banner564

Kumpasta ikince perde

Geçen hafta Cuma günü yazmıştık, CTP’nin yayın organında yazılan iddiaların açıklanması gerekiyor diye. Çünkü yazan kişi, iddialarını doğrulattığını da ifade ediyordu kaleme aldığı yazısında.
Biz de Cuma günü bu köşeden çağrı yapmış “Madem hepsi doğrulanmış bilgiler o zaman isim isim açıklanmasında ne zarar olabilir ki. Madem bu kadarını yazdınız isimlerini de yazın. Kim bu büyük medya patronu? Kim bu bahis patronu? Herkes bilsin, herkes öğrensin” demiştik.
Dün Kıbrıs Gazetesi bir açıklama yaptı bu iddialar üzerine ve CTP’nin yayın organının yazı işleri müdürünü direkt hedef aldı. Yazıda, “Sen de Kıbrıs Gazetesi okulundan yetişip de diploma alamayan, sınıfta kalan sözde arkadaşımız, gözünü düşmanlık bürüdüğünden bu gerçeği bile göremiyorsun, yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Londra’ya giden ve bu yöndeki iddiaları çürüten Ersin Tatar’ı karalama kampanyasının yeni bir ürünü bu son kumpas.
Kıbrıs Gazetesi dün bu iddiaları sert bir dille yalanladı ve CTP’nin yayın organının Genel Yayın Yönetmenini ciddi bir şekilde suçladı ve yazdıklarının “yalandan ibaret” olduğunu dile getirdi.
Şimdi buradan tekrar soruyoruz ilgili kişiye. “Çamur at izi kalsın” misali bu yazıyı (Dipsiz kuyu) neden yazdınız? Size “doğrulattığım” dediğiniz bu bilgileri kim verdi ve neyin karşılığında verdi? 
Çıkın ve açıklayın. İsim vererek, şahit göstererek açıklayın. Yoksa gerçekten pis bir kumpas olarak kalacak bu olay. Ve açıklama gelene kadar her gün bu köşeden bu kumpası anlatmaya devam edeceğiz. 

Mehmet ve roka
Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı işi gücü bırakmış İngiltere’ye giden Başbakanı eleştirmeye kalkışmış. Neymiş efendim “Tatar danışmanlarını dinleyecekmiş veya değiştirecekmiş” falan filan.
Gören de diyecek ki Lefkoşa’nın tüm sorunlarını Mehmet çözmüş, şimdi derdi memleketin sorunları. İlahi Mehmet. Sen önce önündeki pilava bakacaksın, tamam mı diye? Sonra elbette Başbakan dahil herkesi eleştirme hakkına sahip olacaksın.
Mesela sen yurt dışındayken kimse Lefkoşa’da bunca sorun var iken Mehmet’in ne işi var Antep’te demedi? Antep’te yedin içtin geldin diye kimse sana bir şey söylemedi. 
Üç gün memleketten uzak kalan Başbakanı eleştiren Mehmet, acaba Berlin Fatihini niye sorgulamıyor? Berlin’den yurda gelip ertesi gün soluğu Perşembe pazarında alan Cumhurbaşkanına hiç mi bir şey söyleyesin gelmiyor Mehmet…
Ne yaptı Berlin’de? Nasıl olacak, ne olacak? Diye hiç mi merak etmiyorsun Mehmet. Rum lider Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Mitsotakis ile telefonda görüştü. Görüşme sırasında Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı’nı 25 Kasım tarihinde Berlin’de yer alan gayri resmi üçlü görüşme ve gelecek adımlar hakkında bilgilendirdi. 
Akıncı kimi bilgilendirdi Mehmet?
Seni mi? Beni mi? Erdoğan’ı mı? KKTC’de ki siyasi partileri mi? Başbakanı mı? Kimi? Yoksa bilgilendirmek için mi gezdi Perşembe günü Gazimağusa pazarını, Cuma da İskele pazarını… 
Roka’nın fiyatından haberin var mı Mehmet? 

