banner564

Makyajda doğru bilinen yanlışlar

Söz konusu makyaj olduğunda her zaman öğrenecek bir püf noktası vardır. 
Peki, bildiğiniz bazı püf noktaların yanlış olduğunu söylesem? Bu yazımda sizlere makyajda doğru bildiğinizi sanıp sık sık yaptığınız hatalardan bahsedeceğim. Doğru teknikler ve özen ile harikalar yaratabilirsiniz. Makyajda doğru bilinen yanlışlar nelerdir?
• Fondöten rengini cildinizinkinden bir ton koyu seçtiğinizde cilt kusurlarınızın kapanacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Doğru seçimi ne açık ne de koyudan yana yapmalısınız. Cildinize en uygun fondöten cilt renginize en yakın olandır. Bu sayede boynunuz ve dekolte bölgenizin cilt rengiyle yüzünüzünki arasında ton farkı olmayacaktır. Fondöten satın almadan önce mutlaka deneyiniz. Yüzünüz ile boynunuz arasındaki renge bakarak fondöten renginizi kolay bulabilirsiniz. 
• Fondöten ile pudra aynı anda kullanılmaz diye biliyorsanız yanılıyorsunuz. Doğru ürünleri seçtiğiniz sürece bir sorun yoktur. Tek dikkat etmeniz gereken nokta; yoğun bir fondöten ve yoğun bir pudrayı yüzünüze sürmemektir. Fondöten üzerine çok hafif pudra kullanabilirsiniz. 
• Aydınlatıcı ve bronzlaştırıcıyı tüm yüze uygulamak sık sık yapılan hatalardan biridir. Aydınlatıcıyı, yüzünüzde ön plana çıkarmak istediğiniz bölgelere uygulamalısınız. Bronzlaştırıcıyı ise kontür bölgelerine çok dikkatli ve az miktarda sürmelisiniz. 
• Allığı tüm yanaklara bol miktarda sürmek sizi canlı göstermez. Allığı elmacık kemiklerinden şakaklara doğru ama saç çizgisine ulaşmayacak ölçüde sürmelisiniz. 
• Allığı veya farı sürmeden önce üzerindeki tozlara üflemek doğru değildir. Fırçaya üflemek bakteri oluşmasına ve o bakterilerin ileride size sivilce olarak dönmesine sebep olabilir. 
• Dudak kaleminde en sık yapılan hata abartmaktır. Özellikle ince dudaklı kadınlar bu hataya düşebilir. O yüzden kaleminizi rujunuz ile ayni tonlarda seçmeye ve kalemi sürerken fazla bastırmamaya dikkat ediniz. 
• Rimelden sonra kirpik kıvırıcı kullanarak rimelin etkisini kalıcı kılamazsınız. Tam aksine rimel sürülmüş kirpikleri kıvırmaya çalışırken, kırılmalara ve ayrıca kirpik dökülmelerine sebep olabilirsiniz. Önce kirpikleriniz kıvırınız; sonra rimel sürünüz. 
• Makyaj cildinizi bozmaz. Cildinizin favori ürünlere tepki vermesi mümkündür. Fakat önemli olan makyaj öncesinde ve sonrasında yapacağınız temizliktir. Cildiniz kadar makyaj ürünlerinizin de hijyenini sağlayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. 
• Kapatıcınız ten renginizden açık olmamalıdır. Açık renk parlaklık vermez, aksine sizi daha solgun gösterir. Özellikle gözaltındaki mavi/mor halkalar için renk çemberindeki turuncuları tercih etmelisiniz. 
• Alacağınız kapatıcının tonunu bileğinizde denemeyiniz. Kapatıcının tonunun en iyi belirleyeceğiniz yer, onu süreceğiniz yerdir. İdeal tona karar vermeden önce 3 renk deneyiniz. 
• Kaş kalemi veya farı bastırarak kullanırsanız daha belirgin ve doğru renkte kaşlarınız olmaz. Doğal kaş görünümü için açık tonlu bir kaş kalemi veya farı ile dikine hareketler eşliğinde boyama yapmalı ve sonrasında kaşlarınızı taramalısınız. 
• Makyaj yaparken kıyafetinize uygun renkleri değil göz ve ten renginize yakın tonları tercih etmelisiniz. Özellikle göz renginize uygun seçtiğiniz farlar ile güzel ve anlamlı bakışlar elde edebilirsiniz. Ela ve kahverengi göz rengine sahip iseniz kahverengi, bej, zeytin yeşili, haki, altın ve bakır tonları tercih etmelisiniz. Mavi göz rengine sahip iseniz far seçiminizi pastel tonlarda yapabilirsiniz. Mavi gözlere en çok gri tonları yakışır. Yeşil göz rengine sahip iseniz yeşil, bordoya yakın tonlar, altın ve bakır tonları tercih etmelisiniz. 
• Göz kalemlerinin bozulmadığını zannederseniz yanılıyorsunuz. Göz kalemlerinin de diğer makyaj ürünleri gibi kullanım süresi vardır ve bozulabilir. 
• Her sabah makyaj yapmadan önce göz kremi sürmenize gerek yoktur. Yaşlanma karşıtı bu ürünler uygulayacağınız göz makyajı ürünlerinin etkisini kırabilir. Bu yüzden gözaltı bakımınızı gece yapınız.
• Makyaj ürünleri UV korumalı olduğu için güneş kremi kullanmamak da sık yapılan hatalardan biridir. Makyaj ürünlerinde ki UV koruması sizi güneşten koruyacak seviyede değildir. Bu yüzden ayrıca güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmemelisiniz. 
• Yoğun kremlerin daha etkili olduğunu düşünmek yanlıştır. Doğru olan, yağlı cildiniz varsa su bazlı, kuru cildiniz varsa yağ bazlı nemlendirici kullanmanız ve bunları hafif sürmenizdir. Fazla nemlendirici sürmek gözeneklerinizi tıkayabilir. 
• Rimeli fazla pompalamak fırçaya fazladan ürün eklemez. Anlık olarak ürünü incelten bu hareket uzun vadede daha çabuk kurumaya sebep olur. 
• Olgun ciltli kadınlar da ışıltı kullanabilir. Yaşınız ne olursa olsun ışıltı veren ürünleri uygulamak için kaş kemiklerinizi, burun köprünüzü ve elmacık kemiklerinizin üst kısmını tercih etmelisiniz. 
YORUM EKLE

banner608

banner473