banner564

Önce kendiniz sahip çıkacaksınız

Spor Federasyonları dün gerçekleştirecekleri toplantıya gitmedi.
Sadece yedi federasyon başkanı toplantıya giderek sorunlarına çözüm bulmak için vakit ayırdı.
Kimse kusura bakmasın ama spor federasyonlarının sorunlarına kimse onlardan başka çare bulamaz. Kendileri eğer çözüm bulma noktasında ilgisizse, çözüm bulacak olanlar hayda hayda ilgisiz kalır.
Tüm federasyonların bir araya gelip eylem planı hazırlaması ve haklarını talep etmesi bu ülkede beklide bir ilk olacaktı. Ama “nemelazımcılık” yine galip geldi.
Spor federasyonları ikili konuşmalarda “veryansın” ediyor ama konu birlikte mücadele etmeye gelince nedense korkular çekinceler ağır basıyor. Belki birkaç federasyon başkanının acil işi çıktı gelemedi enazından yarısının dünkü toplantıya gitmesi gerekirdi.
Sorunun çözümünde eğer yeralmazsanız çözümde de yalnız kalırsınız. O zaman feveran etmeye de hakkınız yok. 
Bu ülkede artık bir “silkinme” gerekli. Birilerinden hazır pasta beklemekle bu ülkede sporumuz biryere gitmez. Eğer birilerinden bekleyerek bişeyler yapılacaksa bırakacaksınız yapabilecek olanlar, uğraşacak olanlar, vakti olanlar gelecek başkan olacak ve işleri yapacak.
Eğer siz kendi kurumunuza sahip çıkıp sorunlarını çözmek için uğraşmazsanız kimse sizin sorunlarınızı çözmek için de uğraşmaz.
Yazımda ağır eleştirilerim biraz dozunu aşmış olabilir. Ancak bu konuda gerçekten kendi kurumlarına saygı duyan sahip çıkan başkanlar da var. Karşılık beklemeden canla başla çalışan uğraşan başkanlar da var. Bu mücadelede ne ön saflarda göğsünü siper edenler kazanacak, nede arkalara saklanıp suya sabuna dokunmayanlar… bu mücadele eğer birliktelik olursa, tek yumruk olursa kazanılacak. Ve kazanan tüm federasyonlar olacak. Yani ya kazanılacak ya kaybedilecek. 
YORUM EKLE

banner471

banner473