banner564

Meclis açılıyor

 Yeni Yasama dönemi için bugün Meclis açılıyor. Bugün ki açılış bir yerde bir nevi sembolik olacak. Ancak Meclisin önünde bekleyen çok ciddi konular var. 
Öncelikli konuların başında UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün dokunulmazlığınız kaldırılması konusu var. Meclisin çok kısa bir süre içinde dokunulmazlığın kaldırılmasını oylaması bekleniyor.
Yeni Muhaceret Yasası, Banka sektörü ile ilgili düzenlemeler ve başka başka bekleyen yasaların Meclisten geçmesi için komitelerden gelecek yasa teklifleri var. 
Yıllardır yılan hikâyesine dönen Hal Yasası Meclisin bu dönemde gündeminde olacak. Ve Mecliste küçük partiler grup oluşturabilmesi veya komitelere üye gönderebilmeleri için teklif verecekler. Bunun görüşülüp karara bağlanması veya bağlanmaması da Meclisin yoğun mesai gündemi içerisinde yer alacak.
Bu yıl rekor bir bütçe açığı veren KKTC bütçesinin 2020 planlaması da yine bir aylık zaman dilimi içinde Meclisin gündemine gelecek konuların arasında. Mecliste bütçe tartışmaları hep uzun ve tartışmalı olur. 
Dolasıyla bugün yeni yasa dönemine başlayacak Mecliste yılbaşına kadar gerçekten çok yoğun ve gergin bir gündemin olduğunu söyleyebiliriz. 
Birde Meclisin açılmasını bekleyen sendikalar ve sivil toplum örgütleri var. Bunlar şuan geniş kitlelerle eylem yapmak yerine birkaç kişilik gruplarla Meclis önünde eylem yapmayı son yıllarda bir yöntem olarak kullanıyorlar. 
Dolasıyla Meclisin açılması ile birlikte eylem yapma sezonunun da bir yerde bugün açılışı yapılmış olacak. 

Bu sese kulak verin
Sayın Alihan Pehlivan;
“Siz halkın gazetecilerisiniz, halkın içindesiniz. Halik’ta sizin bir karşılığınız var. Dipkarpazdan yazıyorum! 17 yıldır devlet kurumlarına yazıyorum! Ancak benim mektuplarımı neden ise kimse köşesinde paylaşmak istemiyor. Neden bizi görmezlikten geliyorlar, biz insan değil miyiz? 
Annemin sesini duyurmaya çalışıyorum. Annem hasta, 70 yaşında Elektrik Kurumu annemi mahkemeye verdi! Sistem de ya para ya da hapis diyen bir yapıda!  
Annem Türk vatanına 6 asker yetiştirdi, 12yil asker yolu gözledi şimdi de aynı devlet annemi hapse mi atacak? Yok, ölmeyecek kadar yaşıyoruz bu elektrik borcunu ödeme gücümüz yok, mazbata ödemekten yüksek faiz den bittik tükendik. 
Annem sosyal yardım dan 850 TL maaş alıyor. Annem kalp hastası! Bu para ile ilacını mı alsın elektriğimiz zaten yok, geçinsin mi yoksa borcu mu ödesin? Sesimizi Allah aşkıyla duyur! Elektrik Kurumu annemi mahkemeden çeksin. Annem hapse atılırsa ülke daha mutlu daha güçlü mü olacak? ?
Biz yaşamıyoruz ki zaten. 
Annem elektrik borcu yüzünden hapsedilecek! Annem ceza evi şartlarına dayanamaz hasta yaşlı.
Sayın Alihan Pehlivan; Enerji Bakanına,  Sosyal Güvenlik Bakanına annemin sesini duymak mücadelesi veriyorum.  Siz çok okunan bir yazarsınız, lütfen bu yazdığım mesajı kendilerine iletebilir misiniz?”
Dipkarpaz’dan Ali Abacılar

GÜNÜN MESAJI:
“Kıbrıs halkı kendi topraklarında bağımsız ve haysiyetli bir şekilde yaşamak istiyor. Atılan adımlar yerinde gelişmelerdir. Bu yolun geri dönüşü artık yok. Atalarımın bütün özelliklerini taşıyorum. Türkoğlu Türk, Tataroğlu Tatar'ım. Bu kadar adama kafa tutarım..."
Başbakan Ersin TATAR 

MESAJLAR:

Prof. Dr. Ata ATUN: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı Doçentlik sözlü sınavını başarı ile tamamlayıp, analitik olan İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalındaki Profesörlük unvanına ilave olarak, sosyal bilimlerdeki Uluslararası İlişkiler dalında Doçentlik unvanını da almayı başardığınızdan ötürü tebrik ediyoruz hocam. 

