banner564

Malumun ilanı

Futbol çok uzun bir süredir tartışmalı durumunu dün gerçekleştirilen toplantıda beklentileri seneye bıraktı.
Geçmiş sezonun tamamlanıp yeni sezonun başlama döneminde Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu’nun ortaya attığı “Bu sezon futbol oynanmasın” kararı dün itibarıyla hayat buldu.
Eylül ayında başlayan antrenmanlar sonrasında 1 Ekim’e kadar durdurulan spor etkinlikleri sonrasında beklenen dün gerçekleştirildi.
Hasan Sertoğlu kulüplere istediğini kabul ettirerek sezonu iptal etti.
Karar doğru mu? Bana göre doğru…
Hep aynı şeyi savundum. Eğer ülkemizde vakaların artmamasının bir sebebi varsa o da temaslı takip sistemidir. Ve futbol için ayrıcalık tanınmamalıdır. Ancak bu sistem futbolun oynanmasına da engel değildir.
Basketbol voleybol hentbol başladı. Bir tane pozitif vaka çıkmadı. Futbolda başlayabilirdi. Ve eminim sorun devam edecekti. Ancak kulüp başkanlarının oynatmama isteği, bu sezonun pas geçilmesi isteği ağır basarak bu karar alındı.
Bu kararın doğru bir karar olduğunu televizyon programlarında da söylemiştim. Ancak geç kalınmış bir karar. 
Bu kararın bu kadar sürüncemede kalması ve bu kadar uzaması futbolun içinde bulunduğu durumu daha da belirsizleştirdi.
Halbuki bu karar Ekim sonu veya Kasım başı alınmış olsaydı bu kadar tartışma olmayacaktı.
Hatta ve hatta federasyon başkanı Sertoğlu, mademki böyle bir niyeti vardı transfer sezonunu hiç başlatmayıp kulüpleri de maddi olarak koruması sağlayabilirdi. 
Sonuç olarak uzun bir zamandır “artık futbol oynanmaz” “bu saatten sonra futbol olmaz” söylemleri gerçeklik kazanırken “malumun ilanı” da dün itibarıyla ilan edilmiş oldu. 
Erken başlayacak sezon için takımlar çalışmalarını sürdürür mü bilinmez ama bu sürede futbolcuların performanstan çok şey kaybedeceği kesin.
Şimdi kulüplerin düzenleyeceği turnuvalar ve anı maçları ile futbol özlemini 9 ay kadar gidermeye çalışacağız. 
“Malumun ilanı” hepimize hayırlı olsun.
 

YORUM EKLE

banner471

banner474