banner564

Microblading nedir?

Çeşitli sebeplerle dökülmüş, seyrelmiş, azalmış saç ve kaş kıllarının yerine, son derece doğal görünümlü bir efekt oluşturmak için çeşitli yöntemler geliştirilmektedir. Saç ve kaş ekimi yapılamayan durumlarda, özel boyaların özel cihazların yardımıyla, saç ve kaş problemi olan bölgelere uygulanması tekniği microblading kaş uygulaması olarak adlandırılabilir.
3D Kıl tekniği kaş olarak da bilinen microblading tekniği ile kaş ve saçlarda manuel yöntemle yarı kalıcı efekt ve şekillendirme yapılabiliyor. Bir nevi kaş dövmesi de denebilecek bu işlemde özel boyalar deri altına küçük efektlerle ve kıl görüntüsü verilerek işleniyor. Saçları ve kaşları dökülmüş olanlar, saç ektirme işlemi için uygun olmayanlar, saç ektirme işlemi yaptırdığı halde istediği sonucu elde edememiş olanlar, genellikle microblading kaş uygulaması tekniğini tercih ediyorlar.
Bir nevi kalıcı makyaj da olan microblading kaş uygulaması dövme ile karıştırılmamalıdır. Malzeme ve işlem olarak ikisi son derece farklıdırlar. Kalıcı makyaj tekniği ile kaş kontürü, göz çizgisi (eye liner), dudak kontürü gibi hatlar daha belirgin hale getirilerek, daha bakımlı ve nizami bir görünüm sağlanmış olur.
Microblading nasıl uygulanır?
3D kıl tekniği kaş uygulamasında kişiye özel tek kullanımlık iğneler yardımıyla, natürel renkteki boyalar derinin hemen altına zerk ediliyor. Renk veren bu madde, alerjen olmayan, cilt için özel olarak üretilmiş, sentetik katkı maddesi ihtiva etmeyen  bir yapıya sahip ve son derece tabii bir görüntü sunuyor.
Kaşlarının seyrelmesinden şikayet eden, kaş şeklini belirginleştirmek, kalınlaştırmak, yahut kaş şeklini değiştirmek isteyenler tarafından da oldukça rağbet görüyor. Kalıcı makyaj da denilen bu yöntemde, tüy şeklinde vuruşlar yapılarak kaş kılına benzeyen bir efekt oluşturuluyor.
Microblading kaş uygulaması ile elde edilen kaşları gerçek kaştan ayırt etmek oldukça zordur. 3D kıl tekniği kaş uygulaması ortalama 1 saat sürer ve ağrısız bir yöntemdir. 3D kıl tekniği kaş uygulaması genellikle tek seansta tamamlanır; ancak ikinci seans gerekli görülürse 20 gün beklemek gerekir.
Microblading kaş uygulaması tekniği yarı kalıcı olarak kabul edilmektedir; zira 1 ila 3 sene kullanım süresi vardır. Renk pigmentlerinin epidermis denilen üst deriye  yerleştirilmesi, kalıcı makyaj tekniğinde kullanılan iğnelerden çok daha ince  ve de çoklu iğneler vasıtasıyla yapılır. Pigmentler deri yüzeyine çok yakın yerleştirildiğinden net görülür.
Kaş kontürü yapılırken ortaya çıkan sonucu, hakikisinden ayırt etmek son derece güçtür. Doğal ve kusursuz kaşlar elde edersiniz. İşlem yeni yapılığında kaşlar koyu görünümlüdür. İki hafta gibi bir zaman zarfında renkte hafif solma görülür. Microblading kaş uygulamasının ne kadar süre dayanacağı kişinin cilt yapısına bağlıdır. Ama ortalama 1 ila 3 yıl arası bir ömre sahiptir. Fakat pigmentlerde zaman içinde solma meydana geleceğinden yılda bir kez tekrarlanmasında fayda vardır.
Microblading uygulamasını kimler yaptırabilir?
 
