banner564

Öneri çok dinleyen yok

Yıllarca Sarayönü’nde simit satan bir ağabeyimiz vardı, Saray Otel’in orada şöyle bağırırdı, “Bakan çok, alan yok, demek ki millette para yok.” Sonra rahmetlendi bildiğim kadarı ile. Son 4-5 senedir onu bir daha görmedim Sarayönü’nde. 
Oysa memleketin durumu da bizim simitçinin dediği gibi. Yapılacak onlarca öneri var. Devletin para içinde yüzmesi için süper zeki olmanıza gerek yok. Ama ne hikmetse devleti yönetmeye talip olan herkes o koltuğa oturduktan sonra basireti bağlanıyor. Köylüsünün işini yapmaktan öte gidemiyor.
Halbuki ülkemizde yapacak çok iş vardır. Perişan haldeki vatandaşlarımızı rahatlatacak eylemlere ihtiyaç vardır ve zaman daralmıştır. Kıbrıs Türk halkı bir an önce hükümetin kurulmasını ve icraat yapmasını bekliyor
Yolda karşılaştığımız herkes bizlere hükümetin ne zaman kurulacağını soruyor. Biz de partilere soruyoruz: Ne zaman kuraksınız bu hükümeti?

İsim mi lazım? 
Boş gündemimizde yeni bir tartışma konusu. Yenilenen Ercan Havalimanı’nın adı ne olsun? Dr. Küçük Havalimanı mı? Rauf Denktaş Havalimanı mı? 
İyi de Ercan Havalimanına ne oldu? 
Sıkıldık mı Ercan isminden. Utanıyor muyuz yoksa bir şehidin adından. Her şeyimiz milli diye havalimanımızın adı da milli mi olmalı?
Boş işler ile uğraşmaya devam edelim. Öneriyorum Ercan Havalimanı’na bir isim konacaksa “Tavuri Havalimanı” konulsun. 
 
Tek tek gidiyorlar
Geçen hafta tam da bugün Lefkoşa’da Arasta’nın nasılda can çekiştiğini, dükkânlarının nasıl da kapandığını fotoğrafları ile bu köşede yayınlamıştım. 
Arasta’yı geçen hafta dolaşırken bölgenin meşhur kebapçısı Ali Usta’ya uğramıştım. Dükkânı kapatmamış, ara sıra eş dost uğrar diye. Hem öğlen yemeğini yedim hem de esnaf dostları ve aramızdan ayrılanları konuşmuştuk.
Son birkaç yılda Arasta esnafından önemli isimler aramızdan ebediyete intikal etti. Gaziantepli ayakkabıcı, Adanalı kotçu, berber İbrahim Amca gibi. 
Dün Arasta’nın sevilen esnaflarından, 52 yaşındaki Kağan Yüncü’nün ölüm haberi ile sarsıldık. Bir dostumuz daha aramızdan ayrıldı. Tümümün mekânı cennet olsun. Allah tümüne rahmet eylesin. 
 

MESAJLAR 
Halis ÜRESİN: Süper müsteşardan sonra şimdi de sizin için süper müdür demeye başladılar. Müsteşarı bilmem ama siz fazlası ile bu övgüyü hak ediyorsunuz. Tüm karpuzları düşürmeden başarı ile taşıyorsunuz. 

Barış MAMALI: Yani her şeyi hallettik de sırada uzay mı kaldı? Lefkoşa içinde yanmayan trafik lambaları için bir dernek kursaydınız topluma çok daha faydalı olurdunuz. 

Mustafa MERTEKÇİ: Eşref Bey’i kefillikten çıkararak kendisine büyük bir iyilik yapmış oldunuz. Ancak şöyle bir sorun var, aynı durumda olan başkaları için bu karar bir emsal teşkil etmeyecek mi? Gene de yapılan bence doğru bir işti, tebrikler. 

Erdoğan ŞANLIDAĞ: Zeytin sezonunun hasadını dün yapmışsınız ve hatırı sayılır bir yağ çıkmasını bekliyormuşsunuz. Bereketli olsun diyelim, aile kalabalık olunca zeytinyağının gideceği adres de çok olacak desenize. 

Kamil KAYRAL: Yani kaderin ve şansın da böylesine ne demeli, Fenerbahçe nihayet iyi bir kadro kurdu ve rahat rahat maç izlenebilecek bir takım haline geldi ama pandemiden ötürü gidip canlı canlı izleyemiyoruz değil mi? 

Fuat DİZLİKLİOĞLU: Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine yaptığınız yardımlara devam etme kararı almışsınız. Bu sefer de acil servisin yeniden elden geçmesi için kolları sıvamışsınız. 

Oya KUTSAL: Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri ve Ozanköy halkı adına Muhtar Mustafa Uzun ile birlikte KIB-TEK çalışanlarına bu kötü hava koşullarında özverili çalıştıklarından dolayı Mont Yelek hediye etmişsiniz. 

Akın MANGA: Memur-Sen 18 yılı geride bırakmış. 18 yılda pek çok önemli mücadelenin en önünde yer aldı Memur-Sen. Sendikanın dünden bugüne ne kadar yol kat ettiği sendikal yaşamımız adına son derece önemli. Tüm yönetimi ve üyeleri kutluyoruz. 

Vedat Erbaş: Bence öneriniz gayet makul ve uygulanabilir. Emekliler maaşlarını KKTC bankalarına bağlasın, oturma izni verelim, hatta boş ve kapalı otellerimizi de bu iş için pek ala kullanabiliriz. Ta ki salgın geçene kadar pek çok insan ülkemize gelmek isteyebilir.

Kemal ALTUNCUOĞLU: Arasta’nın önemli isimleri bir bir aramızdan ayrılıyor. Ben birkaç tanesinin adını hatırladım ve yazdım. Oysa sayı daha çok, bu isimlerin yaşatılması artık size düşen bir görev olmalı. 

Ali KARAVEZİRLER: Değirmenlik Belediyesi sınırları içinde yer alan okul ve köy kadın kurslarını ziyaret edip mevcut ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gerekli talimatları da vermişsiniz. 

Faiz SUCUOĞLU: Engelsiz Yaşam Evi'nin İkinci Etabı için 23 Aralık'ta ihaleye çıkılacakmış. Böylece ikinci etap da tamamlanınca proje tam anlamıyla gerçekleşmiş olacak. 

Kemal AYKUTLU: Aybaşından itibaren Kemja Cafe hizmete başlıyormuş. Lefkoşa’ya gerçekten güzel, leziz bir mekan kazandırmış olacaksınız.

YORUM EKLE
YORUMLAR
mavroyerimo
mavroyerimo - 3 yıl Önce

onlar kördür,sağırdır,dilsizdir,artık Allah'a dönemezler. Summun ,bukmun,umyun fehum la yerciun .(bagara suresi 3.sayfa)

banner471

banner473