banner564

Makyaj yapmanın püf noktaları

Makyaj yapmadan önce cidimizi temizlememiz gerekir. Temiz bir cilde uygulanan makyaj yüzünüzün pürüzsüz bir görünüm kazanmasını ve makyajınızın kalıcılığını sağlar. Öncelikle cilt tipinize uygun bir ürünle cildinizi temileyin ve kurumasını bekleyin.  Daha sonra cildinize  uygun bir nemlendirici krem sürün ve kremin cilt tarafından emilmesini bekleyin. Bu işlemleri uyguladıktan sonra cildiniz makyaj için hazır hale gelmiştir. 
Yüzünüzün kusurlarını ve lekelerini örtmek, ton farklılıklarını ve sivilce izlerini gizlemek için yüz ve boyun bölgenize sünger veya fırçayla fondöten sürünüz. Fondöten cilde kusursuz ve doğal gösterecek sağlıklı bir görüntü verir. Fondöten renginizi seçerken cilt renginizden bir ton açık veya bir ton koyu olmasına dikkat ediniz. Teninize uygun seçtiğiniz fondöten yüzünüzü aydınlatır. Fondöteni gözaltlarına, burun çevresine ve çene çizgisine sürünüz. Göz kapaklarınıza ve dudaklarınıza fondöten uygulayarak makyajınızın kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. 
Pudra makyajın önemli malzemelerinden biridir. Makyajın dayanıklılığını artırır, cildin parlaklığını kontrol etmek için ciltteki doğal yağları emer ve fondöteni sabitler. Yüzünüze temiz ve nemlendirilmiş bir fırça ile pudrayı uygulayınız. Yağlı ciltlerde pudra kullanmak önemlidir. Bunun nedeni pudranın ciltteki fazla yağı emmesidir. Pudra fondötenden sonra uygulanır. Fondöten uygulamadan sadece pudra kullanarak doğal bir görünüm kazanabilirsiniz .
Yüzünüzün ifadesini ve güzelliğini ortaya çıkarmak için göz makyajında sadeliği tercih ediniz. Yoğun göz makyajı ve rengarenk farlar kullanırsanız abartılı bir görünüm elde edersiniz. Göz makyajı için göz kalemi ve yoğun kirpikler çekici görünmeniz için yeterlidir. Gözlerinizi olduğundan daha büyük göstermek isterseniz göz makyajı yaparken siyah, gri veya kahverengi renklerinde göz kalemini göz kapağınızda kirpik çizgisinin hemen üstüne kalın bir çizgi çekin. Eğer gözlerinizi küçük göstermek isterseniz, gözlerinizin alt kısmına, kirpik çizgisinden içeri doğru ince bir çizgi çekin. Gözlerde doğallık ve buğulu bakışlar yaratmak isterseniz, göz kaleminin üzerinden bir fırça yardımı ile birkaç kez geçiniz. Son olarak, göz makyajınızı rimelle tamamlayınız. Rimel bakışlarınıza yoğunluk ve anlam kazandırır. Seçtiğiniz rimelin özelliğine göre, kirpiklerinize hacim kazandırıp daha kalın ve dolgun, uzun veya belirgin görünmesini sağlayabilirsiniz.  Rimeli kirpiklerinize uygularken rimel fırçasının temiz olmasına dikkat ediniz. Eğer kirpik uçlarında rimel topaklanırsa, kuru bir diş fırçası ile temizleyebilirsiniz. Rimelin iyi tutması için kirpikler kuru ve temiz olmalıdır. 
Allık yüzünüze canlılık ve mutlu bir görünüm kazandırıp göz ve dudaklar arasındaki renk dengesini korur. Bu yüzden seçtiğiniz allık rengi ruj renginizle uyumlu olmasına dikkat ediniz. Ayrıca giyeceğiniz kıyafetle de uyumlu olmalıdır. Allığı büyük fırça yardımı ile elmacık kemikleri, burun ve alnınıza uygulayınız. Boyun bölgenizdeki oluşabilecek renk farklılıklarını engellemek için boynunuza az miktarda allık sürüp dağıtınız.


Makyajı tamamlamak için son dokunuşu ruj ile yapınız. İyi sürülmüş bir ruj cildinizi canlandırır ve gözlerinizin parlaklığını vurgular. Ruj seçimini yaparken dudaklarınızın şeklinide dikkate alınız. Eğer dudaklarınız ince ise renkli parlak rujlar, dolgun ise mat rujlar, tercih ediniz. Allığınızla ayni tonlardaki ruju dudaklarınıza uygularsanız makyajınıza doğallık katarsınız. Eğer gözlerinizi vurgulamak istiyorsanız, dudaklarınıza daha sade ve açık renk tonlardaki rujları uygulayınız. Dudaklarınızı vurgulamak istiyorsanız, gözlerinize sade bir makyaj yapınız.
YORUM EKLE

banner608

banner473