banner564

Saç bakımında kullanılan doğal yağlar

Doğal yağlar çok eskiden beri saç bakımında kullanılıyor. Şimdi ise bitkisel saç bakım yağlarını, bakımdan, şekillendirmeye kadar saçlarımıza mucizevi dokunuşlar yapmak için kullanıyoruz. Bu doğal saç yağları, saç tellerimize nüfuz ederek, saçların pürüzsüz, yumuşacık ve parlak olmasını sağlıyorlar. Saç bakımı için yağlar çok büyük önem taşıyor. Saç uzatan yağlar, saç güçlendiren yağlar, parlak ve yumuşaklık veren, onarıcı özellikteki yağlar olarak birçok fayda taşıyorlar. Doğal saç bakım yağları yüzyıllardır saç bakımında kullanılıyor. Doğal yağlarla saç bakımının artık neredeyse geleneksel hale geldiğini söylememiz bile mümkün. Doğanın bize sunduğu bu özel, bitkisel yağ çeşitlerinin saçlarımıza sayısız faydası var. Bitkisel saç bakım yağları, saçlarımızın çok daha ışıl ışıl parlak, yumuşacık ve bakımlı görünmesini sağlıyorlar, saçın daha sağlıklı bir görünüm kazanması için saçı besleyip onarıyor, nemlendiriyorlar. 

Saç bakımında kullanılan doğal yağlar:

Zeytinyağı

Kıbrıs mutfağının vazgeçilmezlerinden zeytinyağı da en eski ve geleneksel doğal saç yağlarından. Çok eskiden beri saç bakımında kullanılan zeytinyağı saçlarımız üzerinde de muhteşem etkileri var.

Zeytinyağı faydaları

Zeytinyağı saçları kuruluktan korur, besler, yumuşatır. Yumuşayan saçlar kolayca taranır. İçerdiği besinler sayesinde saçlar günden güne güçlenir, sağlıkla ışıldar.

Nasıl kullanılır: Zeytinyağı içeren saç bakım ürünlerini kullanmanın yanında, saf zeytinyağını da direkt olarak saçların uç ve boy kısımlarına uygulayarak doğal bir bakım uygulayabilirsin.

Hindistan cevizi yağı

En iyi saç bakım yağlarından biri Hindistan cevizi yağıdır, yemeklerden cilt bakımına, saç bakımına kadar her alanda bu doğal yağdan faydalanabiliyoruz.

Hindistan cevizi yağının faydaları

Özellikle saçlarında son zamanlarda sertlik, matlık ve cansızlık sorunu olanlar için ideal bir doğal saç bakım yağı olduğunu düşünüyoruz. Hindistan cevizi yağı saçlarda bıraktığı mis gibi tropikal kokusuyla saçlarımızı besliyor, yumuşacık olmasını sağlıyor.

Nasıl kullanılır: Saçların uç kısımlarına yoğunlaşarak uygulandığında saç uçlarının günden güne güçlendiğini, saçlarının doğal bir ışıltıya sahip olduğunu keşfedebilirsin.

Hint yağı

Hintli kadınların her zaman gür görünen, dolgun saçlarının sırrı Hint yağı bitkisi. Hint yağı bitkisinin tohumlarından elde edilen bu yağ ile saçlar daha sağlıklı bir görünüme kavuşuyor.

Hint yağının faydaları

Hint yağı hücre yenileme özelliği ile yıpranan saçları kökten uca onarıp yeniler. Hint yağı saça faydaları açısından özellikle saç derisine masaj yaparak uygulandığında saç derisindeki kan dolaşımını arttırıyor ve saç köklerine etki ederek saçın sağlıklı ve güçlü uzamasını sağlıyor.

Nasıl kullanılır: Hint yağı da oldukça yoğun bir yağ olduğu için su ile seyrelterek kullanabilirsin. Hatta saçlarında kuruluk problemi olanlar az miktarda Hint yağı saç kremlerinin ya da saç maskelerinin içerisine karıştırarak saçlarını derinlemesine besleyebilirler.

Argan yağı

Saç bakımında en sık kullanılan, en iyi doğal yağlardan argan yağı, sadece Fas’ta yetişen argan ağacının meyvelerinden üretiliyor. Faslı kadınlar bu meyveleri özel değirmenlerde, elleriyle öğütüyorlar ve ortaya bu mucizevi doğal argan yağı çıkıyor.

Argan yağının faydaları

Argan yağının saça faydaları saymakla bitmiyor. Saçtaki parlaklığı ve ışıltıyı artırıp, ışığın saçta yansımasını sağlıyor. Özellikle yıpranmış, kurumuş, cansızlaşmış saçları yeniden canlandırıyor. Saç tellerinin iç dokusuna işlediği için saçlar onarılıyor, bakımlı, sağlıklı bir görünüme ulaşıyor. Saç uzatmak konusunda da faydaları olduğu biliniyor. Saç için argan yağı saçları güçlendirdiği için daha sağlıklı şekilde uzayan saçlar dökülmeden, kırılmadan uzayabiliyor.

Nasıl kullanılır: Argan yağı saç bakımında diğer bitkisel yağlardan farklı olarak saç diplerine de uygulanabiliyor. Saç diplerine masaj yaparak uyguladığında saç derin daha sağlıklı olacaktır ve saçların çok daha canlı görünüp, sağlıklı şekilde uzayacaktır. Ayrıca nemlendirici özelliği ile Argan yağı saç bakımı dışında cilt bakımında da sık sık kullanılır.

Lavanta yağı

Güzel kokusu, yatıştırıcı özelliği ile bilinen, bitkisel saç bakım yağı lavanta yağı saç derisinde hassasiyet sorunu yaşayanlar için bir çözüm.

