banner564

Maden suyunun cilde yararları

Yapılan bazı araştırmalarda doktorların, diyetisyenlerin ve dermatologların sıklıkla önerdiği maden suyunun, suyun en sağlıklı formlarından birisi olduğu söyleniyor. Peki günde en az bir kere rahatlıkla içebileceğimiz maden suyu cildimize ne gibi faydalar sağlıyor?

Maden suyunun cilde faydaları

•    İçerisinde bulunan bol silisyum sayesinde cildinizi güçlendirerek gözenekleri
    sıkılaştırır.
•    Yüze pamuğa sürülerek uygulandığında temizleyici olarak kullanılabilir. Japonlar 
senelerdir bu yöntemi kullanmakta, hatta maden suyu banyosu bile Japonlar arasında popüler olarak yer almaktadır.
•    Maden suyu toksinlerden vücudunuzu, özellikle de cildinizi arındırarak rahatlayıcı 
    etki yapar.
•    Yağ yakıcı etkisinin yanı sıra temizleyici etkisi ile vücudu kirlerden arındırır.
•    Özellikle sıcak havalarda hem içimi hem de cilde sürüldüğünde ferahlatıcı etkisi 
    vardır.
•    Yüz kenarlarında gülmekten oluşan mimik çizgilerine sürüldüğünde giderici etki 
    yapar.

Maden suyu ile cilt bakımı uygulamaları

Makyaj temizleme: Evinizde maden suyu varken, özel makyaj temizleme malzemelerine para vermenize gerek yoktur. Maden suyunu pamuğa dökerek bununla rahatlıkla makyajınızı temizleyebilirsiniz. İçerisindeki besleyici mineraller canlandırıcı özellik gösterecektir.

Yüz bakımı: Yüzünüzü cilt tipinize uygun bir temizleme ürünü ile ılık suyla güzelce yıkayın. Daha sonra yumuşak bir havlu ile kuru yer kalmayacak şekilde kurulayın. 
2-3 dakika boyunca, pamuğa damlattığınız maden suyunu yüzünüze uygulayın. Bu işlemi gece yapmadan önce uygulayın ve yüzünüzü havlu ile kurulayın. Sabah kalktığınızda bol soğuk su ile yüzünüzü durulayın. Yüz cildinizi gençleştirip canlandıracak bu işlemi haftada bir uygulayabilirsiniz.

Sivilce tedavisi: Özellikle yüz bölgesindeki sivilcelerden kurtulmak için, 1 çay bardağı maden suyu içerisine 3-4 damla limon suyu damlatarak bir karışım elde edebilirsiniz. Sivilce olan bölgelerin üzerine sürebileceğiniz bu karışımı günlük olarak uygulayabilirsiniz.

Tonik: Maden suyunu elma sirkesi ile karıştırıp tonik olarak kullanabilirsiniz. Eğer kokusu kötü gelirse, içine gül suyu veya lavanta damlatabilirsiniz. 8 kaşık maden suyu için 1 kaşık elma sirkesi ideal orandır.

Cilt sıkılaştırıcı: Maden suyunu plastik bir kaba veya buz kalıbına koyarak dondurun. Donmuş maden suyu parçacıklarını cildinizde gezdirerek cilt sıkılaşması sağlayabilirsiniz. Yağlı ciltlerde dilerseniz buz yapmadan önce içerisine limon suyu da ekleyebilirsiniz. Kuru ciltler süt ve badem yağı ekleyebilir. Karma ciltler ise, badem yağı ekleyebilir.
Selülitler için: Maden suyunun cilt sıkılaştırıcı özelliği sayesinde, maden suyu ile yapılan masaj selülitlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. 

Maden suyunu cilt için kullanırken uyarılar

•    Alacağınız maden suyunun içerisinde nitrit ve amonyak olmamasına dikkat etmeniz 
    gerekiyor.
•    Maden suyunun içerisine limon suyu ekleyebilirsiniz fakat, marketlerde satılan 
    limon aromalı maden suyu almayın aynı etkiyi vermeyecektir.
•    Hassas kılcal damarlara sahip kişiler buz kalıplarını yüzlerinde gezdirirken dikkatli
olması gerekir çünkü yüze aşırı soğuk uygulamak kılcal damarları belirginleştirebilir.

Maden suyu ile yüzünüzü temizlerken aşırı bir yanma oluyorsa denemeyin, cildinize zarar vermeyin. Aşırı yanma olan kişiler maden suyunu gazı kaçtıktan sonra ve daha ılık şekilde kullanabilirler.
 

YORUM EKLE

banner608

banner474