banner564

Ne büyük bir soygun bu

Maliye Bakanı olduğu dönemde Serdar Denktaş ihale mafyasıyla ilgili beklenmedik bir çıkış yapmıştı!..
Yıllarca devlet ihalelerinde nelerin döndüğünü biliyordu!..
İsim bazında bunları açıklama şansı da vardı ama bunu yapamazdı!..
Neyse bir gün birilerine  kızınca bildiklerinin bir kısmını dışa vurdu ve ‘ benim odamda bile müteahhitler arasında rüşvet pazarlığı yapılıyor’ dedi!..
Nasıl mı oluyor?..
Mesela büyük bir ihaleye anlaşmalı olarak 4 firma katılıyor!.
Bunlardan biri ihaleyi kazandığında diğerlerine en azından kelle başı 300’er bin 
Sterlin veriyor!..
Vurgunun büyüklüğünü anlamak için başka bir  araştırmaya gerek var mı?.

Ne değişti?..

En büyük vurgunlardan birinin Elektrik Kurumu’nda yaşandığını yıllardan beri yazıyor ve uyarıyoruz!..
Dosyalarda önemli vurgun raporları var!..
Ama bunlar ‘mesele yok’ denilerek kapatılmış!..
Şimdi bakıyoruz bir başka bakan; Erhan Arıklı itiraflarda bulunuyor!..
Kıb-Tek yakıt ihalesini kazanan firmanın ton başı 75 dolardan 45’e düştüğünü belirterek ‘ bu nasıl olur?’ Diye soruyor!..
Hatta daha ileri giderek rakamın 19 dolara düşebileceğini iddia ediyor!..
Ülkenin bir bakanı, hükümet ortağı bunu diyor!.,
Başbakanı ise geçtiğimiz hafta Kıb-Tek mafyasına çomak soktuğunu söylemişti!..

Bunun adı nedir?..

Şu küçük ülkede bu tür büyük vurgunların bizzat ülke yöneticileri tarafından ifşa edilmesi karşısında insan gerçekten donup kalıyor…
Ne söyleyeceğini bilemiyor!..
Bildiğimiz tek şey soygunların ve vurgunların bilinmesine karşın devletin etkisiz ve yetkisiz duruma gelmesidir!..
Sayın Arıklı ‘Kıb-Tek mafyası siyasetten güçlü müdür’ diye soruyor!..
Güçlü olduğunu bilerek ‘bir şey yapamıyoruz’ demek istiyor!..
Gerçekten de öyledir!..
Sadece Kıb-Tek konusunda değil, birçok konuda ihale mafyası devletten güçlüdür!..
Ne yazık ki; bir hademe için okul kapatan sendikalar ve diğer ilgili sivil toplum örgütleri de böylesi rezil durumları görmezden gelmektedir!..
This is TRNC!..
Forever vurgun düzeni!..
Midemiz bulanıyor… 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Her yönüyle batmakta olan KKTCde artık Usulsüzlükler ve vurgunlar KKTC nin üst kademelerine işlemiştir! Ülkemizi batıran statiko neticesi Kıbrıslı Türkler çareyi maalesef gelecek olmayan KKTC’den kaçmakta bulmaktadırlar!
Türkiye’de Turizm mevsimi sonrası TL’nin katlanarak değer kaybedeceği kaçınılmazdır !
Kötü Yönetim ve Batırılmış bir Ekonomisi olan KKTC gibi her tarafı dökülen bir Ülkede kim yaşamak ister ki ! Gerçekçi olup girdiğimiz çıkmaz yoldan bir şekilde geri dönemez isek KKTC ile hepimizin duvara toslayacağı kaçınılmazdır !

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Sayın Power Bey , yönetemeyip batırıp talan ettiğimiz KKTC için devamlı ABD , AB , İNGİLTERE ve RUM’lari suçlayacağımiza !
Kendim Ettim Kendim Buldum şarkısını söylememiz daha yerinde olmaz mı acaba !!!

