banner564

Ne memleket ama

Diyalog Gazetesi’nde manşet “İngilizleri dolandıran müteahhit.” İlk kez mi oluyor? Yoo yüzlerce örneği var. Bir Emlakçı Yasasını meclisten geçiremedik. Niye? Çünkü bu işten evine ekmek götüren insanların kazanacağı üç beş kuruşu müteahhitler paylaşmak istemediği için. 
Yeni yasa hazır, mecliste bekliyor. Bu tür alım-satımlarda hem profesyonel emlakçı olacak hem de bir hukukçu. Çünkü bu tür hadiselerin önüne geçmek için bu şart. 
Ama mecliste yasa öylece bekliyor. UBP, CTP, HP, TDP, DP, YDP hepsi bu konuda sessiz. Bekliyoruz, birkaç yabancı daha dolandırılsın, memleketin güvenilir bir yer olmadığı yabancılar üzerinde iyice kanıksansın.
Ciddiyetten uzak bir ülkede yaşıyoruz. Sosyal medya kahramanlığının bir tık ötesine geçemiyoruz. Kim gelirse gelsin iktidara kişisel menfaatler her şeyin önüne geçiyor. 
Gary Rob olayını yaşadığımız 2010’dan bu yana tam 10 yılı geride bıraktık ama bir daha böyle bir olay olmasın diye tek bir önlem bile almadık.
Yazık, bu ülkeye yazık, yazık, bu ülkeye inanıp bu ülkede mülk alıp dolandırılan yabancılara yazık, yazık, bu ülkede politikacıyım diye ortalıkta gezenlere yazık…

Büyük vurgun
LPG ve akaryakıta zam beklentisi yüzünden bazı firmalar ne tüp satıyor ne de evlere LPG servisi veriyorlar. Eski dönemlerden kalma karaborsacılık oynuyorlar.
Hafta sonu Lefkoşa’da bir dostumuza ailecek ziyarete gittik. Battaniyenin altında ısınmaya çalışıyorlar. Oysa evlerinde merkezi ısıtma var. Ama LPG gazı bittiği için ilgili firmayı aramış ve “Salı gününden önce gaz dolduramayız” yanıtı almışlar. Tam anlamı ile vurgunculuktur bu. 
Tamam, dünyada petrol ve gaz fiyatlarında bir dalgalanma var. İran ve ABD arasındaki gerginlikten sonra petrol fiyatları artışa geçti. Petrol fiyatlarında yaklaşık 7 dolarlık bir dalgalanma yaşandı. Dalgalanmalar özellikle bizim gibi benzin ve LPG ithal eden ülkelerde zammı beraberinde getiriyor.
Ama sırf zam gelecek diye evlere gaz servisi vermemek ayıptan öte bir durum. Tek kelime ile fırsatçılık bu. Bu konuda bakalım devlet makamlarımız ve Tüketiciler Derneği ne gibi bir işlem yapacaklar?   

Ayıp ki ne ayıp!
Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş’ı kaybedeli 8 yıl oldu. Toplum liderimiz Dr. Küçük’ü kaybedeli ise 36 yıl olacak bir iki gün sonra. İkisinin de gerisinde bıraktığı izlere sahip çıkmadık, çıkamadık. Geride bıraktıkları eserler bir yana ölülerine bile sahip çıkamadık.
Dr. Küçük’ü bir tepeye koyduk, anmadan anmaya kapının kilidi açılıyor ve tören düzenleniyor. Bakımsızlıktan dökülüyor anıt mezarı.
Denktaş’ın ki ise daha vahim. 8 yıldır bir anıt yapılamadı, yok para geldi yok para kayboldu derken ucube bir şeyin içinde kaldı koskoca Denktaş’ın mezarı.
Ne Denktaş’ın ucube yapısında bir müze var ne de Dr. Küçük’ün anıtında. KKTC makamları ölüm yıldönümü ve KKTC’nin kuruluş yıldönümünde tam kadro bu mezarları geziyorlar. O kadar…
Hiçbir yerli bu anıtlara gitmiyor, yoldan geçerken bir Fatiha bile okumuyor. Oysa Türkiye’den gelen turlar veya turistler bu yerlere önem veriyorlar. Ama gördükleri tablo karşısında şoke oluyorlar.
8 yıl geçti Denktaş öleli. Ben olsam yarın oradan alır sökerim mezarını ve kendi vasiyeti olan rahmetli oğlunun yanına gömerim. Hem Denktaş’ın vasiyetini yerine getirmiş olurum hem de o ucube yapının içinde daha fazla kemiklerinin sızlamasını önlemiş olurum.
Ha gerçekten bir şey yapılmak isteniyorsa bence Dr. Küçük’ün oraya bir anıt yapılmalı. Aradaki araziye ise Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesini anlatan bir müze inşa edilmeli.
Ama ne gelen giden hükümetlerde böyle bir istek var ne de toplumun kendisinde. Kimin umurunda…
 
