banner564

Ne kadar Özgür?

Sevdiğim saydığım vekillerin başında gelir CTP’den sevgili dostum Birikim Özgür. İçi dışı birdir ve çalışkan ve üreten birisidir. Aile ilişkileri, doğal halleri ve genç oluşu da başka artı yönleri.
Ancak son günlerde bir konuyu ısrarla kaşıyor sevgili Birikim Özgür. Gerek sosyal medyadan gerekse haber siteleri üzerinden Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu’nu eleştiriyor. 
Elbette ana muhalefet görevinde olan bir partinin milletvekili olarak eleştiride bulunmak en doğal hakkı. Hatta haktan öte bir fiil görevi. Ancak kazın ayağı maalesef bu sefer de farklı çıkmadı.
Zira Özgür’ün eleştirilerinin arkasında başka işler çıktı. Malum memleket küçük olunca bilgiye ulaşmak veya birilerin sana ulaşması çok daha basit ve kolay oluyor. 
Konu şu, Birikim Özgür devletin YDÜ Hastanesi’ne olan borcunun, Sayıştay tarafından denetlenmeden, Sucuoğlu tarafından onaylandığını ve 72 milyon TL olan borcun ödenmesinin devletin kepenk indirmesine bire bir olduğunu söyledi. 
Şimdi gelelim esas meseleye, devlet kendi bünyesinde yapamadığı hastaların ameliyatları için YDÜ hastanesine sevk yapıyor. Aynı Türkiye hastanelerinde olduğu gibi de borç birikiyor ve bütçe açıldığında bu borçlar ödeniyor. 
Birikim Özgür bir önceki kabine döneminde Maliye Bakanlığı koltuğunda oturmakta idi. Sağlık Bakanlığı koltuğunda da partisinden Dr. Salih İzbul vardı. Ve yine CTP’li dönemin müsteşarı Dr. Ömer Gür imzalı ve bir yazı ile ilgili borç o günkü Maliye Bakanı sıfatı ile Birikim Özgür’e gönderilmişti. Yani Sağlık Bakanı müsteşarı Kemal Deniz Dana ile eksi müsteşar Gür’ün gönderdiği borç aynı borç. 
Ancak Birikim Özgür kendi bakanlığı döneminde bu borcu ödemekten uzak durdu. İşin kötü noktası da şu. Sevgili dostumuz Birikim Özgür vekil olmadan önce YDÜ’de çalışmaktaydı ve okuldan ayrılmıştı. 
Şimdi kendisini zan altında bırakmak istemeyiz ama şu soruyu da sormak isteriz. “Madem Sucuoğlu devleti zarara uğratıyor, bir haksızlık yapıyor, neden kendi bakanlığı döneminde, kendi partisinden olan sağlık bakanını da aynı şekilde eleştirmiyor?”

Türkeş haftaya geliyor
Bugün gelmesi planlanan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in gelişi 2. kez iptal oldu. Zira Başbakan ağır grip enfeksiyonu geçirmesi nedeni ile Türkeş’in gelişi gelecek haftaya kaldı.  
Muhtemelen gelecek Perşembe günü adaya gelmesi beklenen Türkeş’in hem Türkiye’deki referandum ile adadaki seçim ekibi ile temas etmesi, hem de hükümetler arası ekonomik ve mali işbirliği protokolünü gözden geçirmesi planlıyor. 
Türkeş ile İlk olarak Serdar Denktaş bir ay önce Ankara’da görüşmek istemişti ama program değişikliği ile bu görüşme iptal olmuştu. Sonra Türkeş geçen hafta geliyordu o da iptal oldu. Son olarak bugün gelecekti o da iptal oldu. Haftaya hayırlısı...

