banner564

Mavi dolunay bugün gerçekleşiyor

  Kova Burcu’nun 7’nci derecesinde Mavi dolunay gerçekleşiyor. Bu dolunay bugün Greenwich saati ile 12:42:52’de, Kıbrıs saati ile 13:42:52’de gerçekleşiyor. 
 Bir ayın içinde iki kez gerçekleşen Dolunay; Süper Dolunay ve Blue Moon olarak isimlendirilir. Greenwich saatine göre ve Placidus sistemine göre hazırladığım gökyüzü haritasında dolunay gerçekleşirken; güneş, Aslan burcunun 7’nci derecesinde ve 55’inci dakikasındadır. Ay Kova burcunun 7’nci derecesinde ve 55’inci dakikasındadır. Kova burcu dolunayı Kıbrıs saatine göre, haritanın 3’üncü ve 9’uncu ev aksında gerçekleşecek. 
  Dolunay’ın etkisiyle; iletişime, yakın çevrenize, eğitime, bilgiye, uzak diyarlara her zamankinden daha çok önem vereceksiniz. Uzak diyarlar, yabancılar, yabancı kültürler, yabancı dinler ve diller sizi düşündürecek. İçinizden bazı kişiler, yabancı dil öğrenmek için, kurslara yazılabilirler. 
 Kova burcu dolunayının yöneticisi gezegeni olan Üranüs, Koç burcunda geri harekette ve Merkür’le şans veren bir açı oluşturmakta. Herhangi bir nedenle yarım bıraktığınız eğitiminizi tamamlamanız için elinize bir şans gelebilir. Ertelediğiniz ve zamanın geçmesiyle unuttuğunuz meseleler aniden karşınıza çıkabilir. Zamanın geçmesiyle aklınızdan çıkan meseleleri, tekrar değerlendirmeniz için karşınıza bir şans fırsatı çıkabilir. 
  Zekânın gezegeni Merkür; Aslan burcunun 16’ncı derecesinde ilerlemektedir. Aslan burcu gururun, yönetimin, asaletin tanınmanın, benliğin ve yaratıcılığın burcudur. Merkür; aklın, zekanın, bilginin, becerilerin, haberleşmelerin, ulaşımın gezegenidir. Bu dolunayda Merkür’ün Aslan burcunda olması; aklınızla, Bilginizle, yaratıcılığınızla, sanatsal yeteneklerinizle göz önünde olacağınızı ilgi çekeceğinizi ve yeteneklerinizle kendinizi göstereceğinize işaret eder. 
  Doğum haritanızda sert bakış açıları varsa güneş ve Merkür iletişim içinde olması; istekleriniz için zorlanabileceğinizi ve size destek vermeleri için yardım istemenizin, kendinizi küçük düşürebileceğinizi size hissettirebilir. Dolunay sizi nasıl etkileyecek dolunay da güneş ve ay, karşı karşıya gelir. Bu konum her ay 180 derecelik açılarla karşıt burçlarda gerçekleşir. 
  Dolunay hangi burçlarda gerçekleşmişse burçların temsil ettiği konuların yaşanacağına işaret eder. Dolunay tamamlanması bitmesi gereken konulara işaret eder. Biten bitecek, Giden gidecek. Bitene ve gidene üzülmeyin. Vadesi dolan ne ise gidecek. 
  Bu dolunay Kova burcunda gerçekleşiyor. Kova burcu; ilimin, bilimin, özgürlüğün, teknolojinin, arkadaşlığın ve dostluğun burcudur. Aslan burcu; gururun, egonun, yaratıcılığın, şans oyunlarının, aşk ilişkilerinin ve romantizmin burcudur. Bu dolunayda burçların temsil ettiği konular gündeme gelecektir. Bu dolunayda değişiklik isteği sizi yanlış ilişkilere sürükleyebilir. Aniden karşınıza çıkan biriyle bir ilişki yaşayabilirsiniz. Kısa sürecek olan bir ilişki için, dönüşü olmayan hatalar yapabilirsiniz. Bu dönem bilgiye teknolojiye yeniliklere önem vereceksiniz. Mesleğinizle ilgili geliştirdiğiniz tekniklerle arkadaşlarınız arasında saygınlığınız artacak. 
  Dolunay oluşmadan bir hafta öncesinden, insanlar ve hayvanlar arasında bir huzursuzluk başlar. Bu huzursuzluk Dolunaydan bir hafta sonrasına kadar devam eder. Dolunayın etkisiyle; stres, uykusuzluk, olumsuz düşünceler artar. Sabahlara kadar uykusuz ve huzursuz geceler yaşarsınız. Uyusanız bile kabuslarla dolu rüyalar görürsünüz. 
  Dolunay evresinde kıskançlıklar artar. Olmayan birşey varmış gibi algılanır. Yalanlara inalılır. Doğrular beğenilmez. Uykusuz geçen geceler, stresli günler sizleri bunalıma sokar. Sevilmemiş istenmemiş hissine kapılıp mahsun olursunuz. Bir taraftan asi olurken bir taraftan adil olursunuz. Bir taraftan sahiplenmek bir taraftan sahiplenmek istersiniz. Bu dönemde kıskanşlıklar, ihanetler, artar. Hayatınızdan çıkarmanız gereken, fakat çıkaramadığınız insanlar size daha çok acı vermeye başlar.  
  Ezoterik bilgilere göre dolunay evreleri spiritual aydınlanmayı ve doğaüstü varlıklarla iletişim kurmayı sağlar. Nurlu ve esrarengiz olaylar dolunay evrelerinde önem kazanır. 
YORUM EKLE

banner608

banner473