Şayet kaşlarınızın şekilsiz oluşundan, sürekli dökülmesinden ya da seyrekliğinden şikayetçiyseniz; bu uygulamayı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Hamilelerin, şeker hastalarının, pıhtılaşma ve kanama bozukluğu olan kişilerin ise bu uygulamadan uzak durması gerekiyor. 3D kıl tekniği fiyatları ise uygulamayı gerçekleştiren klinik ve uzmana göre değişiklik gösterebiliyor. Uygulama esnasında kimyasal madde içeren, sağlığı tehdit edici boyaların kullanılmaması adına Microblading yapan kişinin bu konuda eğitimli ve profesyonel olduğundan emin olmalısınız. Aksi halde uygulama sonrası kaşlarınızda kabuklaşma, ağrı vb. sorunlar ile karşılaşabilir; kaş şeklinizden memnun kalmadığınız takdirde hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
Microblading işlemi için yapılması gereken ön hazırlık var mıdır?
İşlem yapılmadan önce kaşınıza hiçbir ürün uygulamamanız gerekir çünkü işlem gerçekleşmeden önce işlemi uygulayacak kişi yeni bir kaş şeklinizi çizecektir. Uygulamadan en az 72 saat önce exfoliator, retinol, glikolik asit ve alfta hidroksi asit içeren ürünler cildi hassaslaştırabildiği için kullanmayı bırakmalısınız. Kan inceltici ilaçları da 72 saat öncesinden bırakmanız gereklidir. 
Tamamen hazır olduğunuzda ve koltuğa oturduğunuzda size ne gibi bir işlem uygulanacak?
İlk başta yüzünüz için ideal kaş şekli bulunup kaş bölgenize çizilecektir. İlk bir saat, kalem ile kaşın yüzünüzün ölçülerine uygun olması için yeni kaş şekli yaratılır. Bu, en uzun ve en önemli kısımdır. Bu sayede kaşın doğal bir formda olması sağlanır. Kaş şekli, altı farklı ölçüyle bulunur. Bu işlem tamamlandıktan sonra microblading işlemi başlamadan önce, işlem yapılacak bölgeye işlemin rahat ve acısız geçmesi için tropikal anestezi kremi uygulanır. Daha sonra çizilen bölgeye kaş görünümünde çizgiler çekilir. Bu sırada, fazla boya kaş bölgesinde birikir. Son adım olarak kaş bölgesindeki boya silinir ve yeni kaşlarınız ortaya çıkar.
Microblading iki adımlı bir aşamadır ve ilk adımda hayal ettiğiniz yoğun sonucu görmeyi beklememelisiniz. Başlangıçta keskin görünen çizgiler zamanla yumuşayacak ve cildinizi terk edecektir. Bu süre her cilt tipi için farklılık gösterir. Normal ve kuru ciltlerde daha kalıcı olan bu işlem yağlı ciltlerde daha az kalıcılık gösterecektir.
İşlem sonrası bakımlar nelerdir?
İşlemin en iyi tarafı, işlemden hemen sonra kötü bir görüntünün olmamasıdır.. Kaşların iyileşme süresi, kişiden kişiye değişir ama ortalama 25 - 30 gün arasında iyileşecektir. 1 ay sonra kaşlardaki beğenilmeyen ve boş kalan yerler için 40 dakikalık bir düzeltme işlemi yapılacaktır. İşlemden sonra minimum 10 gün makyaj ve günlük hayatınızda kullandığınız cilt bakım ürünlerini o bölgeye uygulamamalısınız. İyileşene kadar o bölgeye dokunmayın, kaşımayın ve soymayın. Kulak çubuğu ile o bölgeye bakım kremi uygulamalısınız. Güneşlenmek, yüzmek, aşırı terletici işler ve spor da 10 günlük yasaklar arasındadır. Dışarı çıkacağınız zaman kaşlarınıza, 30 ve 50 SPF arası güneş korumalı kremler sürebilirsiniz.
YORUM EKLE

banner471

banner473