banner564

Micropigmentasyon nedir? Nasıl uygulanır?

Kalıcı makyajdan önce, kaşlarından memnun olmayan kişiler kaş şeklini dövme yaparak değiştiriyordu. Bu hem acılı, hem de geri dönüşü olmayan bir işlemdi. Micropigmentasyon sayesinde kaşlarından memnun olmayan kişiler için çok pratik bir yöntem ortaya çıktı.

Micropigmentasyon nedir?

Micropigmentasyon kalıcı makyaj olarak bilinmekte olan, cilde boyalar sayesinden çizim yapılan bir uygulamadır. Her ne kadar dövme ile karıştırılsa da, micropigmentasyon dövmeden farklı bir işlemdir. Bu işlemde boya derinin üst bölmesine aktarıldığı için kalıcılığı dövme gibi sonsuzda kadar değil, belirli bir süredir. Micropigmentasyon kaşları dökülen, seyrek olan, kaş şeklinden memnun olmayan, gündelik hayatında her zaman bakımlı görünmek isteyen tüm kadınların vazgeçilmezi olmuştur.

Micropigmentasyon, genel olarak bilinen adıyla kalıcı makyaj deri altına boyaların aktarılması ile gerçekleştirilmektedir. İşlem kalıcı kaş makyajı, kaş kontürü, kalıcı göz makyajı, kalıcı eyeliner, kalıcı dudak pigmentasyonu, kalıcı dudak makyajı gibi birçok farklı şekilde bilinmektedir.
Micropigmentasyon işlemi her ne kadar kalıcı makyaj olarak anılsa da, kalıcılığı sonsuza kadar olmayıp, cilt tipine ve uygulanan bölgeye göre 2 ila 5 yıl kalmaktadır. Kullanılan boyalar doğal boyalar olduğu için cilde herhangi bir zararı olmamakta, zamanla ciltten kendiliğinden akarak temizlenmektedir. Uygulamalar sonrasında bazı ciltlerde 5 sene sonrasında bile hafif izler kalabilir. Doğal boyalarla yapıldığı için, istediğiniz kadar yenileyebilir, farklı çizimleri deneyebilirsiniz.

Micropigmentasyon nasıl uygulanır?
 
Micropigmentasyon uygulamalarında en önemli detay hijyendir. Uygulamayı yapmadan önce, iğnelerin tek kullanımlık olduğuna ve boyaların doğal olduğuna mutlaka dikkat edin. Uzmanınızdan iğneyi yanınızda açmasını ve boyaların lisanslarını göstermesini istemekten çekinmeyin. Uygulama öncesinde, öncelikle istediğiniz çizim belirlenerek cildinize ön çizim yapılır. Ön çizim sonrasında işlem yapılacak alan anestezi ile uyuşturulur ve acı hissetmezsiniz. İşlem yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir.

Kimlere uygulanmaz?

Bu uygulama tamamen zararsız ve doğal boyaların kullanıldığı bir işlem olduğu için cildinize zarar vermez. Buna rağmen, bazı kişilerin uygulama yapmaktan kaçınması gerekmektedir. Uygulama et benleri üzerine yapılmamalıdır. Kılcal damar çatlaması, doğum lekeleri, ciltteki yaralar da uygulama yapılmaması gereken alanlardır.  Aynı zamanda, kadınların adet döneminde olmaması da dikkat edilmesi gereken bir başka detaydır. Genel olarak micropigmentasyon kimlere uygulanmaz sorusunun cevabını birkaç ana başlıkta toplayabiliriz:

 
•    Cilt hastalığı olanlar
•    Kanser hastaları
•    Hamileler
•    Kemoterapi görenler
•    Mantar, egzama vs gibi hastalıkları olanlar
•    Açık yaraları bulunanlar
•    Et beni, doğum lekesi olanlar…
 
Micropigmentasyon kalıcılığı ne kadardır?

Micropigmentasyon kalıcı makyaj uygulamalarının kalıcılığı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Kalıcılık süresinin farklılık göstermesinin esas sebebi cilt tiplerinin farklılığı olmaktadır. Yağlı ciltlerde bu süre pigmentlerin akması sebebiyle daha kısa, kuru ciltlerde ise daha uzun olmaktadır. Bunun dışında, kullanılan boyanın ve makinen kalitesi, uygulamayı yapan kişinin uzmanlığı da kalıcılık süresini etkilemektedir.

Micropigmentasyon yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler

Micropigmentasyon kalıcı makyaj yapmaya karar verirken dikkat etmeniz gereken detaylar vardır. Öncelikle uzun süre (2-5 yıl) üzerinizde taşıyacağınız için, kesin olarak ne istediğinize karar vermeden uygulama yaptırmamanızı öneririz. Uygulamayı yaptırmaya karar verdikten sonra dikkat etmeniz gereken en önemli konu doğru merkez ve uzmanı seçmektir. İşlem için tercih edeceğiniz uzmanın eğitimli olmasına, uluslararası ve güvenilir markalarla çalışmasına dikkat edin.
Bu uygulamaya bir nevi kısa süreli, daha üst tabakaya işlenen dövmedir diyebiliriz. Uygulama iğne ile derinin üst kısmına boya aktarılarak yapılıyor, bu yüzden de derinizin alerjik olmadığından, cilt hastalıklarınızın olmadığından, hamile olmadığınızdan emin olun.
 Micropigmentasyon sonrası bakım dikkat etmeniz gereken en önemli konudur. Uygulama sonrasında uzmanınızın önerdiği bakım kremini uygulama yapılan alanda kullanmayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. En az 1 hafta boyunca bu kremin uygulanması, kalıcı makyaj sonrasında istediğiniz sonuca ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
Uygulama sonrasında sıcak ortamlardan uzak durmalısınız. En az 1 hafta 10 gün sauna, hamam, aşırı güneş ışınlarından uzak durmanız gerekiyor. Uygulamanın yapıldığı andan itibaren bir gün uygulama alanına su değdirmemeye özen gösterin. Solaryuma girmemenizi, girerseniz de kaşlarınızı kapatmanızı öneririz. Uygulamayı yaz aylarında yaptıysanız mutlaka güneşten korumak için yüksek koruma faktörlü krem kullanmanız gerekmektedir.
Uygulama sonrasında kaşınızda oluşan kabuklanmalar doğaldır. Bu kabukların kendiliğinden dökülmesi gerekmektedir. Size önerilen merhemin kullanımını aksatmadığınız takdirde, kabuklanmalar kendiliğinden yok olacaktır. Kabukların koparılması yer yer boya akmasına ve silinmesine neden olabilir.
Uygulamadan sonra 1 ila 3 ay içerisinde rötuş işlemi uygulanarak kaşlarınız son halini alacaktır. 

YORUM EKLE

banner471

banner473