banner564

Merit’te sanat günleri

Keşke politikanın çirkin çehresinden uzak, nankörlük ve ihanetlerine şahitlik yapmaktan azade ortamları her zaman yakalayabilsek. 
Politikanın dışında bir şeyler yazmaya o kadar hasretim ki! 
Yıllarca KKTC’deki en büyük siyasi yapının yayın organının yöneticiliğini yaptım. 
Şu farkla ki kimseleri memnun etmeye çalışmadım ama belli kalıpların içinde olmak zorundasınız. Aksi takdirde kendi kalenize gol atar durumlarda kalırsınız.
O konumdayken hiçbir dönemde kendi kaleme gol atar durumda da olmadım.
                                                             ***
Yakın Doğu Üniversitesi’nin titizlikle gerçekleştirdiği resim ve sanat sergilerinden, Doğu Akdeniz Üniversitesinin kum heykellerinden, sanat ve sanatçı adına sessiz sedasız yapılan etkinliklerden keşke her zaman söz edebilsek.
Bunları her zaman yakalayabilmek mümkün ama siyaset o kadar baskın ki!
Geçtiğimiz gün hasbelkader, geleneksel hale getirilen Merit Sanat Günleri’nin üçüncüsünün basın mensuplarına tanıtımına şahitlik yapanlar arasında oldum. 
Sanata ve sanatçıya verilen değerin doruklara nasıl taşınabileceğini izledim. 
Çalışma hayatında sadece en büyük, en başarılı olmanın yeterli görülmediğini, sosyal sorumluluk bilinci içinde hareket etmenin de gerekliliğini mutlulukla izledim.
KKTC’nin Turizm dalındaki  en büyük yatırımcısı konumundaki Merit Şirketler gurubu kuruluşunun otuzuncu yılı münasebetiyle, başarılı sanatçılara kapılarını açma uygulamasının üçüncüsünü geçtiğimiz gün gerçekleştirdi.
On yedi yıldan beri şirket bünyesinde görev yapan, aynı zamanda bir fotoğraf sanatçısı olan Haktan Okumuşoğlu’nun 19 Ekim Cumartesi günü (Yarın) saat 18.00’de, Merit Royal Otel’de ilk kişisel fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.
Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş hanımefendi o kadar istekli, o kadar teşvik edici bir tutum içindeki “sanat günleri devam edecek” derken bunu gözlerinde görmek mümkün.
Sanat günlerinin, sosyal sorumluluk bilinci içinde bu denli istikrarlı olarak düşünülmesindeki en büyük pay sahibi şüphesiz Besim Tibuk Beyin.
Sanat ve sanatçıya verilen öneme ek olarak işin bir de bağış yönü var!
 Sergiden elde edilecek gelirin bir kısmı bundan önce gerçekleştirilen sergilerdeki uygulamalarda olduğu gibi bağışlanacak. 
Cumartesi günkü sergi gelirinin bir kısmı bu kez Alsancak İlk Okulu yeşil alan projesine yapılacak. 
***
İş çevrelerine örnek olacak böylesi bir uygulamanın önderliğini gerçekleştiren Merit gurubunu izleyen, örnek alan kuruluşlar inşallah artar diye hayallere dalıyorum. 
Sonra gazetelerde boy, boy yayınlanan vergi cetvelleri geliyor gözlerimin önüne, bir karamsarlık sarıyor benliğimi, susuyorum!

YORUM EKLE

banner471

banner473