banner564

Serkan beklesin…

Adı Serkan. Makine Yüksek Mühendisi. Lisans eğitiminden sonra Yüksek Lisans eğitimini de başarı ile tamamlayıp Vatan Borcunu ödemek için daha fazla beklemeden askerliğe yazılmış.  
Acemiliği Erzincan’da yapıp kura ile Yavru Vatan Kıbrıs’a geldi birkaç gün önce. Hayatında hiç gelmediği Kıbrıs, kuradan çıktı. Çok mutlu oldu, neticede askerlik sayesinde Yavru Vatanı görecekti.
Geçen gün, uçağa bindiği gibi Ercan’a geldi. Askeri geçiş noktasından geçip diğer tertiplerini beklemek için Ercan Havalimanı’ndaki toplanma merkezinde 13 saat bekledi.
13 saat boyunca ne bir şey yedi nede bir şey içti. 13 saat sonra kendisi gibi Türkiye’nin diğer noktalarından uçakla Ercan Havalimanı’na gelen askerlerle birlikte askeri kışlasına teslim olmak için bir başka bekleme noktasına götürüldü. Yaklaşık 12 saatte orada beklediler. Bir başka araç ile nihai birliğine ulaştılar sonunda. 
Bir saat uçak yolculuğu ile geldiği Yavru Vatan Kıbrıs’ta sadece kendi birliğine gidebilmesi için 24 saatten fazla süre geçmesi gerekti. Aç, susuz gittiği birlikte biraz dinlendikten sonra Vatan Nöbeti için kendisine zimmet edilen silahla nöbet tutmaya başladı. Bazı günler 8 saat bazı günler 10 saat nöbet tutuyor Serkan.
Türkiye’den gelip bizi bekliyor elinde silahı ile Serkan. Gideceği yer, göreceği mekân sınırlı. Zaten çarşı izni de öyle her gün değil.
KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde bugün hükümet tarafından hazırlanan Vicdani Ret yasa tasarısı görüşülecek. Tasarı görüşülürken muhtemelen Serkan, kışlasında bizi beklemeye elinde silahı ile devam edecek.
Annesinden uzak, sevdiğinden uzakta bizi Serkan beklerken, bizim gençlerimiz meclisten gelecek müjdeli haberi bekleyecek bugün.  
Bizim gençlerimizin bir bölümü bugün mecliste geçireceğiniz yasayı beğenebilir. Ancak Türkiye’den buraya bizi beklemeye gelen Serkan’a ne cevap vereceğiz?
Devleti kuran ve yaşatmak için bu uğurda bir ömür harcayan Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş,
“Kıbrıs Türkü esir olmasın” diyen Alaminyolu inşaat ustası, Şehit Hüseyin Usta’nın oğlu Kudret Özersay,
15 Kasım 1983'te KKTC'nin kuruluşunda kurucu başbakanı olan Mustafa Çağatay’ın oğlu Erek Çağatay,
Kıbrıs Türkünün mücadele dolu tarihinde TMT’yi kuranlardan ve sonrasında bu anılarını yazdığı kitaplarında toplayan Ahmet Sanver’in kızı Gülşah Sanver Manavoğlu, 
En çokta bugün sizi merak ediyorum, Vicdani Ret konusunda elinizi nasıl havaya kaldıracağınızı. Ha birde Serkan bekliyor, nöbette, sizin nasıl tavır takınacağınızı…

“Vicdanen reddediyorum”
“Ben bu Hükümeti “vicdanen reddediyorum!” Siz neyin peşindesiniz? Sağlık sistemi çökmüşken, eğitim sistemi can çekişirken, ülkede altyapı diye bir şey kalmamışken ve bu nedenle de canlar yitirilirken,
Siz neyin peşindesiniz?
Millet ekonomik krizden dökülürken, işsizlik hat safhadayken, esnaf kepenk kapatırken, insanlar ödeyemedikleri borçları nedeniyle iflas ederken hatta intiharın eşiğine gelmişken,
Siz neyin peşindesiniz?
”Biz bu işi beceremedik, yapamadık, yüzümüze gözümüze bulaştırdık” deyip gitmek de bir erdemdir. Bari bu erdemi gösterin de gelecekte toplum içine çıkacak yüzünüz olsun!”
Dr. Erkut Aşıcıoğlu
  
MESAJLAR
 
Mustafa AKINCI:  Herkes konuşuyor vicdani ret konusunda. Sizde bu konudaki görüşlerinizi kamuoyu ile paylaşır mısınız? Hazır sırası gelmişken BM görev süresi ile de ilgili görüşlerinizi merak ediyoruz. 

