banner564

Ne beklerdin ya sayın başkan?

Fenerbahçe Kulübünün başkanı, asbaşkanı ve futbolcularından oluşan heyeti önceki gün KKTC’yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ı ziyaret etti.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu dün bir basın bildirisi yayınlayarak olaydan duyduğu üzüntüyü ve tepkisini kendine has uslubuyla açıkladı.
“Ne beklerdin ya sayın başkan” diye sormamak münkün değil. Birkere Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi kulüpler geçmişte de bu ülkeye geldi gitti.
Ve her gelişlerinde de kendilerine bir çıkar sağlamak için temaslarda bulundu.
Önceki günkü görüşmede de Aziz Yıldırım “Fenerbahçe Üniversitesi” için arazi istedi.
Yani fenerbahçe’nin KKTC’yi ziyaretinin asıl sebebi de buydu. Gerisi de teferruat. Elbette gelmişken bir imza töreni yapılacak, bir açılışa katılacak illaki. Ama esas sebep Üniversite için arazi. Olay tamamen ticari olunca işin sportif boyutunu da kimse düşünmüyor.
Aslında kimse derken burada sadece Fenerbahçe yönetimini kastediyorum. Ülkeye yatırım elbette önemli. Bir üniversitenin daha açılacak olması, oraya yapılacak istihtamlar, üniversitenin yapılacağı bölgeye kazandıracağı canlılık ve ekonomik katkı tabi ki göz ardı edilemez. Ancak bir ülkede sizin binlerce taraftarınız varsa ve bunların içinde de, KKTC’de kendi içinde futbol oynayanlar da varsa, O ülkenin federasyonunu nezaketen de olsa ziyaret etmeniz gerekir. Forma imzalatmaya giden yüzlerce futbolcu arkadaşım, futbolcularla, Aziz Yıldırım ile “selfi” çekerek sosyal medyada paylaştılar.  O kadar baktım tek bir futbolcu arkadaşım bile çektiği fotoğrafın altın “ey sayın başkan bizim için ne yapacaksınız. Bizim halimiz ne olacak” demedi. Yani işin özeti biz gene polyannayı oynamaya devam edeceğiz. Türkiye’nin önemli kulüpleri buralara gelip gittikçe bizlerde kendi kendimize tatmin olacağız. Ama sesimizi çıkarmadığımız halde de, ambargolardan usanmaya bıkmaya ve şikayet etmeye kendi kendimize futbol oynadığımız gibi devam edeceğiz.  
Sayın başkan Hasan Sertoğlu’na da seslenmek istiyorum. Senin uğraştığın yüzlerce futbolcudan kaç tanesi ambargoyla ilgili Aziz Yıldırım’a tepki koydu?  Biz hep alkışlamaya alıştırmışız insanımızı. Eleştiriyi kabul etmediğimiz gibi eleştiri yapanları da dışlar duruma gelmiş memleket. O nedenle sadece Aziz Yıldırım’a kızma sayın başkan. Onun hatası kadar ona bu soruları sormayan, onu alkışlayan göklere çıkaran senin futbolcularında da kabahat var.
YORUM EKLE

banner471

banner473