banner564

Piyango çıkınca

 Son 10 yılda 3 Cumhurbaşkanı, 7 Başbakan, 3 meclis başkanına görev yapan Meclisin üst düzey bürokratları görevden alındı en nihayetinde.
Görevden alınma nedenleri, ne iş bilmezlik, ne işe gitmemezlik nede başka bir suçtan ötürü. Suçları milletin vekillerinin çalışma ortamlarını daha iyi koşullarda yapmalarını sağlamak. Üstelik hangi parti gelirse gelsin iktidara.
Ta ki CTP’li Teberrüken Uluçay, entrikalar ile o koltuğa oturtulana kadar. Zira Teberrüken Uluçay’ın değildi koalisyon pazarlıklarında o makam. TDP’den Angolemli için pazarlık edilmişti. Ama bile bile kandırıldı TDP ve Angolemli. 
Cumhurbaşkanı da tepkiliydi bu kandırma işine. Öyle ki Teberrüken Beyin mecliste görevden almak istediği bürokratların yazısını 4-5 aydır çekmecesinde saklıyordu, ta ki geçen hafta ikinci bir pazarlık yaşanıncaya kadar.
Cumhuriyet Meclisi İdari, Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Yrd.Doç.Dr.Serkan İlseven görevden alınan isimlerden bir tanesi. 
İlseven, görevde olduğu süre zarfında tüm partilere aynı şekilde hizmet etti. Öyle ki CTP’li vekillerin kendisine satmak istediği CTP’nin Yılbaşı Piyango biletlerinden bile hiç kırmadan aldı. 
2011’de CTP’li bir milletvekilinden aldığı CTP’nin Yılbaşı Piyango biletine büyük ikramiye olan araba çıktı.  Teşekkür ederek aldı hediyesini. O günden sonrada CTP’li vekillerin sattığı her biletten de almaya devam etti Serkan İlseven.
Böylesine temiz birisini kirli oyunlarına oyuncak etti Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı.  Hani hep diyoruz ya Halkın Meclisi, Halkın Cumhuru… Boş versene, insan kendi şansını kendisi yaratmalı, ama kirli oyunlarla değil, şans dağıtan piyangolarla… 

 Sabah matem, akşama şölen
10 Kasım’da ölen Atatürk için 9 Kasım Cuma günü tören düzenledik. Ölüm gününden bir gün önce matemini tuttuk devletin okullarında. Matemi tuttuğumuz gece ise Şölen düzenledik adını Atatürk koyduğumuz kapalı spor salonunda.
Bir yanda 9 Kasım’a alınan Atatürk’ü anma etkinlikleri diğer tarafta Gençlik Dairesinin “Cumhuriyet ve Gençlik Şöleni” Sabah matem tuttuk, akşama şölenle kutladık Ata’mızı…
Biz böyleyiz Atam, sabah başka, öğlen başka, akşama bambaşka. Biz böyleyiz Atam, bir gün önce anarız matemini, akşamına kutlarız Cumhuriyetimizi, biz böyleyiz Atam… 

 Allah ıslah etsin
10 Kasım sadece bizde ki tartışmalarla geçmedi elbette. Her 10 Kasım’da olduğu gibi Türkiye’de de karanlık ve yobaz kafalar kendilerini gösteriler bu 10 Kasım’da da. 
Diyorlar ki “neden bu kadar önemli 10 Kasım” Cevap çok basit aslında. Modern Türkiye’yi geri götürmeyi hedefleyen cahil kafalar hala daha varlar. 
Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç gibi Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gibi Kadir Mısıroğlu gibi…
Bu kafalar olduğu sürece her yıl daha kalabalık anmak gerekiyor Ata’mızı. Onlara göstermek gerekiyor, Türkiye’nin modern ve laik bir Cumhuriyet olarak yoluna devam etmek istediğini…


MESAJLAR

Serdar ÖZBEKOĞLU: Diğer ilçelerde seçilen PM üyeleri ile ilçe başkanları toplantılar düzenlerken siz sadece belli bir grup ile istişare içinde olmanız gözlerden kaçmadı. Bu konuda daha hassas olmanız gerekiyor.    

