banner564

Popülizmin böylesi 

 Son zam ile 20 bin TL’ye yakın maaş alan, haftada sadece iki kez meclise giden, şu sıralarda tatilde olan HP’li vekillerimiz, Hayat Pahalılığından kaynaklanan 1700TL’lik artış farkını hayır kurumlarına bağışlayacaklarını açıkladılar.
KKTC, KKTC olalı böyle popülist bir açıklama görmedi her halde. Dibine vurdular açıklamaları ile. Zira askeri ücretlinin yapılan son zamlardan sonra elindeki avcundakinin eridiği ve yeni bir artışın yapılmadığı bir ortamda, devlette Göç Yasası olarak adlandırılan personelin maaşlarına çok düşük bir oranda zam yansıtılırken, bütçede dev açıklar oluşmuş iken, yapılan bu açıklama popülizmin zirvesine yerleşti.
HP’nin açıklamasında itiraz ettiğim şu dört noktayı dikkatinize sunuyorum.
Birincisi: Teknik sorun diye bahsettiğiniz yani “fazla alana daha az, az alana ise daha fazla yansıtılması”  sorunu çözmek üzere halkın oyları ile seçilen ve kendi istek ve arzunuzla hükümet kuran bir partisiniz.  Bunun için 1700 TL ve 18 bin TL alıyorsunuz. 
İkincisi: “Hayat pahalılığı artışını almayı, kendiniz için doğru bulmuyoruz” ama ortaklarınızın almasına seyirci kalıyorsunuz.  Ben içki içmem, içki zararlıdır ama içki içenlerle aynı masada otururum gibi bir şey bu. Kendi kendisi ile çelişiyor yani. 
Üçünücüsü: Bütçede dev açıklar oluşmaya başlamış iken, CAS çalışanları 60 gündür maaş alamıyorken, asgari ücretliye artış yapılmamışken, yapılanı masum göstermek en hafif tabir ile popülizmdir. 
Dördüncüsü: Yapılan artış ile maaş dışında ikramiyede doğan on binlerce TL getirinin ve emekli olduklarında bu artıştan kaynaklı maaşları da bağışlayacaklar mı? 

CTP-HP kavgası başladı
Parti içi muhalefet söyleminden Hükümet içi Muhalefet söylemine geçiyoruz. Öyle ki dörtlü hükümeti oluşturan koalisyon ortaklarından CTP ve HP’de birbirlerine karşı yaylım ateşi başladı. 
Kıbrıs konusunda CTP’liler HP’ye yüklenirken, ekonomik konularda da HP’liler CTP’lilere yüklenmeye başladı. Kavga sosyal medya üzerinden hararetlenerek devam ediyor. 
İki partinin kurmayları sosyal medya üzerinde birbirlerine demediklerini adeta bırakmıyorlar. Ana muhalefet kendi iç sıkıntısı ile uğraşırken, muhalefet açığını Hükümet içi muhalefet dolduruyor şu günlerde. 
 
CAS çalışanların iddiası
Geçtiğimiz Cuma akşamı Diyalog TV’de yaptığımız programa CAS çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Programa sosyal medyadan attıkları mesajlarla katılan CAS çalışanları HP liderine adeta ateş püskürdü.
Özersay’ın, “Elçinin arabasına su şişesi attılar ve yuhaladılar” açıklamasını “yalan” olarak değerlendiren çalışanlar, “polisin elinde kamera kayıtları var. Baksınlar ve görsünler. Biz kesinlikle şişe atmadık ve küfür etmedik. Aksine Özersay makam aracını bizim üzerimize sürdü” iddiasında bulundular. 
Bakalım bu iddialar üzerine Sayın Başkandan bir açıklama gelecek mi? 

 “Mümkün”
“Arazi peşkeşi mümkün, Hayat Pahalılığı düzenlemesi teknik olarak mümkün değil. Elektriğe ve akaryakıta okkalı zam mümkün, Hayat pahalılığı düzenlemesi teknik olarak mümkün değil. Başbakanlığa arka kapıdan geçici istihdamı mümkün, Hayat Pahalılığı düzenlemesi teknik olarak mümkün değil.....”
 Göktürk Ötüken


MESAJLAR 
Metin BİLMEM: Bir kez daha Merkezi Cezaevi Müdürlüğü göreviniz hayırlı olsun.  Ağzına kadar dolu bir cezaevinde işler hiçte kolay değil demi? 

