sürdürmeli gereken sondaj çalışmalarını günü geldiğinde yapmalıdır.”
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu
YORUM EKLE

banner608

banner474