banner564

Ölü taklidi yapmaktan vazgeçin

Hükümet ne yapacağını bilemediğinden, kurtlardaki artış sonrası deyim yerinde ise “ölü taklidi yapmakta” bulduğu çareyi. Oysa, eğer kabinede bir Ekonomi Bakanı var ise (Halkın büyük bir çoğunluğu olmadığını düşünüyor) bazı ekonomik tedbirleri açıklayabilir. 
Mesela; en tepeden en aşağıya doğru tasarruf tedbirleri açıklanabilir. Evet, bizde biliyoruz hükümetin elinde dövizi düşürmek için bir sihirli değnek yok. Ama yapılacak bir şeyler hala daha var.
Bunları burada uzun uzadıya sıralayabiliriz. Zaten geçen gün Diyalog’da sevgili Reşat Akar bunları bir güzel sıraladı. O yüzden benim tekrar etmeme gerek yok. 
Gündüzleri bakanlıklardan çıkmayan, basından köşe bucak kaçan, akşam oldu mu da festival festival gezen hükümet yetkililerine sesleniyorum buradan, ölü taklidi yapmaktan vazgeçin. Zira sizin ne yapıp ne yapmadığınızı vatandaş çok yakından takip ediyor şu günlerde.

 
Serhat’a katılmak ile birlikte…
Serhat İncirli’nin dün yazdığı yazıyı okudunuz mu? Okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. Serhat, dünkü yazısında “biz adam olmayız” diyor kısaca. Ve bunu da şahit olduğu mükemmel bir örnek üzerinden anlatıyor yazısında.
Ancak yazısının sonunda Serhat, çare olarak Federal Kıbrıs’a bağlıyor olayı. Serhat’a şu dört saptamayı yapmak isterim.

Birincisi: Eğer bir toplum dejenere olmuş ise Federal bir Kıbrıs buna nasıl çare olacak? 
İkincisi: Federal bir yapıya geçtiğimizde huylu huyundan vaz mı geçecek?
Üçüncüsü: Körle yatan şaşı kalkar misali, Federal bir yapı içinde Rumlarında bizden etkilenmeyeceklerinin bir garantisi var mıdır? Pek ala bizde ki bazı huylar onlara da sirayet edecektir.  
Dördüncüsü: Toplumun dejenere olması, sistemin yürümemesinin nedenini, tüm her şeyin sebebi olarak Federal bir yapıya bağlamak nasıl bir dürtünün sonucu olabilir? 

Denktaş’a önerimdir
Malum, Serdar Denktaş eline her mikrofonu aldığında konuyu bir şekilde “UBP ile Hükümet Kurulmayacak” demeye getiriyor ya, bence yaşanan bu son krizden sonra Denktaş, bazı konu başlıklarında benzer söylemleri devam ettirebilir.  İşte önümüzdeki günlerde Serdar Denktaş’ın yapacağı açıklamalardan bazılarının satır başları:  
•    Kurlar düşse de düşmese de UBP ile hükümet kurulmayacak.
•    Türkiye’den randevu alamazsak bile UBP ile hükümet kurmayı asla düşünmüyoruz. 
•    Tasarruf tedbirleri alacağız, halkımızın biraz canı yanabilir, ama bu bile bize asla UBP ile Hükümet Kurmayı gerektirecek bir durum yaratmaz. 
•    ABD Başkanı bize baskı yapsa ve doların düşeceğini bilsek bile asla UBP ile hükümet kurmayız. 

Tepelerine pisledi
Oh iyi olmuş diyesim var içimden. Hele de İçişleri Bakanı Ayşegül’e söyledikleri yüzünden. Terzi yamağını ülkeye getirmek için ellerinden geleni artlarına koymadılar. Hatta 4’lü hükümetin “ilk icraatı” olarak bunu lanse etmekten bile utanmadılar.
Şimdi terzi yamağı bunların tepesine tepesine pislemiş. Hadi çıkıp cevap versenize. Veremezsiniz ki? Nerede o yürek? Terzi yamağının pislediği şeyler ile yüzleşip, onla yaşamak zorundasınız….  

