banner564

Üç kere dilekçe verdik

Merhaba Alihan Bey, her gün düzenli olarak yazılarınızı okuyorum. Ben Bostancı’da yaşıyorum ve işim Lefkoşa’da olduğu için her gün toplu taşıma kullanmak zorundayım. 
“Ancak bizi Lefkoşa’ya götürüp getiren araçta klimalar çalışmıyor. Hava sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıktığı şu günlerde her gün bu işkenceye katlanmak zorunda kalıyoruz. Her seferinde şoför arkadaş bu arızanın giderilmeyeceğini söylüyor ancak artık perişan haldeyiz.
Bu durumu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlık Trafik Dairesine 3. kez dillekçe yaparak şikâyet ettik ama maalesef tek bir dönüş bile olmadı. Sizden ricam bu konuyu gündeme taşımanızdır. 
Gerçekten bu sıcaklarda bizlerin neler çektiğini lütfen bir an olsun düşünün. Bu kadar duyarsız bir devlet olur mu? Bu sıcaklarda bu şekilde yolculuk yapılmasına nasıl izin verilir?”
Bostancı’dan Şener İnik
 
Haram olsun demek gelmiyor içimden
Merhaba Alihan Bey, her gün düzenli olarak yazılarınızı okuyorum. Ben Gönyeli’de yaşıyorum ve dün yaşadığım bir olayı size anlatmak istiyorum.
“Dün Lefkoşa Metropol bölgesinde bir eczanenin önünde arabamı yolun kenarına park edip eczaneye girdim ve her ay kullanmak zorunda olduğum ilaçlarımı aldım.
Dışarı çıktığımda arabanın camında Lefkoşa Türk Belediyesi ekiplerinin kestiği cezayı gördüm. Arabamı çift sarı çizgiye park etmeme rağmen bana ceza yazmaları beni hem çok sinirlendirdi hem de çok üzdü. İki dakika girip çıktım eczaneye. İnsan bir uyarır, bir düdük falan çalar ne bileyim.
Ben iki çocuk okutmaya çalışıyorum, hastayım ve her ay çok büyük paralara bu ilaçlarımı almak zorundayım. Şimdi iki dakika durdum diye 200 liraya yakın bir ceza ödememi istiyor belediye. Belki sizin için büyük bir para değil ama benim için çok önemli.
Ayrıca belediye yol kenarına bir şey koymuş 2 TL atıp oradan fiş alıp arabanın camına koyacakmışız. Ama ben bu uygulamayı hiç duymadım, bunun hiç reklamı yapılmadı. Vatandaşın duymadığı bilmediği bir şey üzerine ceza yazmalarına gerçekten çok ama çok üzüldüm. İçimden haram olsun demek geçse de demeyeceğim ama beni çok üzdüler…”
Birol Hanım 

Daha dikkatli olmalıyız
Son birkaç gündür arka arkaya ölüm haberleri alıyoruz ve çok genç yaşta dostlarımız aramızdan çok erken ayrılıyorlar. Önceki gün Hakan Ataöv’ü kaybetmenin daha yasını tutamadan dün de BRT’den sevgili Aydın’ımızı kaybettik.
İkisi de çok iyi arkadaşımda ve daha birkaç gün öncesi ikisi ile de bir araya gelmiştik. Hal böyle olunca gerçekten içimizden bir şeyler eksildi bu bir iki gün içinde.
Dün sevgili doktorum Kardiyolog Dr. Erkut Aşıcıoğlu’nu aradım.  Ardı ardına gelen kalp krizi haberlerini sordum. İnsanların son günlerde çok stres altına girdiğini, sigara başta olmak üzere alkole büyük bir kayış olduğunu ve havaların da etkisi ile kalp krizi riskinin iki hatta üç kat arttığına dikkat çekti. 
Sevgili okurlar gerçekten havalar çok ama çok sıcak gidiyor. Pandemi sürecinden ötürü herkesin işinde gücünde bir takım sıkıntılar var. En azından bu sıcak günler geçene kadar alkol ve sigaradan bir müddet uzak duralım. Gerçekten giden gidiyor ama arkada kalanlar için durum hiç de kolay olmuyor. 