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Her gün Diyalog Gazetesini okumadan evden dışarı çıkmıyormuşsunuz. Hocam her gün bir Diyalog Gazetesi alın okuyun, her şeyden anında haberiniz olsun. Bizi takip etmeye devam edin. 

Akın MANGA: Türkiye’den gelen sendika başkanları Kıbrıs’ta kaldıkları sürece sizin ve yönetim kurulu üyelerinin gösterdiği yakın ilgiden ziyadesi ile hoşnut ayrılmışlar. Başkanlar sizin misafirperverliğinizi öve öve bitiremiyorlar. 

Ufuk SOĞUR: Olgun Amcaoğlu’nun şu sıralar en güvendiği isimlerin başında geliyorsunuz. Hayat böyle işte, bazen bir insan girer hayatınıza hem onun ki hem sizinki değişir. Sizin ki de böyle bir hikâye işte. 

Halil TALAYKURT: Bazı ihaleler konusunda son günlerde medyada çıkan haberlere hayli öfkelenmişsiniz ama bu konuda sessiz kalmayı tercih etmişsiniz. Aslında bir konuşsanız hiç fena olmayacak. 

Ayşemden AKIN: Son birkaç yıldır sürekli 40 yaşına girerken diye fotoğraflar paylaştığınız gözlerden kaçmıyor. Neyse daha zaten 40 girmeye birkaç sene daha var değil mi? 

Yalçın KOÇYİĞİT: Mideye koydurduğunuz balonu dün çıkartmışsınız. Ee zaten önümüz kış ve meyhane akşamları kaldığı yerden devam, madem artık balonda yok, istediğiniz kadar yemek yiyebilirisin. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Tavlada zar tutan bir dostunuz ile artık tavla oynamaya karar vermişiniz. İyi de bu tavla denen şey zar tutmadan oynanabiliyor mu ki? Neyse madem böyle bir karar aldınız vardır sizin bir bildiğiniz diyoruz. 

Fırat ATASER: Dün kahve falınıza baktırdım, ben diyeyim iki güne siz deyin üç güne kadar size müjdeli bir haber gelecek Başkent Lefkoşa’dan. Bakalım bizim fal çıkacak mı? Çıkarsa bize de haber verin. 

Tolga ATAKAN: Bazı projelerin yılsonuna kadar tamamlanabilmesi adına tüm bakanlığı ve Maliye Bakanlığında seferberlik ilan etmişsiniz adeta. Bakalım bu süreçte bir şeyler çıkacak mı? 

Prof. Dr. Mehmet Ali YÜKSELEN: Balık tutkunu olduğunuzu açıkçası bilmiyorduk. Neyse palamut sezonu açıldı, bugünlerde haberleşelim ve Girne’de palamut avına gidelim kıymetli hocam. 

Mustafa GÖÇER (Çatlı): Türkiye’de bir dizi operasyon geçirip ülkeye geri dönmüşsünüz. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz. Çok ama çok geçmiş olsun diyoruz. 

Hasan TAÇOY: Dipkarpaz’dan Ali Abacılar isimli okurumuzun annesi ile ilgili göndermiş olduğu mektubu okudunuz. Lütfen bu konuda sizden bir yardım eli bekleyen bu insanlara bir cevap verebilelim. 

Ercan TURHAN: Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu size mesaj bıraktı, “ne zaman çağırdılar da biz gitmedik? dedi. Bakan Amcaoğlu “kim davet ederse yetişmeye çalışıyoruz” diye de durumu özetledi. Bizden iletmesi. 

Özer RAİF: Dün dile getirdiğiniz yapıcı eleştirileri kesinlikle gündemimize aldık. Bu konuda iyi bir ders almamız gerektiği konusunda sizinle hem fikiriz. En kısa zamanda gerekli iyileştirme için ders alacağız.  

YORUM EKLE

banner471

banner474