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Stratejik plan:ab ve ABD sınırlarını ve ekonomik emperyalizmini guvenceye almak için Akdeniz Karadeniz ve Baltık denizini TC Rusya vs kapatmak bunun için Kıbrıs'ı birleştirmeye çalışıp ege adalarını silahlandirarak dedeagaca üsler kurarak TC yi kuşatmak Rusya'nın Akdeniz'e çıkışını engellemek mısır İsrail vs ile doğu akdenizdeki doğal gaza çökmek bu sekilde Rusya'ya bağımlılığı azalmaya çalışmak/Ukrayna vs üzerinden provakasyonlarla Rusya'yı çökertmeye çalışmak/Bulgaristan Romanya Ukrayna Gürcistan provokasyonlarıyla Karadeniz'de TC ve Rusya'yı ablukaya almak/Gürcistan Ermenistan üzerinden Kafkaslara çökmek/Kazakistan'da ki turuncu devrim kalkismalariyla orta Asya'yı dengesizlestirmek/Tayvan üzerinden çini ablukaya almaya çalışıp eski sömürge düzeninin devam etmesine uğraşmak adamlar eski demir perde gibi ab sınırlarını çizmişler emperyalist eski düzenin devamına çalışıyorlar beğen veya beğenme Putin'in RTE nin ifade ettiği yeni dünya düzeni emperyalist sömürgecilik vs üzerindeki yorumlarını dinleyeceksin şu anda dünya kırılma noktasında eski emperyalistlerle somurulmekten bıkmış dünya arasındaki mücadele yeni başlıyor onun için boş beleş geyikler peşinde koşmak yerine çalışıp güçlenip adam gibi devlet yönetip ülkeni kalkindirip soymadan çalıp cirpmadan ayakta durmaya gayret edeceksin İngiliz yalakaligi palikarya metresligi yapmak yerine kıçını kurtarmaya ugrasacaksin......

Öz
Öz - 2 yıl Önce

Bir an için, üniversitelerimiz, AB ülkelerinin kabul edeceği standartta olsa, Ercan ve Geçitkale hava alanlarımız uluslararası hava, Mağusa, Girne ve Yedidalga limanlarımız da, deniz trafiğine açılmış olsa, Kuzey Avrupalı güneşten pek nasibini pek alamamış yaşlı turistlerin, en çok tercih ettiği ve yine AB ülkeleri ve brexit sonrası İngilterenin, sıra bekleyen hastalarının, tedavi edildiği ülke olsa, kimsenin müdahale etmediği, halkının özgürce seçtiği yöneticilerimizin,hem içte, hem de uluslararası toplumda, saygınlığı olsa, kullandığı paramız değerli olsa, denizlerimizden çıkaracağımız hidrokarbonlar, halkımızın refahı için kullanılabilse, 11 ay güneşten yararlanılabilse, AB ülkelerinden daha fazla yatçı gelse ve daha fazla yat limanlarımız olsa nasıl bir geleceğimiz olurdu? Hayat standartımız nereye çıkardı? Kişi başına gelirimiz ne olurdu? Trafiğimiz, çevremiz ne olurdu?Mafya yapılaşması mı, yoksa açıllık şeffaflık hesap verilebilirlik mi geçerli olurdu? İngiltere, Avustralya ve Kanada gibi ülkelere göç eden yurttaşlarımız dönüş planı yapmayı düşünürler miydi? Bu ülkedenin ileri gitmesi için her şey var. Olmayan ise Çözüm ve AB dir.Çözümle birlikte ülke 5 senede, AB deki birçok ülkeyi kalkınmada geçer.

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

İki türlü insan vardır kan ter akıtıp ülkesini adam etmeye çalışanlar ve devletini milletini soyup zenginleşme ye çalışan kimi zaman emperyalist işbirlikçisi olan şerefsiz takımı tercih ettiğin yola göre yasayacagin hayatta degisir

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Hasan bey yazının alt kisimlarini okumadan yorum yapmışsınız ne diyoruz ona buna yamanmaya calismak yerine çalışıp üretip devlet ve milletini soymayi şark kurnazligina kaçmadan adam olunsun dedik yine atlamissiniz siz adam olmadıktan sonra kimse sizi adam etmeye uğraşmaz somurur bir de soroscu mr öz çözüm çözüm diyorsun Annan referandumunda crans montanada çözümü kim engelledi KKTC ye hala ambargo Lara kim devam ediyor verilen sözlere rağmen güneyi tek taraflı kim üye yaptı güneyi silahlandirmak için kim kıçını yırtıyor 50 yıldır Türk ordusu güneye mi saldırdı ege adalarını kim cephaneliği döndürdü bırakın palavrayi dürüst olun şerefli haysiyetli olun kısaca adam olun adam

banner608

banner474