banner564

Önerimdir…

Dünya genelinde yaşanmakta olan ‘Pandemi-Bulaş’ sürecinin belirsizliğini sürdürmesi, ne olacağının kestirilememesi ve Futbol Federasyonumuzun;
 “Açıklanan programın komple değişeceğini; transfer, tescil ve liglere katılım gibi işlemlerde daha önce duyurulan tarihlerin yeniden revize edileceğini tüm spor kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklamasından cesaret alarak Futbol Federasyonumuza bir öneri sunma ihtiyacını hissettim.
 Elde olan bilgiler ışığında bu bulaşıcı hastalık serüveninin en az 2021 yılının sonuna kadar süreceği kesin gibi görünmektedir. Bu düşünceler ışığında en mantıklı yolun bu sezonu geçiş yılı olarak kabul edip kısa yoldan, erken zamanda sezonu tamamlama yolunu bulmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu cümleden hareketle lig maratonumuzu üçte bir oranında düşürmemiz gerektiğine inanıyorum. Daha fazla kesinti, ligin adaletini bozacağına inandığımdan araştırma yapma gereğini dahi düşünmedim.
Kısaca önerim 30 maçlık lig süreci değil, 20 maçlık kaçınılmaz süreçtir. Bunun için de basketbolda uygulanan Play Off sistemini uygulamak bizim aklımıza gelen en mantıki yoldur! Bunun gerçekleşmesi için geçen sezonun lig sıralamasını göz önüne alarak ilk 4 takımı seri başı yapmak suretiyle 16 takımı dörder gruplar halinde 4 grup ayırmanız yeterli olacaktır. Dörderli gruplardan çıkan ilk sıradaki iki takımdan oluşacak 8 takımı şampiyonluk; diğer 8 takım ise küme düşme mücadelesi içerisine iki devreli mücadele ettirip son üç takımı küme düşürüp ligi tamamlarsınız! 
Aynı sistemi Birinci Lig’de de uygular, 20 şer maçlarla sezonu tamamlarsınız.
Takımlarımız dörderli gruplarda iki devreli 6, sekizerli gruplarda ise iki devreli 14, toplamda 20 maç yapmak suretiyle ‘geçiş dönemini’ tamamlamış oluruz.
Bizim önerimiz bu! Başka önerisi olan lütfen açıklasın ki Federasyonumuzun seçenekleri çoğalsın…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Deniz Rodos
Deniz Rodos - 4 yıl Önce

Federasyonun bu görüşünüzü dikkate alması gerektiğini düşünüyorum.

banner471

banner474