“Can” Azerbaycan 
Yarı başkanlık' sistemiyle yönetilen Azerbaycan'da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva, imzalanan kararnameyle Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı oldu. Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, Cumhurbaşkanı’nın ülkede olmadığı durumlarda Cumhurbaşkanı’nın tüm yetkilerine sahip olacak.
Can Azerbaycan’daki bu durum aslında yıllardır söylenen bir sözün de gerçekleşmesine neden oldu. Ne deniyor Anavatan Türkiye’de, Yavruvatan Kıbrıs, Can Azerbaycan. 
Gerçekleşen bu atamadan sonra gerçekten de “Can” oldu Azerbaycan. Çünkü Anadolulu da hala eş için Can kelimesi kullanılıyor. Ne diyelim hayırlısı… 
   
MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Görüşmeler madem yeterli değildi de neden gittik taa Cenevre’lere kadar? Şimdi vatandaş bu sorunun cevabını arıyor? 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Son anketler yüzünüzü güldürmüş, bu arada sadece Lefke’de yeni üye sayısı 600’ü geçmiş bile. Yeni yazılan üyelerle birlikte sadece üye olan partili sayısı 12 bin civarındaymış.
Serdar DENKTAŞ: 2011’den sonra işe girenler pek memnun olmadı artıştan. Neyse buna da şükür demeleri gerekiyor herhalde. Bu arada yazın 14’te mesainin bitecek olması özel sektörünün fena halde canını sıkmış durumda. 
Menteş GÜNDÜZ: UBP Lefke kurultayı için siz de biran olsun bölgeden ayrılmıyormuşsunuz. Hayırdır bu kadar önemli mi bu Lefke ilçe başkanlığı? 
Olgun AMCAOĞLU: Başbakan da istirahatte olunca dün sizin kapının önü ana baba günüymüş. Allah kolaylıklar versin. Bu işler böyle, başa gelen çekilecek artık. 
Kâtip DEMİR: Tarlaya akan suyun faturasını Su İşleri Dairesi sizin belediye ye kesince belediye bütçesinin yarısı gitmiş. Faturayı görünce dün tansiyonunuz tavan yapmış. Ne diyelim, geçmiş olsun size de. 
Ziya ÖZTÜRKLER: Gözünüz aydın, ailenin en yeni üyesi dün aranıza katılmış. İki erkek evladı babası olduktan sonra yürüyüşünüzün değiştiğini söylemeye başladı yakın dostlarınız. 
Bülent KAYA: Lapta’daki dairelerin tümünü satmışsınız ve yeni yatırımlar için bu kez Çatalköy tarafında yer arayışlarına başlamışsınız. Bu arada Girne merkez içinde bir proje planınız varmış.
Mehmet SUNGUR: Dün Drabez restoranda ev yemekleri yerken görülmüşsünüz. Gömeç de vardı menüde, gömecin de tadına baktınız mı bari? 
Adil ÖZGEY: UBP Lefke ilçe Başkanlığı için tüm imkanlarınızı seferber etmişsiniz. Bu arada bazı vekilleri de yanınıza aldığınız konuşuluyor bölgede. 
Sefa KARAHASAN: Yakında Amerika’ya gideceğiniz konuşuluyor. Ufaktan ufaktan hazırlıklara da başlamışsınız.  Bakalım Amerika’yı yeniden keşfedecek misiniz? 
Özdemir GÜL: Son günlerde iyice kayıplara karıştınız. Ne alemdesiniz, ara sıra ses vermekte fayda var. Zira sonradan çıktınız mı bazı şeyler için geç olmuş oluyor. 
Ali KİŞMİR: Dış Basın Birliği başkanlığı için kolları sıvamışsınız. Bu arada bakalım mevcut yönetim size demokratik davranacak mı? Bir bakın bakalım listelerde kimler var kimler yok? 
Behçet ÇELEBİ: Yükseköğretim müfettişliğinden Gönyeli Belediye Başkanlığına geçmek için siyasete atılmaya karar vermişsiniz. Bu arada hangi partinin adayı olacaksınız seçimlerde? 
Biray DELİCEIRMAK: Hayırlısı ile bebek yoldaymış. Demek ki son baharda sizin için artık her gece uykusuz geçecek. Neyse şimdi fırsat var iken bol bol uyursunuz artık ve sosyal medyayı da fazla kullanmazsınız demi?

GÜNÜN SÖZÜ
 “Kıbrıs’ta maalesef Rum tarafı 'Anlaşıyoruz, anlaşacağız' diye algı operasyonu yaptı. Sonra şuur altı ortaya çıktı. Enosis kararı anlaşma ile taban tabanı zıt. Akıncı görüşmeye gitmeyecek. Bu çocuk oyuncağı değil”
TC Başbakanı Binali Yıldırım
YORUM EKLE

banner471

banner474