Aysu Basri AKTER: Çok düşünüp hızlı karar vermişiniz. Neyse hayırlı olsun artık. İyi bir programcı olarak bakalım yıların tecrübesini ekrana nasıl yansıtacaksınız? 

Ersin TATAR: Maaş artışını ilk bağışlayacağını açıklayan vekil olarak sizden sonra birçok vekil ve HP’de benzer bir yolu seçti. İyi ama bu işin bütçeye etkisi ne olacak? Bu arada CAS çalışanları yaptığınız jestten ziyadesi ile memnunlar. 

Necdet ERGÜN: Medyaya artık çıkmama karınızı saygı ile karşılıyoruz. KKTC ekonomisi için söylediğiniz “kaos ve patinaj ekonomisi” sözüne de aynen katılıyoruz. Kısır bir döngü bu. 

Bilge NEVZAT:  17 yıllık medya tecrübenizden sonra daha mutlu olduğunuzu açıklamanıza şaşırdık doğrusu. Demek ki bu 17 yılda büyük tecrübeler elde etmişsiniz ki böyle bir yorumda bulundunuz.    
 
İbrahim ÇAKIRDAĞ: Televizyon programlarına koyduğunuz katkılardan sonra şimdide Diyalog Gazetesinde hafta sonları köşe yazmaya başlamışsınız.  Halkın aydınlanması adına son derece önemli bir işlevi yürütüyorsunuz hocam.

Suphi ÇOŞKUN: Geçtiğimiz hafta sonu oğlanı dünya evine sokmuşsunuz. Düğüne gelenler kuyrukta saatlerce beklemekten şikayetçi olsa da eğlence 10 numaraymış. Tebrik ediyoruz genç çifti. 

 İnanç ÖZBİRİM:  River Side tatil köyünde bundan böyle her Cuma akşamı havuz başında Nil Kırlangıç güçlü sesi ve güzelliği ile sahne almaya başlamış. Yerli müşterilerin yanı sıra yabancı müşteriler içinde havuz başında akşam yemeği bir keyfe dönüşecek anlaşılan. 
 
Ali KİŞMİR: Basın emekçilerin sendika başkanı olarak vekil maaşlarına yapılan zammı ve sonrasında olanları kabul etmeniz, bunca senelik duruşunuzu sarsmasın. Aman dikkat. 

Mustafa HAMİDİ: Oğlunuz Sami bu kez de ünlü popçu Murat Boz’a koçluk yapmaya başlamış. Boz’u geçtiğimiz günlerde KKTC’de misafir etmekte size düşmüş. Bu arada yıllar sonra top sakalda bırakmışsınız. 

Aşkım EZGİN: Yarın akşam biricik kızınızı nişanlayacakmışsınız. Allah tamamına erdirsin. Ne zaman büyüdü de nişan oluyor valla hiç anlamadık. Zaman ne çabuk geçiyor değil mi? 

Selim GÖKBÖRÜ: Geçen sene böyle zamanlar ülke genelinde ki her düğünde sizi görüyorduk. Bu sene ise göremez olduk. Siyasete küstünüz ama dostlara da mı küstünüz? 

Cem DANA:  Bir kez daha Gazimağusa Belediyesi as başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Seçimlerden daha zor oldu belediyenin as başkanlık seçimleri. 

Tufan ERHÜRMAN: Parti içinde ki sesler giderek yükselmeye başlıyor. Aman dikkat edin bu hastalık yaygınlaşacak gibi bir durum arz ediyor. Bizden söylemesi. 

Kudret ÖZERSAY: CAS çalışanlarının iddialarını okudunuz ve şimdi söz sırası sizde. Çalışanların iddialarına bir yanıt verecek misiniz? 

POLEMİX
“Asgari ücretin bürüt 2bin 365 TL olduğu bir memlekette, Milletvekili maaşlarına net 1700 TL artış yapılabiliyorsa, kimse kusura bakmasın ne meclis halkın meclisidir ne vekil milletin temsilcisidir...”
Sokaktaki Vatandaş

YORUM EKLE

banner608

banner473