MESAJLAR
Enver HOCA: Girne ilçe başkanı olduktan sonra partiyi toparlamaya başladığınızı görüyoruz. Hele hafta sonu 50 kişilik bir grubun partiye katılması ile yüzler gülmeye başlamış. 

Ünal ÜSTEL: Turizm şurasında 200’den fazla karar üretildi. Bu kararların bir sıralaması ve öncelik listesi yapılacak mı? Yapılacak işler için bir takvimlendirmenin de yapılması gerekiyor. 

Hasan SUNGUR: Lapta’da ev alan İngilizler mağdur oldu. Yıllardır alıştığımız tarzda bu haberler bu ülkede ne zaman bir son bulacak? Mecliste bekleyen Emlakçılık Yasası ne zaman genel kurula gelecek ve yasallaşacak? 
      
Ali Osman TABAK: Pek muhterem eşinizin vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.           
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Serhat ÖZÇELİK: İstanbul Havaalanı’nda bekleyen yolcular için uyku kabini uygulaması başlatıldı. Saati 9 Euro vererek uykunuzu alabiliyorsunuz. Acaba Ercan’da da böyle bir şey denesek mi?    

Yavuz KUTLU: Hamsi şenlikleri için ülkeye gelen Akçaabat Horon Ekibini festival öncesinde ve sonrasında yalnız bırakmamışsınız. Arkadaşlar yakın ilginizden ziyadesi ile memnun kalmışlar. Yakında bir Akçaabat ziyareti yaparsınız artık. 

Enver MAMÜLCÜOĞLU: Dün Başbakan size bir kahve içmeye uğrayınca ortalık bir anda hareketlendi. Zira ziyaretin size değil de üst kat komşularınıza olduğu sanıldı ve herkes bir anda heyecanlandı. 

Ozan BEYSAN: Hem siyasete hem de eski partinize geri dönmeye karar vermişsiniz. Böyledir siyaset, bir kere bulaştı mı kolay kolay bu hastalıktan kopamazsınız. 

Mesut GENÇ: Küçük bir prenses aileye dün itibari ile katılmış. Minik yavrumuza sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyoruz. Eh artık kız babası olduğunuz için Kaplıca’da bir kutlama yaparsınız değil mi? 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: Ankara temaslarınız beklediğinizden de iyi geçince ülkeye hayli neşeli dönmüşsünüz. Bu konuda önümüzdeki günlerde bazı önemli açıklamalarınız olacakmış. 

Hasan KARLITAŞ: Üç ay önce, neredeyse yıkılmak üzere olan bir binayı, dernek olarak kiralamışsınız. Bu özel bina, çok yakında, Lefke Turizm Derneği merkezi olarak açılacakmış.  

Gürkan KARA: Dün tavlada Haluk Doğandor dostumuza 5-1 gibi bir skorla yenilince tansiyonunuz tavan yaptı diye duyduk. Umarız tansiyonunuz normale dönmüştür. Zira bugün Girne’de olacağım. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Erenköy Lisesi Erkek ve Kız Voleybol takımları elde ettikleri başarıdan dolayı artık bir ödülü hak ediyorlar. Bakalım bölgenin başkanı olarak bu gençlere nasıl bir sürpriz hazırlayacaksınız? 

Hüseyin SADEGHİ: Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara sosyal medyadan yaptığınız çağrı son derece önemli. Zira düşen faiz oranları kredilerin ne kadar düştüğünü çok net bir şekilde gösteriyor.  

YORUM EKLE

banner471

banner473