banner564

Pürüzsüz bir ten için parafin ile el ve ayak bakımı

Vücudumuzun tüm yükünü taşıyan cefakar ayaklarımız; her işe en önce davranan fedakar ellerimiz. Hak ettikleri değeri veriyor muyuz onlara acaba? Yazık ki, her zaman değil. Oysa el ve ayaklarımız, vücudumuza dışarıdan gelen etkilerle ilk karşılaşan uzuvlarımızdır. Çatlamış, derisi sertleşmiş, kemikleri ya da eklemleri deforme olmuş, gücünü kaybetmiş, ağrıyan, acıyan el ve ayaklardan, görevlerini layıkıyla yapmalarını beklemek haksızlık olur. Peki el ve ayak bakımı için kendimiz neler yapabiliriz? Bunun için kolayca bulabileceğimiz ürünler ve uygulamalar var mıdır? Her iki sorunun da ortak bir yanıtı var: Parafin.
Parafin yıpranmış el ve ayaklarda olumlu sonuçlar gösteren ve tamamen kimyasaldan uzak maddelerden oluşan bir üründür. El ve ayakların yaşla birlikte deforme olmasının önüne geçen parafin ile el ve ayak bakımlarında istenilen sonuca kısa süre içinde ulaşılır.
Parafin 
Doğada değişik formlarda birçok hidrokarbon bileşiği mevcuttur. Adından da anlaşılacağı gibi hidrojen ve karbon atomlarından oluşan bu bileşiklerin en bilindik örneği petroldür. Yer altında ham olarak bulunan petrol işlenerek benzin, fuel oil, motorin gibi yakıtlar ve değişik sektörlerde kullanılmak üzere pek çok yan ürün elde edilir. İşte parafin de bu yan ürünlerden biridir. Başta mum yapımı olmak üzere, tekstilden ambalaja kadar çok farklı sektörde ve tıp alanında kullanılır. Organik bir bileşik olan parafin, ilk olarak odundan elde edilmiş, sonraları kömür ve petrolden elde edilmeye başlanmıştır. Günümüzde sentetik olarak da imal edilmektedir.
Ham petrolün rafine edilmesi sırasında yan ürün olarak çıkan parafin oda sıcaklığında katı halde bulunur. Bir takım özel tekniklerle saflaştırılır; yağ oranı, donma noktası, rengi ve kokusuyla kullanım alanına göre hazır hale getirilir. Zengin karbon içeriği, birleştiği maddelerle reaksiyona girmemesi, ısıyı iletmemesi ve yağ oranıyla cilt bakımında ve fizik tedavi uygulamalarında yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Belli sıcaklıklarda eritilen parafin, uygulanan yüzeyde sinir uçlarını rahatlatır, ağrı kesici etki yapar. Özellikle el ve ayak gibi küçük yüzeylerin fizik tedavisinde çok etkili bir yöntemdir.
Parafin ile El ve Ayak Bakımı 
Haftalık kürler halinde uygulanması gereken parafin bakımı özelliklede kış aylarının vazgeçilmez tedavi şekillerinden biridir. Kış aylarında sürekli sıcak tan soğuğa geçtiğimiz için; eller ve ayaklar tahriş olabilmektedir ve bunun sonrasında bir bakım uygulamamız şart olacaktır. İçinde vitamin bulunan bir yapıya sahip olan parafin meyve özlerinden elde edilen vitaminlerden oluşmaktadır. Ölü hücrelerin yok edilerek uzaklaşmasını sağlayan parafinin deri üzerinde canlandırma özelliği bulunmaktadır.
Parafin ile El ve Ayak Bakımı Öncesi İşlemler 
Parafini sadece ayaklarınıza değil; ellerinize de uygulayabilirsiniz. Ama uygulamadan önce manikür ve pedikür işlemlerini gerçekleştirmelisiniz.
• Bakım işleminden sonra ise; tırnaklarınızı da bakımdan geçirin ve koruyucu niteliğinde bir jel kullanın.
• Bu jeli ise; ayaklarınızda ve ellerinizde emilmesini bekleyene kadar uygulayın.
• Cilt üzerinde ki yağı dengelemek adına; kolajen içeren bir ürün kullanmanızı öneririm.
Parafin ile El ve Ayak Bakımı İşlemi
• Yukarıda belirttiğimiz işlemlerden sonra; sıvı şekilde olan parafine ayaklarınızı ve ellerinizi sokun.
• Bir süre bekledikten sonra çıkartın. Parafinin donduğunu göreceksiniz. Bu şekilde ayaklarınızı streç ile kaplamalısınız. Ellerinize de eldiven takabilirsiniz.
• Bu aşamadan sonra ise parafinli ayaklarınız biraz bekleyecektir.
• Parafin için cilt tipi oldukça önemlidir. Eğer cildiniz kuru ise; 10 dakikaya kadar bekleme süresi çıkabilir. Yağlı ise bu süre daha kısa olacaktır.
• Parafinin tamamen donduğunu anlayacaksınız ve o zaman ayaklarınızda ki streçleri çıkarabilir, parafinleri sökebilirsiniz. Eldivenlerinizi de ellerinizden çıkartabilirsiniz.
• En son işlem olarak ise; ayaklarınıza ve ellerinize nem bakımı yapabilirsiniz.
Parafinin El ve Ayak Bakımına Etkisi
Cildiniz çok kuru ise; parafinin etkisi 2 gün sonra geçecektir ve bu işlemi tekrar etmeniz gerekecektir. Ama normal bir cilde sahipseniz; parafin uygulaması 5 gün sizi idare edecektir. Yine de her hafta uygulamanız, el ve ayaklarınızın rutin bakımı için oldukça önemlidir. Parafin ayak bakımı yapıldığı zaman; görüntüsünün gün boyunca tekrar ettiğini görecek ve aynı zamanda hissedeceksiniz. Aynı işlemi ellerinize de yapabilirsiniz ve bu sayede ellerinizde oldukça yumuşak ve hoş bir görüntüye sahip olabilecektir. Yıpranmış ve kötü görünümlü ayak ve ellerinizden kurtulmak adına; en kolay yöntemlerden birisidir, düzenli yapılmasını öneririm.
Parafin balmumu tedavi amaçlı da kullanılır;
• Egzama ve sedef
• Boğaz kasları
• Sert eklemler
• Tenisçi dirseği
• Spor yaralanmalarına iyi geliyor.
Sıcak, erimiş balmumu sakinleştirici özelliğinin yanı sıra cildi nemlendirir, gözenekleri açar ve kan dolaşımını artırır. Aynı zamanda insanların dinlenmesine yardımcı olur.
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihan Yılmaz
Nihan Yılmaz - 3 yıl Önce

Merhaba, ellerime parafin ile bakım yapmak istiyorum. Sizce bu parafin makinesi evde kullanım için uygun mu?

https://www.kuaformagaza.com/waxkiss-5000-ml-dijital-parafin-makinesi-isitici-5-lt

hatice GÜVEN
hatice GÜVEN - 4 yıl Önce

hangi tip parafin kullanmalıyız?
parafin kaç deredece eriyor?
parafine elimizi daldırma sıcaklığı ne olmalıdır?

Bahadır bahadır
Bahadır bahadır - 4 yıl Önce

Acaba parafini nereden alabiliriz?

banner608

banner474