banner564

Özersay Papa’yı da ziyaret etti mi?

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, çok gizli olarak İtalya'ya gitti ve Ada'da Rumlar adına ayrıştırma yapmak için bulunan İtalyan ENI şirketinin CEO'su Claudio Descalzi ve bazı şirket yetkilileriyle bir araya geldi.
Özersay’ın İtalya’ya bu kadar gizli ve günü birlik gitmesini anlayamadık doğrusu. Elbette bir Dışişleri Bakanı gidip temaslarda bulunabilir. Ama devlet ve hükümet yetkilileri ile. Şirketin CEO’sunun ayağına kadar gitmesine bir anlam veremedik doğrusu.
Eğer İtalyan ENI şirketi burada doğal gaz arayıp, bundan da para kazanacaksa, kendi özel uçağına atlayıp Ercan’a gelebilirdi pek ala. Zira Özersay’ın İtalya’ya gitmesi için iki kez uçak değiştirmesi gerekliydi.
Özersay, bu konuda daha fazla beklememeli ve daha geniş kapsamlı bir açıklama yapmalı. Neden bir şirketin CEO’sunun ayağına kadar gitti? Başka şirketlerin CEO’su da aynı muameleden isterse, onlara da aynı şekilde davranacak mı? 
Bu arada hazır İtalya’ya kadar gitmiş iken Roma’ya da uğradı mı Sayın Özersay? Eğer Roma’ya da gittiyse Papa’yı da gördü mü? Kafamda deli sorular var bu konuda… 

Kavga büyük
4 parti hükümet kurdu kurmasına ama atamalar konusunda hala bir adım bile yol alamadılar. Hal böyle olunca da hükümet henüz dişe dokunur bir icraat yapamadı. 
Birçok bakanlıkta müdür müsteşar ya izinde ya görevden alınması için gerekli yazılar yazılıp Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Ancak boşalan mevkiler için henüz birileri gelip oturmadı. 
Zira bu konuda bize gelen haberlere göre büyük kavgalar yaşanıyor. Partiler kendi içinde bu yönde hayli sıkışmış durumda. Öyle ki bu durum artık sosyal medyada bile tartışılır hale geldi. 
CTP döneminde Başbakanlığa bağlı Spor Dairesinin müdürlüğünü yapan iki isim sosyal medyada karşı karşıya geldi. Eski müdür Besim Erdenay yine eksi Spor Dairesi müdürlerinden ve yeniden bu göreve atanan CTP’li Alkan Değirmencioğlu’nu eleştirdi.
Benzer kavgaların başka noktalarda da şiddetli bir şekilde yaşandığı işte bu yüzden de hükümetin atamalar konusunda elinin kolunun bağlandığı söyleniyor. 

Gündem
“Rumlar, burnumuzun dibinde Karpaz'da petrol arıyor ve meydan okuyor. Gerçi biz de plakaları değiştiriyoruz. Gündemimiz yoğun yani.” 
 Evrim Zafer

MESAJLAR:
Mustafa AKINCI: Dünkü hükümet ile görüşmeniz sırasında basın mensupları görüntü aldığı esnada masadaki herkesin gülmekte olduğu görüldü. Hayırdır ne söylediniz de hükümet ortakları bu kadar keyiflendi. 
Tufan ERHÜRMAN: Dün Ada genelinde bet oynatan 5 bet şirketinin yetkilisi ile Başbakanlıkta bir araya geldiniz. Hayırdır yoksa kendilerine kötü haberi mi verdiniz, hepsini kapatıyor musunuz? Yoksa yerel seçimlerle ilgili bir konu mu görüştünüz bet ofisçilerle.  
Kudret ÖZERSAY: Roma’ya kadar gidip de Papa’yı görmeden geldiyseniz vay halinize. Zira malum böyle bir söz var jargonda. Roma’ya kadar gidip de Papa’yı görmeden gelmek. 
Serdar DENKTAŞ: Diğer partiler yerel seçimler için arayışlara başlarken siz gene devlet işlerinin içine daldınız. Tıpkı seçimlerde olduğu gibi gene işinizi son dakikaya bırakıyorsunuz anlaşılan.  
Özdil NAMİ: Elektrikte ikinci zam kapıdaymış. Haftaya çarşamba günü bir kez daha elektrik tüketim ücretlerine zam yapacakmışsınız. 
Zeki ÇELER: Cidde temaslarına başlamışsınız ve bu sefer takım elbise ve kravat da takmışsınız. Demek ki yurt dışındaki temaslarda farklı yurt içindeki temaslarda farklı giyineceksiniz. 
Sunat ATUN: Sizin Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladığınız Türk Petrolleri Anonim ortaklığının KKTC karasularında doğal gaz ve petrol arama yönündeki anlaşmayı yeni hükümetimiz 6 yıl daha uzatmış. 
Emin BİLGEN: Ekonomi ve Enerji Bakanlığı müsteşarlığı görevinden bugün itibari ile ayrılıyormuşsunuz. Oldukça yorucu ve zor bir dönem böylece kapanıyor sizin için. Hazır emekliliğe de az kalmış iken size iyi istirahatler diliyoruz.
Mustafa AKYÖN: Gönyeli Belediye başkanlığı için sizde yeşil ışık yakmışsınız ve bu konuda dün itibari ile artık sahalara inmişsiniz. Dün akşam kalabalık bir grupla yemekte görüşmüşsünüz. 
Muhammet AYGÜN: Esentepe’de diğer adaylarla uzlaşıp desteklerini yanına çekmişsiniz. Anlaşılan bu defa işi sıkı tutuyorsunuz. Ofis de her geçen gün daha kalabalık oluyormuş köyde. 
Şener ELÇİL: Şimdilik 1650 kişi imza vermiş. Valla yakında bu sayı iki katına çıkacak gibi gözüküyor. 40 yıldır dile getirilmeyen bir konuyu gündeme getirdiğiniz için her kesimden olumlu mesajlar geliyor size. 
Sefa KARAHASAN: Doğan Haber Ajansı ile el sıkışmışsınız. Ve ilk haberiniz ile de gündemi fena salladınız. Neyse yeniden hoş geldiniz sahalara. 
İrfan BATU: Alman hezimetinden sonra evdeki Alman markası biraları çöpe atmışsınız. Bugün de Almanya üretimli aracınızı satlığa çıkartıyormuşsunuz. Neyse bugünler de geçer, bir meyhane yapalım, ama hesaplar Alman usulü. 
Ahmet ÇALUDA: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün sendikada sürpriz doğum günü kutlaması yapmışlar size. Karşınızda doğum günü pastasını görünce hayli şaşırmışsınız. 
Emrah ADAKLI: Uluslararası Final Üniversitesi ile eğitimde yeni bir dönem için sizde farklı alanlarda bilgi ve deneyimlerinizi kullanmaya başlamışsınız. Bu konuda seminerler son sürat devam edecekmiş. 
Erdal EMANET: Son günlerde adınız Dikmen Belediye başkanlığı için geçmeye başladı. Bugünlerde bu konuda kapınız her an çalınabilir, bizden söylemesi. 

POLEMİX
“Yargı kararları vicdanları yaralamıştır. Benzer eylemlerde çifte standartlar kabul edilemez. Suç vardır. Ama adaletin terazisi şaşmıştır. Umarız bir üst mahkeme bu cezaların ağır olduğunu tespit edip kamuoyunu da rahatlatacak bir karar üretir.”
 Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre
YORUM EKLE

banner471

banner473