banner564

Özgürgün’ün istifası ve etkisi

“Ben siyaseti bırakıyorum buradan da gidiyorum” dese gündem olmaya Hüseyin Özgürgün üzerinden siyaset üretmeye alışmış bir kitle var.
Adam “istifasını” açıklıyor ama bunun bile ardından başka başka şeyler aranıyor. Oysa bildiğiniz gibi istifa tek taraflı bir eylem biçimidir. Ama bizde nedense istifa eden vekilin istifasının mecliste de onanması gerekiyor. 
Elbette yıllardır siyasetin tam göbeğinde olmuş, 2 kez UBP’ye Genel Başkanlık yapmış, son olarak da Başbakanlık yapmış birisine “hade sen çekil kenara deyip” bir şekilde sıfırlayamazsınız. 
Özgürgün bugün UBP içinde çok ciddi bir ağırlığa sahiptir. Ve pek çok kişi Özgürgün’ün nasıl bir yol izleyeceğini ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir sinyal vereceğini bekleyecektir.
Ama peşinen söyleyelim, Özgürgün’ün Tatar’ın dışında bir adayı işaret edeceğini düşünmüyorum. Çünkü bu onun dik duruşlu ama her zaman partinin adamı olması ilkesine aykırı gelir. O yüzden bu yönde beklentileri olanlar boşa bekliyorlar. Özgürgün böyle bir hareket yapmaz.
Tüm bu yazdıklarıma rağmen Özgürgün’ün istifası özellikle UBP’de ortamı biraz daha gerecektir. Hele de UBP milletvekilleri Özgürgün’ün istifası mecliste onaylanacağında evet derlerse parti içinden bir kesimin hışmına uğramayı da göze almaları gerektiğini buradan bir kez daha hatırlatmakta fayda var. 
 
Farkında mısınız? Bölgede savaş tamtamları çalıyor! 
Bu konuda tek laf etmiyor ama bir haftadan bu yana gerek Yunan medyası gerek Türk medyası gerekse Rum medyası açık açık savaştan söz ediyorlar ve bu konuda yaşanan gelişmeleri an ve an takipçileri ile paylaşıyorlar.
Türkiye Cumhurbaşkanı, Yardımcıları, Milli Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı, Enerji Bakanı bu konuda gün geçmiyor ki yeni bir açıklama yapmasın!
Öte yandan Yunan Başbakanı ve bazı bakanları da sürekli olarak bu konuda açıklama yapıyor. Rum lider elinde telefon Avrupa’daki dostlarından yardım istiyor. 
Ama bizde ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakanın ne de yardımcısı ile muhalefetin gündeminde Doğu Akdeniz’e yaşanan gelişmeler ile ilgili tek bir açıklama yok. 
İşimiz gücümüz Corona, partizanlık ve istihdam. Bu konuları bir halletsek diğerlerine de bakacağız ama bir türlü bu konuları halledemiyoruz ki diğer gündem maddelerine geçelim. İşimiz hikaye… 

Resimdeki detay
Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından dün paylaşıldı bu fotoğraf. Fotoğrafta Baf açıklarında doğal gaz arayan Oruç Reis Gemisi ve ona eşlik eden Deniz Kuvvetlerine ait gemiler var.
Yalnız resme dikkatlice bakınca suyun altında da bir şeylerin olduğu gözüküyor. Bu “gizli forvet” mi yoksa “birilerinin gözetlemesi” için gönderdiği bir deniz altı mı bilemedim.

MESAJLAR

Orhan TUĞBAY: Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için büyük bir kampanya ekibi kurduğunuz ve çok yakında çalışmalara start vereceğiniz yönünde haberleriniz gelmeye başladı. Hadi hayırlısı diyelim. 

Haşim KİRACIOĞLU: Kampanya ekibini toparladıktan sonra özellikle sosyal medyada ciddi bir iyileşme olduğu görülüyor. Ancak yine de işi en başından sıkı tutmakta fayda var. 

Gürsel UZUN: Yani yaza yaza hükümeti düşüremediniz ama Özgürgün’ü istifa ettirdiniz. Bakalım bundan sonra neler olacak? Ancak unutmayın her devrim önce kendi çocuklarını yermiş. 

Doğuş DERYA: Başbakanlıktan atılan twiti tiye almakta sonuna kadar haklısınız ama geçmişte de aynı twitten CTP’nin seçimleri ile ilgili paylaşımlar da yapılmıştı. Çok da şey yapmamak lazım yani. 

Arif Salih KIRDAĞ: Sizi hiçbir seçim bu kadar sessiz görmemiştik. Anlaşılan bu seçimlerde sessiz çoğunluğa oynuyorsunuz ve bu sefer şeytanın bacağını kırmak için sessizliğe güveniyorsunuz. 

Mustafa AKINCI: Türk, Yunan ve Rum medyası günlerdir savaştan söz ediyor. Herhalde basın özetlerini okuyorsunuzdur. İyi de toplum lideri olarak bu konuda hiçbir şey demeyecek misiniz? Bir açıklama iyi olurdu. 

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Hadi gözünüz aydın olsun, uydu yayınlarına Diyalog TV yeni kanalı TV2020 ile başladı. Artık çok sevdiğin programları evinde rahatça izleyebileceksin. 

Sunat ATUN: Girne Beylerbeyi ışıklarında açtığınız yeni mağazanız hayırlı ve uğurlu olsun. Tüm vekil ve bakan arkadaşlarınız bir tanesi hariç tam kadro oradaydı. Sizi bu mutlu gününüzde yalnız bırakmadılar. O gelmeyen arkadaş neden gelmedi bizde bilmiyoruz, sizin bildiğiniz bir şey var mı? 

Niyazi KIZILYÜREK: Son kitabınız Ulus Kaçağı’nın tanıtımını geçen akşam Lurucina’da yapmışsınız. Tanıtım gecesi o kadar duygusal anlara sahne olmuş ki bir ara gözleriniz yaşarmış.
 
Ferdi Sabit SOYER: AP üyesi Kızılyürek’e duygu dolu anlar yaşatılan gecede en duygusal ve en coşkulu konuşmayı gene siz yapmışsınız. Zaten sizin olduğunuz yerde sizden daha iyi hiç kimse hatiplik yapamaz ki. 

Ahmet SERDAROĞLU: Kamu-İş web TV hayırlı ve uğurlu olsun. Bu konuda KKTC’deki sendikalar içinde bir ilke imza attınız. Şimdi işi bir adım daha ileri götürüp düzenli bir yayına geçmeniz gerekiyor. 

Serdar DENKTAŞ: Seçimler için ne federasyon ne de KKTC’nin tanıtılacağına dair vaat vermiyorsunuz. İşe adam da almıyorsunuz, ee milletin sizi niye oy versin ki? Bir havuç yok mu elinizde?
 
Tolga ATAKAN: Ülke genelinde hizmet veren tüm Resmi Hizmet Araçlarının tek bir merkezde takip edilebileceği sistemi oluşturmuşsunuz. Bu sayede ekonomik ve denetim anlamında önemli bir adım olacak.

Eda Hançer AKKOR: Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’nda var olan vatandaşlık hakkı verilmediği için 5 yıl önce Kıbrıs Cumhuriyeti aleyhine başlattığınız hukuksal mücadele bugün toplumsal mücadeleye dönüştü. Sizi yürekten tebrik ediyoruz, sonuna kadar yanınızdayız.

YORUM EKLE

banner608

banner473