banner564

Neyi paylaşamıyoruz ?

 Karşılaşmayı yorulamadan önce MTG’nin golünden sonra tribünlerde yaşanan olayları hiç tasvip etmediğimi belirteyim. 

Karışık bir şekilde oturan taraftarlar arasında yaklaşık 1 dakika sözlü sataşma ve küfürleşme oldu. 
Burada polisin müdahale etmekte geç kaldığını ve olayların büyümesinde rol oynadığını söylemeden geçemeyeceğim. 
Bir anda ciddi bir sayıda insanın birbirine girdiği ortamda yaşananlar üzücü bir seviyedeydi. Sahip çıkmamız gereken değerlerden biri olan ülke sporumuza daha fazla kitleleri katmamız gerekirken, eşimizi, çocuğumuzu, dostlarımızı bu olaylar olurken  maçlara gelmeleri konusunda nasıl ikna edeceğiz? 
Gelelim maçın yorumlanması kısmına; K-PET Süper Lig’in 7. Haftasında Esentepe, şampiyonluk adaylarından MTG’yi konuk etti. 
Hafta içi teknik direktör değişikliği yapan Esentepe’de Necati Tilki hafta başından itibaren göreve başlaycak. 
MTG ise zirve yarışından geri kalmamak adına mutlak galibiyet parolasıyla karşılaşmaya çıktı. 
Maçın genelinde her iki takımda pek pozisyon bulamazken, topun kontrolunu maç genelinde elinde tutan MTG girdiği tek önemli gol pozisyonunu gole çevirerek çok değerli bir 3 puanın sahibi oldu. 
Esentepe’nin maç boyunca gösterdiği mücadele ve takım savunmasını beğendim. 
Ancak rakip yarı  sahada hiç topu tutamayarak sürekli bir baskı altına girdi. İlerde ligin en hızlı oyuncularından Odi’yi araya kaçırma niyeti atılan isabetsiz paslarla yerine gelmedi. MTG tarafında ise orta sahada Adil ve sol kanatta Uğur’un yokluğu hissedildi diyebiliriz. Savunmadan hızlı bir şekilde oyun kurulamamasından dolayı rakip takımın yerleşik savunması karşısında çok tahmin edilebilir bir takım görüntüsünü verildiğini söyleyebiliriz. Dinopeter’in birçok pozisyonda tek başına rakip savunmayı zorladığını söylemem gerekir. Büyük yatırımlarla sezona ciddi hedeflerle giren MTG’nin takım olma yolunda sancılı bir süreç yaşaması normaldir. 
Bu süreci en az hasarla atlatıp şampiyonluk potası içinde kalınırsa, MTG’nin kadro yapasının çok kaliteli olduğunu ve ipi göğüsleyecek potansiyeli taşıdığını belirletelim. 
Maçın orta hakemi Utku Hamamcıoğlu iyi bir maç yönetti. 

YORUM EKLE

banner471

banner474