banner564

Politikacıda özellik aranmalı

En güzel söz dinleyen, sorun çıkarmadan her denilene “peki efendim” diyen, verilene kanaat eden insan tipleri var ya, işte çoğu zaman bizim siyasal arenamızda en çok kabul gören profil maalesef bu oldu.
Doğru bildiğini esirgemeden söyleyen, her dikte ettirilmek istenilene boyun eğmeyen çıkmadı mı? 
Çıktı çıkmasına da ömürleri uzun olmadı.
Dün tabir yerinde ise “kedi-köpek gibi” birbirlerini paralayanların çıkar uğruna kol kola gezdiğine şahitlik yaptık.
Bütün bunlar hep meclis çatısı altına girebilmek adına yapıldı ve maalesef yapılmaya devam ediyor.
Bugün ülkemizin en büyük ve köklü siyasal yapısı olan UBP, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olağanüstü seçimlerde çıkaracağı adayları belirleme kurultayı yapıyor.
Birçok siyasi yapının seçimlerde aldığı oyların çok üzerinde rakamlarda delege sayısına sahip olan UBP’nin bugün yapacağı sıralama etkinliğindeki aday bolluğu dikkat çekiyor. 
Birçok siyasi parti aday bulmakta zorlanırken UBP’de bu tam tersi olarak gelişti.
Ülkede ekonomik kriz önü alınamaz sıkıntıları yaşatır konuma geldi. 
Döviz yükselişinin getirdiği pahalılık insanların tahammül edebileceği çizgiyi çoktan geçti. Buna rağmen iktidardaki UBP’ye olan ilgi hiç eksilmedi. Çünkü yaşanılan krizin her hangi bir siyasi partinin kendi iradesinde alacağı kararlarla ortadan kalkabilecek konumda olmadığını vatandaş çok iyi biliyor.
Açıkçası kriz bizden kaynaklanmıyor!
Yaşanılan sıkıntıların hafifletilmesi yolunda önlem alınması, adil ve güvenilir icraatların yapılması vatandaşın tek beklentisi. İşte bugün gerçekleştirilecek olan aday sıralama Kurultayı bu nedenlerdendir ki çok önemli. 
Aday profillerine bakıyorum da, “bu da kim” dedirten, tabir yerinde ise topraktan mantar gibi çıkanlar olduğu gibi gerçekten ülke yönetimine katkı koyabilecek donanımlara sahip adaylar var. 
“Okus- pokus”culuğa yatkın adaylar var olduğu gibi, dürüst, temiz, eğitimli kimseler de var.
Önemli olan politikada iyi yolda özellikleri olan, çalışkan ve her şeyden önce ülkesini seven kimselerin o meclis çatısı altında toplanmış olması. 
Bu ülkenin daha iyi yerlerde olabilmesi için çeşitli imkanlara sahip olduğumuz bir gerçek. 
Turizm potansiyelimiz var, Üniversiteler ülkesi olma yolunda atılmış büyük adımlar var, toprağa su verecek Türkiye’den sağladığımız kaynaklarımız var.
Bütün bunlara ilave olarak KKTC’yi ayakta tutup yürütecek “yürüteç” konumunda bir Türkiyemiz var. 
Su var, yağ var, şeker var, simit var ama helvayı bir türlü yapabilmekten aciz konumdayız. İşte hangi siyasi yapıya dahil olursa olsun, aday konumundaki kimselerin bu helvayı gerektiği şekilde yapabilecek becerilere ve donanımlara sahip olması en halisane temennim.
Şekere, yağa, simide göz dikme hevesi içinde bir yerlere gelebilme çabası içinde olanları lütfen ayıklayalım. Bizlere adam gibi adam konumunda hizmet verebilecek isimlere odaklanalım.
Kurtuluşumuz ancak düzgün ve donanımlı yöneticiler sayesinde mümkün olabilecektir. Bunun bilinci içinde olalım, bu kafi!  

YORUM EKLE

banner608

banner474