banner564

Makyaj Hileleri Nasıl Yapılır?

 Bir bayanım makyajda ki en büyük amacı yüzünde bulunan kusurları gidermek ve karşısında ki insanlara güzel gözükmektir. Eğer iyi bir makyaj yapmak istiyorsanız bazı hilelere başvurmanız gerekiyor. Ben hile sevmem, doğal makyaj yaparım derseniz yanlış düşündüğünüzü söyleyelim. Çünkü makyaj başlı başına bir hiledir. Amacım sizlerin daha güzel görünmenize yardımcı olacak olan makyaj hileleri hakkında detaylı açıklamalar yapmaktır. Yapacağınız hileyi dikkatli bir şekilde nasıl yapacağınızı ve ne gibi bir duruma fayda olacağını detaylı bir şekilde paylaşacağım. Sizin de vereceğim bilgiler arasında size uygun olanı bularak rahatça makyaj yapmanızı sağlayabilmeyi umuyorum.

Etkili Makyaj Hileleri

Yüzü Zayıf Gösterme Hilesi

Özellikle yüz bölgenizde bulunan fazla kilolardan sıkıldıysanız ve bu görüntünüz hoşunuza gitmiyorsa birkaç makyaj hilesi ile bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bu hile için size gerekli olan makyaj malzemesi fondöten’dir. Kilolarınızı gizlemek için kullanmanız gereken 2 adet fondöten vardır. Bunları gerekli şekillerde kullanmanız çok önemlidir. İkisini de kullanarak yüzünüze gölgeleme yöntemi ile zayıflık kazandıracaksınız. Alacağınız fondötenlerin ilki cildinizle aynı tona sahip olabilir ikincisi ise bir ton daha koyu olmalıdır. Farklı bir ihtiyacınız olmayacaktır.

Elmacık Kemikleri


Elmacık kemikleri kadınların güzelliklerini ön plana çıkarmak için makyajları esnasında dikkat ettikleri bölgelerin başında gelir. Yüz hatlarınız yuvarlak bir görünüme sahipse ve siz elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarmak istiyorsanız bu yazıyı dikkatlice okuyun. Yüzü zayıf gösterme konusunda anlattığım uygulamayı yaptıktan sonra elmacık kemiklerinizin olduğu bölgeye terracotta uygulaması yapmalısınız. Bu sayede elmacık kemikleriniz küçük bir makyaj hilesi ile ortaya çıkmış olacaktır. 

Daha Dolgun Dudaklar


Fondöten yardımı ile zayıf bir yüze sahip olduğunuz, terracotta yardımı ile elmacık kemiklerinizi ortaya çıkardınız şimdi yapmanız gereken dudaklarınızı ön plana çıkarmak olacaktır. Dolgun dudaklara sahip olmak her bayanın hayalidir. Ancak herkes doğuştan şanslı olmuyor. Onun için biraz makyaj hilesi kullanmalısınız. Yapmanız gereken dudak çizginiz boyunca kalemle bir çizgi oluşturmak olacaktır. Hafif dışında olduğuna dikkat edin. Renk tonu olarak krem rengini tercih etmeniz doğru bir karar olacaktır. Ardından lip gloos ile dudaklarınıza dolgunluk katmaya başlayın. Açık ve parlak tonları tercih etmeniz gerektiğini unutmayın.


Daha İri Gözlere Sahip Olmak

Dolgun dudaklara, güzel elmacık kemiklerine sahip olabileceğiniz gibi gözlerinizi daha iri gösterme şansınız var. Bunun için yapacağınız makyaj hilesi çok basittir. Yapmanız gereken kirpiklerinizin son noktasında birleşecek olan eyeliner’ın üst tarafta kalan kısmını alt taraftan biraz daha uzun tutmanız gerekecektir. Ya da göz pınarlarınıza fazla yakın tutmadan eyeliner’ı yarıdan itibaren de çekebilirsiniz. Bu basit işlem sayesinde gözleriniz olduğundan daha dikkat çekici bir hale gelecektir.

Kirpikleri Dolgun Göstermek

Moda da her yıl bir elbise nasıl ön plana çıkıyorsa makyajda da ön plana çıkan kısımlar var. Bunlar arasında son yıllarda en dikkat çekici dolgun kirpiklere sahip olunması geliyor. Doğuştan bu kirpiklere sahipseniz şanslısınız değilseniz makyaj hilesi hayatınızı kurtaracaktır. Dolgun kirpiğe sahip olmak için rimel sürmeye kirpiğinizin başlangıç noktasından başlamanız çok önemlidir. Ve rimelinizi çekerken yukarı doğru zig zag çizmeye çalışmalısınız. Bu dolgun bir görünüm kazandırmanız için önemlidir.

Kalın Kaşlara Sahip Olmak

Bundan 5 yıl önce kalın kaşlara sahip olmak çirkinlik olarak görülürken günümüzde kalın kaşlara sahip olmak daha güzel olmanıza yardım ediyor. Eğer kalın kaşlarınız yoksa makyaj sizin de yardımınıza koşacaktır. Kaşlarınız ile ilgili ilk yapmanız gereken onların düz bir şekilde güzel görünmelerini sağlamak olmalıdır. Bunun için cımbız ya da ağda kullanmanız gerekiyor. Bunun aksini düşünen bayanlara çok kulak asmamanızı tavsiye ederiz. Ardından güzel ten renginize uygun bir kaş kalemi edinin ve kaşlarınızı gerektiği kalınlığa ulaştırın

Güzel Bir Burun Sahibi Olmak

Makyaj hileleri arasında en dikkat edilmesi gereken noktalarında birisi burun hilesidir. Birçok insan burnunun eğri olmasından hoşnutsuzluk duyar. Bunu makyajla isterseniz düzeltebilirsiniz. Bunun için fondöten ve terracotta size yardım edecektir. Büyük bir buruna sahipseniz daha dikkatli davranmanız gerekiyor. Küçük bir buruna sahipseniz ise aydınlık sağlayacak pudrayı kullanmanız yeterli olacaktır. Bu saydığım makyaj hileleri size daha güzel bir görünüm kazandıracaktır.

YORUM EKLE

banner471

banner474