banner564

Okurun yorumu: Besim Tibuk bilseydi gelip yatırım yapar mıydı?

  Dünkü köşe yazısında “7 yılda ne değişti?” başlığı altında Sözcü gazetesinin 6 Nisan 2017 tarihinde birinci sayfasından yayınladığı “Dünyada rüşvetin olmadığı tek ülke: Türk Kıbrıs” başlıklı haberinden söz etmiştik…

   Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan; Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk’un açıklamalarını geniş bir şekilde yayınlamıştı…
   Ne var ki; o açıklama KKTC’nin 7 yıl önceki durumu özetliyordu…
   O dönemde hiç kimse KKTC’de rüşvetten, yolsuzluktan söz etmiyordu…
   Aradan 7 yıl geçtikten sonra ortaya çıkan ‘sahtekarlık, yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet’ olayları herkesi şaşırttı…
  Diyalog gazetesinin web sayfasında da yayınlanan dünkü yazı iki tane önemli yorum aldı…
 
Önce Hasan Nuri’nin yorumu:

   “Değerli İnsan Dünya Görüşlü Sayın Besim Tibuk KKTC’nin bu hale geleceğini şayet bilmiş olsaydı yıllar önce gelip de yatırımlarını yapar mıydı acaba?
    Sayın Besim Tibuk değerli enerjisini ve yatırımlarını KKTC gibi yönetilemeyen ve geleceği olmayan bir ülkeye niye gelip de yatırımlarını yapıp bağlansın ki? 
   Zenginlikler içinde kurduğumuz KKTC’nin bugün yolsuzluklar, sahtekarlıklar ve düzensizlikler ülkesi olabileceğini bırakın değerli yatırımcı Sayın Tibuk’un bilmesini, Falcı Elmaziye Hanım bile KKTC’nin bu Hızla değişebileceğini bilemezdi! 
   Yukardan aşağıya günübirlik kararlarla ancak ayakta durmaya çalışan KKTC’ye hangi aklı başında yatırımcı gelip de milyonlarını atsın ki ? 
   Anavatan Türkiye’nin yıllardır gönderdiği milyarlarca TL’ler ile maaş ödeyebilmekten başka bir iş yapamayan KKTC’ye artık devede kulak Türkiye’nin yardımları da yememektedir ! Ekonomisi çökmüş, turizmi, üretimi ve ihracatı olmayan ve Türkiye’nin gönderdiği Milyarlarca TL’sine doymayan ülkemiz için bu saatten sonra ne mi yapılabilir ? 
  Bu Sorunun cevabını Sayın Besim Tibuk’tan başka bilen mi var ? Bugün 9 Gün Bayram tatili ile hotellerimiz doluyor diye seviniyoruz! Bayramdan, Bayrama turizm yapabilen KKTC’de Turizmin artık yılda 12 aya yayıldığını bilmeyenimiz mi var ? Bayram sonrası boşalacak hotellerimiz için devletimizin 2024 - 2025 Turizm Sezonu için bir plan ve programı var mı acaba ! 
  Gerçekçi olmalıyız. İçine düştüğümüz düzenle güzelim ülkemizi yönetemeyip mahvettik. Milli nutuklar atmaktan başka bir iş yapamayan yöneticilerimizle bu günlerimizi arar olacağımız ise kesindir. Bırakın KKTC’ye Londra’dan, Türkiye’den gerçek yatırımcının gelmesini, geriye kalan mevcut yatırımcıları bile kaybedeceğimiz günler yakındır !
İkinci yorum
 
 Öz rumuzlu ikinci yorumu da aktarıyorum:

  Hani derler ya, K/ Türkler, Türkiyelileri sevmez diye. Yalan olduğunun birinci ispatı Besim Tibuk’tur. İstese KKTC’de Başbakan, Cumhurbaşkanı olabilecek kadar sevilen birisi. Hakkını da vermek lazım. Bu adayı sevmiş, son derece riskli olsa da gelip milyonlarca dolarlık yatırım yapmış. Bize böyle girişimciler lazım. 
   Bir başkası ‘Terzi Yamağı’ diye anılan Barbaros Şansal. Bizim böyle insanlara ihtiyacımız var. Besim Tibuk gibi, Barbaros Şansal gibi bin yurttaşımız olsa, itibarımız tavan yapar. 
   Ülkenin hem siyasi yönden, hem de idari yönden kalitesi artar. Bu ülke böyle insanları çekebilecek kadar güzel bir ülkedir. Sorun dayatılan beceriksiz yöneticiler ve onların koltuk merakıdır. Rahat bırakılsa ülke yolunu bulur. Hem barış gelir, çözüm olur, hem de refah yükselir.”

YORUM EKLE

banner608

banner473