banner564

Madalyonun iki yüzü

Ligimizin iki benzer özellikli takımının mücadelesinde rakibinden daha fazla kazanmayı isteyen Gönyeli, sahadan galibiyetle ayrıldı. 
Karşılaşmaya adeta 1-0 önde başlayan kırmızı-beyazlı takım, 90 dakika boyunca belirli bir oyun düzenine sadık kaldı. Savunmadan orta sahaya kurulan köprü çok sağlıklı gelişti. Bunda kaleci Kemal’ın harika bir ayağa sahip olmasınında büyük payı var. Pas yüzdesinin çok yüksek olmasında blokların birbirine yardımının rolü yadsınamaz. Savunma ikilisinin uyumu, savunma beklerinin hatasız oynaması,  Christian önderliğindeki orta sahada Süleyman’ın deliciliği, ilerleyen yaşına rağmen hala ligin en iyi oyun görüşüne sahip Raif’in vizyonu ve tabii ki Okoli’nin yine savunmaları çok yıpratması, Gönyeli adına günün pozitifleriydi.
 
BÜY ise ligin ilk devresinde gösterdiği performansla tüm spor kamuoyunun takdirini kazanmıştı. Kaliteli yabancıları ve potansiyelli yerli rotasyonuyla gelecek adına umut vaat eden bir takımdı. Ancak ligin ikinci yarısına çok kötü bir başlangıç yaptı. Takım puan kazanma noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyor ve Play-out’un en üst sırasındaki Gençlik Gücü ile 4 puanlık bir fark kaldı. 3 puanlık sistemde hala sahibini bekleyen 33 puanı düşünürsek artık BÜY için puanlar toplama zamanı gelmiştir. Aksi takdirde kendilerini aniden Play-out potasında bulabilir. 
Karşılaşmaya gelecek olursak, genç oyuncuların sahaya koymaya çalıştıklarını ve mücadeleyi beğendim ancak organizasyon konusunda opsiyonlarını çok kısıtlı gördüm. Ahmet Hatay’ın atacağı paslar ve Azat’ın yapacığı bindirmelerle pozisyon hazırlamaya çalışan BÜY, özellikle orta sahada üstünlüğü Gönyeli’ye kaptırınca maç içerisinde takım çok etkisiz kaldı.  Yenilen erken iki golünde oyun düzeni ve saha içindeki motivasyonu da çok olumsuz etkilediğini söylemek gerekir. 
Karşılaşmanın orta hakemi Evren Karademir iyi bir maç yönetti.

YORUM EKLE

banner608

banner474