Ersin TATAR: Bölgeleri gezmeniz güzel ama vatandaş artık daha etkili bir muhalefet bekliyor sizden. Sanki seçim varmış gibi memleketin dört bir yanını gezmekten vaz geçip etkili muhalefetin yollarını aramanızı tavsiye ederiz. 

Bayram KAHRAMAN: Bize gelen haberlere göre Başbakanın kafası hayli karışık. Zira önüne konan raporda sizinle ilgili pek parlak şeyler yazmıyormuş. Bu yüzden de başbakan karar üretmekte zorluk çekiyormuş. 

Ahmet YÖNLÜER: Dün kalabalık bir grup ile birlikte yeniden siyasete dönmüş ve YDP’ye geçmişsiniz. Bundan sonra aktif siyasetin içinde sizi daha fazla göreceğiz anlaşılan. 

Tümgeneral Yılmaz YILDIRIM: Vatani görevini yapmak için KKTC’ye gelen askerlerin Ercan Havalimanı’ndan kışlalarına kadar geçen süreci biliyor musunuz? Bilmiyorsanız bir Ercan’a gidelim birlikte. 

Tufan ERHÜRMAN: Dome Otel konusu, CAS Konusu, Çiklos Raporu ve en sonunda da vicdani ret konusu.  Bakalım sırada ne var? Bizde dört gözle merak ediyoruz doğrusu. 

Kudret ÖZERSAY: Vicdani ret konusunda evet oyu vereceğinizi öğrenince şaşırdık mı? Valla ben şahsen hiç şaşırmadım desem yalan olmaz. Şaşıranlara şaştım aslında. 

Serdar DENKTAŞ: Bütçedeki açığı kapatmak için başta emlak vergileri olmak üzere birçok kaleme okkalı zamlar geliyor. Önümüzdeki günlerde yeni zamlarda açıklanacakmış. 

Erkut ŞAHALİ: Hayvan üreticisi bu sefer çok kararlı gözüküyor. Zira eylem planları üzerinde harıl harıl çalışıyorlar. Bu arada başka üretici grupları da harekete geçmek için hazırlık halinde. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Çok yakında bir kez daha Lefkoşa sokaklarına inmek için planlar yapıyormuşsunuz. Ve bu seferki eylemde gerçekten de çok ses getirecek yöntemler üzerinde duruyormuşsunuz. 

Zeki ÇELER: Asgari ücret konusunda herkes bir rakam veriyor. Öyle ki bazıları işi öyle abarttı ki 10 Bin TL’den bahsediyor. Bakalım orta yolu bu sefer bulabilecek misiniz? 

Tolga ATAKAN: Raporda yayınlandığına göre şimdi ne yapacaksınız Çiklos ile ilgili olarak. Bu arada yolun tek şeritte olması her gün başka başka sorunlara da neden oluyor. 

Togay ULUÖZ: Kışın ortasında ev boyamakta nereden çıktı. Genelde bu işler yaz aylarında yani sıcaklarda yapılır. Neyse ev boyası yapabildiğinizi öğrenmemiz güzel oldu, yakında bize de davet edeceğiz sizi. 

Emir ERSOY: Dün cikla avında sizi göremedik. Meğerse bir süreden bu yana av işini oğlanlara bırakmışsınız ve siz şimdilik sadece av hayvanları pişirmek ile ilgileniyormuşsunuz. 

Ahmet HÜDAOĞLU: KIB-TEK’te borç hızla yükseliyor. Bu arada maliyetlerin artması ile birlikte zammın kaçınılmaz olduğu söyleniyor. Acaba önümüzdeki günlerde yeni bir zam var mı? 

POLEMİX
 “Hâl böyleyken bu yolu teslim alan, açan ve dolayısıyla yaşananlardan sorumlu tutulması şart olan ilgili Bakanlık ve hükümettir. Dolayısıyla bu rapordan sonra Sayın Başbakanın yapması gereken tek şey görevinden istifa etmek ya da ilgili Bakan’ı görevden almaktır”
Ersan Saner 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Yeşil
Mustafa Yeşil - 5 yıl Önce

Alavera dalevera Mehmet nöbete.Serkan çok güzel bir örnekti kalemine yüreğine sağlık.

banner471

banner474