banner564

Pek tabi zor olacak!

Covid-19 mücadelesinde zafere doğru gittiğimiz, vaka sayısında ‘inişe’ geçtiğimiz şu günlerde, liglerin başlayıp başlamaması tartışmalarına özellikle Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu doğru ve kararlı tutumu sonrası liglerimizin başlanıp sezonun tamamlanacağı kesinleştikten sonra, futbol camiamızda başka konular gündeme gelmeye başladı. 
   Ekonomik durumumuz kötü; işimiz zor; hazırlanmak için çok uzun süreye ihtiyacımız var; motive olma sorunumuz var gibi mazeretlerle işi sulandırıp savsaklamaya çalışıyor bazılarımız! Beyler, pek tabii zor olacak. Zor olacak diye, hayata küsmeli miyiz? Gençlerimizi sporsuz, halkımızı hayattan soğutmalı mıyız? 
   Bırakın artık bu mızıkçılığı, bırakın hayat normale dönsün. Önce sağlık dedik. Halkımız, hükümeti, muhalefetiyle bir bütün olarak birlik, dirlik içerisinde hem de OHAL’le (Olağanüstü hal) başvurmayarak bu belayı def etmedik mi? Avrupa ve Güney Kıbrıs’ta normale dönülmüyor mu, ligler başlamıyor mu? O halde takımsal kaygı ve zorlukları öne sürerek yetkililerin önüne taş koymak neyin nesi?
   Evet, ekonomik olarak zordayız. Kabul ediyorum ama bu durum hayattan vazgeçmekle olmuyor ki! Futbolda rekabet, sahada olduğu gibi dış etkenlerde de var olduğu bir gerçek. İşte bunun içindir ki, ‘futbol sadece bir oyun değildir’ diyorlar. En sağlamı, en güçlüsü en iyileri ortaya çıkacak ki yarışlar, bu güçlüler arasında geçsin…
   Ya o tembel futbolculara ne demeli? Yetkililer sizlere bir aydan fazla bir süre önce söyledi: Müsabakalar (ligler) kaldığı yerden başlayacak diye. Bizler sizleri her platformda uyardık: ‘Yan gelip yatmayın, maçlara hazır olun’ diye. Şimdi kalkmış 40 gündür evdeyiz hazırlık için 6 hafta isteriz diye sızlanıyorsunuz. Biraz ayıp oluyor mu beyler? Zorluklar içerisinde olan Avrupa ülkelerinde bile birkaç hafta içerisinde ligleri başlatmayı hedefliyorlar. Siz hala mızıkçılık çıkarmakla meşgulsünüz...  
   Evet, beyler tembelliği bir kenara bırakın ve tekrar başlayacak olan futbola hazır hale gelmeye bakınız.
   Önce sağlık demedik mi, alınan yerinde önlemler sonucu hedefe varmadık mı, hasta sayımız sıfıra doğru gitmiyor mu, sağlığımız normale dönmedi mi, Bilim Kurulumuz onay vermedi mi? O zaman niye başlamayalım sevgili dostlar? 
   Takımlarınızın durumundan mı endişelisiniz. O zaman silkininiz ve gereğini yapınız güçlü olmaya bakınız.
 

YORUM EKLE

banner608

banner474