banner564

Ne kupa havası vardı ne de şölen

Pepsi Kıbrıs Kupası çeyrek final maçında Gençlerbirliği ile Mormenekşe’nin yarı final mücadelesi zevk vermedi.
Gazimağusa Doktor Fazıl Küçük Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında daha etkili bir futbol sergileyen takımlar ikinci yarıya nazaran daha çok pozisyona girdi.
Mormenekşe’nin kaydettiği iki gol ile kaçan birkaç pozisyon ilk yarıyı süslese de ikinci yarıda alakasız bir futbol vardı.
Saha içinde gezinen futbolcularla durağan bir 45 dakika izledik.
İki takım da sanki kaderine ve sonuca razı bir görüntü çizdiği maçın ikinci yarısında futbol adına da çok fazla bir şey olmadı.
Ligde 41 puanla üçüncü sırada bulunan Mormenekşe ligdeki rahatlığını kupada da sergileyerek yarı finale yükseldi. Mormenekşe’nin bundan sonraki hedefi kupada final oynamak… Mormenekşe bu sezon yakaladığı bu havayı kupa ile de taçlandırmak isteyecek. Finalde buna gücü yeter mi bilemeyiz ama Mormenekşe’nin içinde bulunduğu maddi durum itibarıyla bu noktalara da gelmesi hem yönetimin hem teknik heyetin hem de futbolcuların büyük bir başarısıdır. Az miktardaki mali kaynak ile ligde üçüncü sırada yer alan ve kupada da ayrı finale yükselen bir takımın bunu başarması küçümsenecek bir başarı değil.
Gençlerbirliği ise uzun süre iyi giden havasını bir anda kaybetmiş ve ligde de sıkıntılı bir akıma sürüklenmişti. Kupada çok iddiası olmayan Gençlerbirliği’nin bundan sonraki lig maçlarına bakması ve kaybetmeden kazanarak kendini kurtarması gerekir.
Hafta boyunca Futbol Federasyonu yayınladığı basın bildirileriyle halkı gençliğe sahip çıkmaya çağırdı. Şölen havası şeklinde organize edeceğini duyurduğu maçları izlemeye davet etti.
Ancak dün Doktor Küçük Stadı’nda ne şölen havası verdi ne de mahşeri bir kalabalık. Birer adet Pepsi ve Tamek bayrağından başka hiçbir organizasyon da yapılmamıştı. İki bayraklı şölen yerine Futbol Federasyonu ile sponsor firma bunu daha organize olarak biraz hava katabilirdi. Mesela bir ses düzeni konularak en azından gol anlarında müzikli bir coşku yaratılabilirdi. Belki maddi boyutundan çekinildi belki düşünülmedi. Ama açıklandığı gibi bir şölen havası da estiremedi o iki bayrak. Bundan sonraki maçlarda en azından bir ses düzeni ile müzikli bir coşku yaratılması maça ayrı bir hava katacak.
YORUM EKLE

banner471

banner474