Prof. Dr. Necdet OSAM:  Türkçe’nin bilim dili olması konusundan geçen gün katıldığınız bir konferansta yaptığınız konuşma herkesin beğenisini kazandı. Gerçekten de bu konu üzerinde bilimsel bir çalışma şart gibi. 

İsmail ARTER: Bölgenizde üniversite sayısı ve öğrenci sayısında artış olunca belediyeye bir öğrenci hizmet birimi kurulması talimatını vermişsiniz. Umarız diğer belediyelere örnek olur kuracağınız yeni birim. 

Prof. Dr. Akile BÜKE:  Bize kızmayın, zira her geçen gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Mesela son YÖK üyeleri ile Eziç’te yediğiniz yemekte konuşulanlar geldi kulağımıza. Ne yaparsın her yerde gözümüz kulağımız var bizim. 

Dr. Derviş EROĞLU: UBP’nin genel sekreterlik seçimleri için çizmeleri giymiş ve yeniden sahalara dönmüşsünüz. Özellikle bu hafta Girne bölgesini gezecekmişsiniz. 

Rasih REŞAT: Yakında ana haber spikerliğine başlayacağınızı duyduk. Acaba ekran karşısına takım elbise ile mi çıkacaksınız yoksa kendinize özel tarzla mı ekranlarda olacaksınız? 

Tolga ATAKAN: Yılbaşından sonra tüm cezalara okkalı bir zam geliyormuş. Zamma karşı değiliz ama umarız biran önce yollardaki eksikliklerde tamamlanır da her şeyimiz düzgün olur. 

Mete BOYACI: UKÜ’nün önüne üst geçit yapılması için en sonunda karar üretmişsiniz. Zaten siz bu kararı vermeseydiniz başka bir üniversite sahibi o bölgeye üst geçit yapmak için girişimlere başlıyordu. 

Ulaş BARIŞ: Çok büyük bir aşk yaşadığınızı öğrendik. Aşk kadar güzel bir şey var mı bu hayatta? Neyse umarız aradığınız mutluluğu bulursunuz ve en yakın zamanda nikah masasına oturursunuz. 

Yılsay ÖZBAYRAK: Geçenlerde ufak bir operasyon geçirip böbreklerinizde biriken kum ve çakılları aldırmışsınız. Sahi bu kadar kum ve çakılı nasıl biriktirdiniz içerde. 

Mesut GENÇ: Kaplıcadaki restorandın önüne dikilen dev direğin sırrı sonunda çözülmüş. Dev zıpline ile restorantın önünden karşıki tepeye gidilip gelinebiliyormuş artık. 

Dr.Sibel SiBER: Mecliste görevden alınan üst düzey bürokratlar için siz ne diyeceksiniz. Zira aynı isimlerle aynı çatı altında uzun bir süre birlikte görev yapmıştınız. 

Murat BAŞÇERİ: Türkiye, 2019 yılı içerisinde KKTC’ye toplamda 705 milyon lira tutarında destek verecekmiş. Peki, bu yıl verilmeyen destekler ne olacak? Bu konuda bir çalışma başlattınız mı? 

Tufan ERHÜRMAN: İki devletli çözüm önerinizi selamlıyoruz. Sanki de yıllardır sağ kanadın söylemlerine çok benzerlik gösterse de bizim için sorun değil. Aynen selamlıyoruz. 

POLEMİX  
“Anastasiades’in açıklamaları ortada ortak bir vizyon bulunmadığını net şekilde gösteriyor, bu nedenle hal böyleyken müzakerenin ne şekilde yapılacağını gösterecek bir ortak kağıt hazırlığı atı arabanın önüne koymak olur, hata olur. Ortak vizyon olmadıkça müzakereye girmemeliyiz. Ortak vizyon eksikliği, hatta örtüşmeyen ve giderek de uzaklaşan iki farklı vizyon sorunu ayan beyan ortadadır.”
Dışişleri Bakanı Kudret Özersay 

YORUM EKLE

banner471

banner473