Lavanta yağı faydaları

Saç derisindeki tahriş, kızarıklık, kaşıntı, döküntü gibi sorunların azalmasına destek olarak saç derisinin ferahlamasını, rahatlamasını sağlar. Özellikle de kaşıntıyı azaltır ve tahrişi engeller. Saç derisine nazikçe masaj yaparak uygulandığında çok daha etkili sonuçlar alabilirsin.

Nasıl kullanılır: Yatıştırıcı özelliği ile saç derisinde rahatlama sağladığı için saç derisine uygulanabiliyor. Hatta şampuanlarınla karıştırarak da saç derinde ferahlık sağlayabilirsin.

Badem yağı

Saç dökülmesine bitkisel yağ arayanların ilk tercihlerinden olan badem yağı, kirpik, kaş dökülmelerinde de sık sık kullanılıyor.

Badem yağı faydaları

Güçlendirici özelliğinden dolayı badem yağı saçların köklere daha iyi tutunmasını sağlayıp dökülmelere engel olabiliyor. Tabii güçlendirici etkisinin yanında saçlara yoğun besin sağlar. Saça elastikiyet vererek daha dolgun görünmesine destek olur. Kısacası saç için doğal yağlardan badem yağı en ideal doğal yağlardan biridir.

Nasıl kullanılır: Saç bakımının yanı sıra kaş, kirpik bakımında da kullanılıyor. Kaşlarına uygularken birkaç damla badem yağını temiz bir kulak pamuğuna damlatıp kullanabilirsin. Kirpiklerin için de temiz bir maskara fırçasını kullanabilirsin.
Saçlarına uygularken de yoğun bakım kürü şeklinde uygulayabilirsin. Badem yağını saçının tamamına uygulayıp sıcak bir havluya saçlarını sar ve bu şekilde 10-15 dakika bekle. Ardından banyoya girip saçlarını yıka. 

Ceviz yağı

Sağlıklı beslenenlerin favorilerinden ceviz yağı saç bakımında da kullanılıyor.

Ceviz yağı faydaları

Saç tellerini güçlendiriyor, yoğun şekilde nemlendiriyor ve saçlar daha sağlıklı görünüme kavuşabiliyor. Özellikle saç derisi sağlığına etkisi çok fazla. Saç derisini besleyip nemlendirerek saçların daha bakımlı ve kuvvetli uzamasını sağlıyor. 
Nasıl kullanılır: Saçı besleyen yağlardan ceviz yağını sık sık saçlarına ve saç derine uygulayarak daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsin. Tabii saçların yağlıysa yalnızca saç uçlarına uygulamayı da ihmal etmemelisin. 

Çam terebentin yağı

Çam ağacının üzerinde gördüğümüz, bala benzeyen, yapışkan maddeye terebentin deniyor.

Çam terebentin yağının faydaları

Çam terebentini, özellikle saç derisi sorunlarında sık sık kullanılıyor. Saç derisinde oluşan kepek, egzama gibi sorunlara, saç yağlanması gibi saç sorunlarına etki ediyor. 

Nasıl kullanılır: Saç derisi sorunlarına etki ettiği için direkt olarak saç derisine ya da şampuanların içerisine karıştırılarak kullanılabilir. Direkt olarak uygulanacağında saç derisine nazikçe, dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanabilir.

Çörek otu yağı

Saç uzatan doğal yağ olarak bilinen doğal saç bakım yağı Çörek otu yağı, saç uzatmaya etkisi olan güçlendirici özelliğe sahip. 

Çörek otu yağının faydaları

Çörek otu saç derisini besleyip, saç köklerine ihtiyacı olan besini vererek saçların daha sağlıklı şekilde uzamasını sağlıyor. Saçın dış etkenlerden dolayı gördüğü hasarları onarıcı etkiye de sahiptir. 

Nasıl kullanılır: Çörek otu yağı saç derisine ve saçlara masaj yaparak uygulanabileceği gibi saçı güçlendiren diğer bitkisel yağlarla karıştırılarak da kullanılabilir.

Zencefil

Özellikle kış aylarında elimizden düşürmediğimiz, bağışıklık sistemimizi güçlendiren zencefil, saçlarımız için de çok faydalıdır.

Zencefilin faydaları

Zencefilin faydaları saymakla bitmiyor. Öncelikle vücudumuzu güçlendirdiği gibi saçlarımızı da güçlendiriyor. Zayıflamış, cılızlaşmış, incelmiş saçlara kuvvet vererek dökülmelerine engel olur.

Aspir

Turuncu görünümüyle hoş kokulu bir bitki olan aspir bitkisi, saçlarımıza da bolca fayda sağlıyor.

Aspir’in faydaları

Aspir bitkisinin saça faydalarından en önemlisi kuru saçları besleyip, canlılık vermesi. Saçlara yoğun şekilde besin sağladığı için, saçlar yumuşacık bir dokuya, ışıl ışıl parlaklığa kavuşuyor. 

Kişniş

Dünyanın en güçlü bitkilerinden olarak kabul edilen kişniş bitkisi, hem vücudumuz hem de saçlarımız için birçok faydaya sahip.

Kişnişin faydaları

Zayıflıktan kırılan, incelen saçlar, kişniş bitkisiyle yeniden doğuyor. C vitamini, proteinler gibi zengin içeriğiyle kişniş, saçlarımızı derinlemesine besleyerek daha güçlü, daha sağlıklı olmasını sağlıyor. 

Devamı haftaya…
 

YORUM EKLE

banner608

banner473