banner564

Organize işler bunlar

Düne kadar Sağlık eski Bakanı Ali Pilli’ye etmediği hakareti bırakmayan sol cenah şimdi Ali Pilli’yi kahraman gibi gösterme yarışına girdi. 
CTP, HP, TDP, TKP gibi sol partiler ve bunların yan kuruluşları Ali Pilli’nin görevden alınmasını fırsata çevirip bunun UBP içinde bir iç hesaplaşmaya dönmesi için var güçleri ile bastırıyorlar. 
Söz konusu partilerin, parti yayın organları da sanki ortak bir dilde hazırlanmış metinleri kamuoyu ile paylaşıyorlar. Düne kadar yerden yere vurdukları Pilli’yi şimdi kahraman olarak ilan ediyorlar.
Peki, neden?
Çünkü bu işler belli ki organize. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu tarafa bu partiler başta UBP’den ve Türkiye’den hesap sormak ve kaybettikleri seçimlerin rövanşını alma niyetindeler.
Tüm bu yaygaranın aslında perde gerisinde bu durum var. Yoksa Ali Pilli’yi falan sevdiklerinden değil. Öyle olsa daha birkaç gün öncesine kadar Pilli’yi eleştirmez, hatta yaptıkları karşısında da bravo çekerlerdi.

Medya örgütleri de uyandı
Geçen hafta bu sayfada yazmıştık, ekonomik olarak zor günlerden geçerken medya sektörü de gerçekten çok daha zor günlerden geçiyor. Medya sektörünün önünde iki büyük tehlike var. Birincisi; durağan ekonomide yaşanan sıkıntılar, İkincisi ve daha da tehlikelisi yeni yeni piyasada türeyen adı sanı ve künyesi belli olmayan internet gazeteleri.
Dün bu konuda açıklama yayınlandı. Açıklamada, “emek ve haber hırsızlığı” yanında “internet medyası” adı altında, hiçbir kurumsal yatırım, üretim ve istihdam yaratmayan onlarca yeni adresin türediği de ifade edildi.
Nihayet medya örgütleri de bu konuda uyandı. Şimdi bu konuyu siyasiler üzerinde de bir noktaya getirmek gerekiyor. Bu konudan en çok muzdarip olan siyasiler bakalım yine en çok işlerine gelen kaçak medya yapılaşması için gerekli yasayı çıkaracaklar mı?
Bence bu bildiriyi yayınlayan arkadaşlar bir araya gelip hiç vakit kaybetmeden siyasi partileri ziyaret edip bu konuda ivedi bir yasal değişikliğinin yapılması için meclis başkanı ile de görüşüp deyim yerinde ise demiri tavında dövmeleri gerekmektedir. 
Aksi halde, aynı tas aynı hamam, ağlanmaya sızlanmaya devam ederiz.

Vatandaş olarak sorumluluklarımız var
Yeni haftaya karantina kısıtlamalarının kısmen kalkmış olması ile birlikte girdik. Evet, bir açılım var ama maske-mesafe ve hijyen kurallarını unutmamak gerekiyor. 
Yani hükümet açılım yaptı deyip sarılıp öpüşmek veya bir yerlerde topluca bulunmamak gerekiyor. Yoksa bugüne kadar kapandığımız günler, ekonominin içine düştüğü tüm bu durumlar boşa gidecek.
Her şeyi devletten beklemeye alıştığımız şu günlerde bizlerin de sorumlulukları olduğunu unutmayalım. 

MESAJLAR
Ersin TATAR: Lefkoşa’nın güneyinde binlerce kişi, günlerdir eylemde. 5’li görüşme öncesi Rum lider iyice köşeye sıkışmış gözüküyor. Bakalım görüşmeye kadar o makamda kalabilecek mi bu gidişle? 

Ersan SANER: Kredi Garanti Fonu destekli kredi, bütün KOBİ’lerimizin, esnafımızın ve çiftçilerimizin hizmetine sunulmuş. Böylesine bir dönemde esnafa ve çiftçimize can suyu olacak.

Tufan ERHÜRMAN: "Her Türlü Maaş Ücret ve Maaş Nitelikli Ödemeler ile Emekli Maaşlarından Yapılacak Olan Kesintiler Hakkında Yasa Tasarısı" muhalefetin de onayı ile meclisten geçti.

Resmiye CANALTAY: Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Biraz gürültülü patırtılı oldu ama siz alıştınız artık bu işlere. Neyse yeni görevinizde Allah utandırmasın diyelim. 

Yusuf ÖNDEROL: Emeklilik için başvurunuzu yapmışsınız. Bu arada sizin ile birlikte Salih Gökpınar ve Mehmet Sebatlı da emekli olmaya karar vermiş. Bir dördüncü bulursanız ekip tam olacak desenize. 

Mehmet YILMABAŞAR: Veteriner Dairesi Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Yıllardır büyük hizmetler verdiğiniz Sivil Savunmadaki dostlarınızı unutmayın.

Katip DEMİR: Önümüzdeki seçimler için çalışmalara başlamışsınız. Bölgedeki ziyaretlerinizi bu bağlamda artırmışsınız. Yalnız herkes soruyor, başkan hangi partiden aday olacak diye? 

Serdar DENKTAŞ: Sakalları yeniden bırakmaya karar vermişsiniz. Bu arada dünkü çıkışınız biraz heyecan yaratsa da sonradan durum netlik kazandı, neyse hayırlı olsun. 

Zeki ÇELER: Yani berberler kapalı ama gene de jilet var, makine var. Özellikle yüzünüzde o beyaz sakallar ayran içip de izi kalmış gibi bir görüntüye neden oluyor. 

Mehmet Ali TALAT: Adınızı taşıyan torununuz dünyaya gelmiş. Allah analı –babalı, dedeli -nineli büyütmeyi nasip etsin, tüm ailenin gözü aydın olsun diyoruz. Eh artık bu yaz elinizden düşürmezsiniz Sadrazamköy’de. 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Ne olacak bu fenerin halleri. Dün yine sabah sabah bir sürü WhatsApp mesajı ile güne başlamak zorunda kalmışsınız. Nedir bu çektiğimiz, anlamadım gitti. Acaba Aziz Başkanın ahı mı tuttu? 

Halil AKBIÇAK: Kasaplar Birliği başkanı olarak et fiyatlarının çok yükseldiğini ve artık satış yapılamadığını söylüyorsunuz da bu konunun çözümü ne olacak? Bu gidişle kasaplar batacak, vatandaş da etsiz kalacak. 

Pervin YEMEN: Açılım oldu olmasına ama berber ve kuaförler hala kapalı kaldı. Erkekler sakallı hanımlar da beyaz saçlı dolaşmaya bu gidişle devam edecekler anlaşılan. Yeni bir moda şekli doğuyor sanki. 
Mustafa TINGIR: Yeni ekipmanlar alarak tütün kurumunu çağın gereklerine hazır hale getirmişsiniz. Bu şekilde artık yeni ürünler konusunda da artık yakında üretime başlayabilecekmişsiniz. 

Ali ÇOMUNOĞLU: Sizin totemler de işe yaramadı ve Fener gene mağlup oldu. Yeni bir şeylere başvurmak gerekiyor. Bu konuda önümüzdeki hafta sonuna kadar kafa yormakta fayda var.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Kış kisligini pust pustlugunu yapmadan rahat edemez

banner608

banner473