Biz de anlayamadık!
Biz Berlin, merlin, federasyon falan diye duralım Rum Yönetimi eski başkanlarından Yorgos Vasiliu, “Tanımasalar bile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugün bir devletin bütün karakteristiğine sahip olduğuna” dikkat çekti.
Vasiliu “Uzlaşı çözümü olmazsa Türk tarafı pratikte her istediğine ulaşacak. Pratikte bölünmüşlük vardır ve geçen zaman aleyhimize işliyor” dedi.
Son sözleri ise son derece çarpıcıydı Vasiliu’nun; 
“1975’teki durum 1985’tekinin aynısı değil ve 1985’teki durum da bugün ile aynı değil. Her şey gelişiyor ve bu aleyhimizedir. Maalesef cazip olan ile mümkün olan arasındaki farkı anlayamadık.”

MESAJLAR

Ersin TATAR: CTP yayın organında yer alan iddialara siz bir cevap verecek misiniz? Bu konuda kapsamlı bir açıklama şart oldu gibi. Zira  seçimler öncesi bu iddiaların bir netlik kazanması gerekiyor. 

Tufan ERHÜRMAN: Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bizzat sizin partinin gazetesinde Türkiye’den seçimlere müdahale şeklindeki haberlere siz ne diyorsunuz? Bu konuda bir açıklama sizden bekliyoruz. 

Okyay SADIKOĞLU: Ersin Tatar’ı sosyal medyadan eleştirdikten sonra kendisinin sizi Londra’dan araması ve oradaki ortağınız ile buluşmasını sosyal medyadan yazınca bazıların eleştiri oklarına hedef olmuşsunuz. 

Fikri ATAOĞLU: DP’deki yeni dönem hafta sonu itibari ile resmen başlamış oldu. Serdar Bey duygusal bir veda yaparken sizin ileriye dönük mesajlarınız partiye umut verdi. 

Dt. Şerife ÜNVERDİ: Geçtiğimiz hafta Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir operasyon geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun diyoruz ve en kısa zamanda eski sağlığınıza geri dönmenizi diliyoruz, Allah şifalar versin. 

Mustafa AKINCI: Pazar gezmelerine bu haftada devam edecek misiniz? Çarşamba günü mesela Girne’de Pazar kurulacak. Gazimağusa ve İskele’den sonra Çarşamba pazarı da fena olmaz hani. 

Dr. Sibel SİBER: Cumhurbaşkanı Akıncı’nın kullandığı dil konusunda getirdiğiniz eleştirilere acaba Saray’dan bir cevap gelecek mi? Biz de bu konunun takipçisi olacağız. Zira seçimler öncesi gerilimin bu kadar artması hoş ve sağlıklı değil. 

Niyazi ŞANAL: Başbakanın Londra temasları sırasında hoş bir sürpriz yapıp oradaki futbol federasyonu ile birlikte çok güzel bir etkinliğe imza atmışsınız ve gençleri Başbakan ile buluşturmuşsunuz. 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Duydunuz mu Rum lider Anastasiadis kabinede değişiklik yapmış ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na Ayia Napa Belediye Başkanını atamış. 

Dr. Mehmet ÇAKICI: 4 gün 4 salon 200’ü aşkın bildiri, 200’e yakın yurt dışı, toplam 500’e yakın katılımcı ile kusursuz bir etkinlik ve tatminkâr bir başarı ile alkol ve madde bağımlılığı kongresi tamamlanmış. Emeği geçen herkesi kutluyoruz. 

Kudret ÖZERSAY: Rum hükümeti bizim turizmimizi etkileyecek gayet ırkçı bir kararı hayata geçiriyor. Kapılardan geçişleri kısıtlamak bizim turizmimize büyük darbe vuracak. Bu konuda bir eylem planı var mı?  

Osman AMCA: Cuma günü Çalışma Bakanlığından çıkarken ufak bir kazaya karışmışsınız. Çok geçmiş olsun diyoruz, Allah’tan cana geleceğine mala gelsin diyoruz. 

Eral OSMANLAR: BAU Kıbrıs Üniversitesi kampüs inşaatı hızla devam ediyormuş ve yılbaşı sonrasında artık binaların içinin döşenmesi ve hazırlanmasına geçilecekmiş. 

Ümit BAHŞİ: Gezen tavuk işine en son olarak sizde dahil olmuşsunuz. Doğal ortamında yetişen tavuklar ve onların doğal yumurtaları. Gerçekten çok sağlıklı.  

YORUM EKLE

banner471

banner473