MESAJLAR
Nihat BERKANT: Pandemi sonrasında nihayet dün sizi görebildik. Anlaşılan pandemi boyunca yaptığınız spor egzersizleri hayli yaramış gibi gözüküyor. Turizm ile ilgili söylediklerinizi ise bir yazı konusu olarak daha geniş bir şekilde ele alacağız. 

Mehmet HARMANCI: Şu zabıta arkadaşlara bir davranış eğitimini para ve ücret almadan sağlamak istiyorum. Bu konuda gerekli iznin ve ayarlamaların tarafınızdan sağlanmasını rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Karaoğlanoğlu Cami avlusuna kurulan gölgelik tam yerinde oldu. Ama bunun daha kalıcı hale gelmesi zaruri gibi gözüküyor. Oraya daha kalıcı bir şey düşünülse hiç fena olmaz. 

Candan AVUNDUK: Kıbrıs Türk sanayicisinin ihracat atağına geçmesi için Türkiye İhracatçılar Meclisi ile istişarelere başlamanız memnuniyet verici. Umarız bu istişarelerden çok somut bir şeyler çıkar. 

Prof. Dr. İbrahim BENTER: Vakıflar İdaresi’nin yaptığı girişimler üzerine, İngiliz Üsleri Komutanı Thomson tarafından imzalı resmi bir belge ile bölgedeki Evkaf dahil tüm Türk mal sahiplerinin korunacağının garantisi verilmiş. Gerçekten önemli bir noktaya temas ettiniz. 

Engin ŞAH: Göçmenköy Şah Fırın’ın kurucusu, bölgenin sevilen ve sayılan esnafı Olgun Şah'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.  Tüm sevenlerine ve müşterilerine başsağlığı diliyoruz, mekânı cennet olsun. 

Ahmet BAŞTAŞ: Hazırladığınız son reklam filminde kaptan rolü ile sinema sektörüne de yeşil ışık yakmışsınız. Gerçekten güzel bir tanıtım filmi olmuş, yapan arkadaşların emeğine sağlık. Bundan sonraki tanıtım filmlerinde de sizi görmeyi arzu ediyoruz. 

Tolga ATAKAN: Araç Kayıt Dairesi önündeki ışıklar tam 15 gündür bozuk. Bu konuda bölge esnafı belediyeyi uyarmasına rağmen kimse oralı bile olmamış. Lütfen bu konuyla ilgili arkadaşlar bir ilgilensinler, bölgede kaç kez kaza meydana geldi. 

Hasan Nihat ERDURAN: Emeklilik sonrası top sakal bırakarak yeni bir imaj yapmışsınız kendinize. Geçenlerde katıldığınız bir açılış vesilesi ile eksi dostlarınızı da görme şansını elde etmişsiniz. 

Tezel ÇEMENDER: Ufak bir operasyon için Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne yatırıldığınızı üzülerek öğrendik. Umarız en erken zamanda yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz, çok geçmiş olsun.  

Ersin TATAR: Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün milletvekilliğinden istifasını kabul etmeyeceğinizi ve Meclis’te ret oyu kullanacağınızı açıklamanız parti içinde olumlu karşılandı. 

Kutlu EVREN: Geçtiğimiz gün yaptığınız açıklama ders niteliğindeydi zira gerçekten turizm ve turistin beklentisi değişti. Tüm sektör ile birlikte bu değişime gere hareket etmemiz gerekiyor. 

Kenan AKIN: Şu sıkıntılı öğretmen konusunda Kamu Hizmeti Komisyonu ders olacak nitelikte bir karar verdi. Bu konunun en başından beri sıkı bir takipçisi olarak herhalde verilen karardan ziyadesi ile memnun kalmışsınızdır. 

Emre KOŞER: Dövizin ilk patladığı 10 Ağustos 2018 günü çektiğiniz videonun yıl dönümünde döviz bir kez daha patladı. Anlaşılan sizin bir kez daha video çekmenizin zamanı geldi.

YORUM EKLE

banner608

banner474