MESAJLAR 

Mustafa AKINCI: Devletin en tepesi olarak döviz artışlarından toplumun en az seviyede etkilenebilmesi adına sizin bir sorumluluk almanız kaçınılmaz oldu. Zira Hükümet bu konuda gördüğünüz gibi ölü taklidi yapıyor. 

Suphi ÇOŞKUN: Bölgeye tam teşekküllü bir Sağlık Ocağının kazandırılması için çalışmalara başlamışsınız. Geçtiğimiz hafta sonu bazı merkezlerde yer alan sağlık ocaklarını gezip, incelemelerde bulunmuşsunuz. 

Tufan ERHÜRMAN: Tabii ki eldeki imkânlar sınırlı. Ama hala daha yapılabilecek onca şey var. Bunları denemek yerine ölü taklidi yapmakta neyin nesi. Bence bir an önce bu konuda uzmanlardan yardım bile alabilirsiniz. 

Savaş ATAKAN: Sadece İş Bankası değil, tüm Türkiye Bankaları aynı şeyi yıllardır yapıyor. Ve bu konuda tek bir kişi bile adım atmıyor. Adamlar kendi çeklerini bozmak için 50 TL alıyorlar. 

Serdar DENKTAŞ: Sıcak para konusunda samimi iseniz memleketi ucuzlatın, zira ucuz ürünlerimizi satın alabilecek 700 binlik bir nüfus yanı başımızda. Tıpkı benzinde olduğu gibi. 

Barbaros ÖZKAPTAN: Dün Victoria’nın çok özel konukları varmış. Girne koylarında dün tüm gün bu özel dostlarınızı gezdirmişsiniz tekneniz ile. Victoria’nın tayfaları da gezide miydi sizinle. 

Fırat ATASER: Alsancak Deniz Festivali gerçekten muhteşem bir şekilde geçti. Emeği geçen tüm ekibi kutuluyoruz. Bu arada Kekili konseri de hayli ilgi çekmiş bölgede. 

Cemal ÖZYİĞİT: Bugün tüm üniversite rektörlerini bir masa etrafına toplayıp alınacak terbileri görüşecekmişsiniz. Kayıtlar öncesi böyle bir hareket tarzı son derece önemli ve mühim. Umarım güzel kararlar çıkar bugün ki toplantıdan. 

Arda MERCAN: Pek muhterem dedeniz hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Kemal Deniz DANA: Yurt dışında yaşayan biraderiniz hakka yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.

Erhan BAŞAY (Pronto): Biricik kızınız Meral Başay, İngiltere Chartered Accountant ünvanı almaya hak kazanmış. Ne kadar gurur duysanız azdır valla. Kendisini ve sizi yürekten tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. 

Kaan KANER: Kaner Grup olarak sizde 725 KW’lık güneş enerji sistemi kurulması için imzaları atmışsınız. Yaşanan bu son zamlardan önce umarız bir an önce sistem devreye girer. 

Barbaros ŞANSAL: Hükümet ve kabine üyeleri için dediklerinize zerre söyleyecek sözümüz yok. Ama şu üniversitelerimize laf ettiniz ya, onun için size çuval dolusu laf söylemek geliyor içimizden. 

Ayşegül BAYBARS: Yabancılara ikinci bir mal satışına onay veren yasayı geçirmenizi destekliyoruz. Keşke işlemlerin de daha kolay olması için bir şeyler yapabilseniz. 

Selim GÖKBÖRÜ: Alsancak Deniz Festivalinde geçen yılların aksine bu yılki tavla turnuvasında daha ikinci turdan elenmeniz bölgede şok etkisi yarattı diye duyduk. Hayırdır. 

Hasan SUNGUR: Sonunda sizin de adınızı taşıyan nur topu gibi torunuz olmuş. Allah analı babalı ve dedeli büyütmeyi nasip etsin. Bu arada genç dedeler sınıfına da girmiş oldunuz. 

POLEMİX
 "Bugün itibari ile dövizle bünyemizde tuttuğumuz lojman ve benzeri mekânların kirasını TL ile sabitlemiş olduğumuz kurdan ödemeye devam edeceğiz. Aksi talepler karşılıksız bırakılacaktır ."
GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar

YORUM EKLE

banner471

banner473