banner564

Saç botoksu

Saç botoksu, aslında yıpranmış, aşınmış, hasar görmüş tüm problemli ve çok işlem görmüş yorgun düşmüş saçları yeniden yapılandıran mucize bir uygulamadır. Fakat burada önemli olan bu gerçek ve doğal saç botoksu ile tanışmaktır. 
Şu anda saç bakım ve tedavisi sektöründe iki ana grupta toplanacak şekilde saç botoksu uygulaması var diyebiliriz. Bunlardan birincisi yıpranmış işlem görmüş saçlara uygulanan saç botoksudur. Bir diğeri saç derisine dökülmelerden kaynaklanan problemleri gidermek için uygulanan doğal saç botoksu diyebiliriz. Özetle şunu diyebiliriz ki, burada asıl olan saç derisine ve gözeneklere nefes aldıran ve kan dolaşımını hızlandıran uygulamalardır ve saç derisinin en alt katmanlarına kadar yapılan keratin dip bakım yağı bakımlarıdır. 
Burada gözeneklerin açılması ile zaten saç derisi formuna kavuşurken, dip bakım yağı ile de, önemi çok olan, derinin en alt katmanlarına kadar ulaşarak ve saçı köklerden besleyerek güçlendirmesidir. Ve bunun sonucunda saç dökülmesinin azalması ve saçların hızlı uzamasının temin edilmesidir. Yapılan uygulamadaki ürünler gözenekleri açamaz ve derinin alt katmanlarına ulaşamazsa o derecede de verimliliği azalır.
Yıpranmış saçlara uygulanan saç botoksu
 
Yıpranmış saçlara uygulanan saç botoksu da kendi arasında ikiye ayrılır. Bunlardan birincisi, sentetik saç maskeleri ve kremleri ile en çok bilinen uygulanan kısmıdır ki özellikle kuaförlerde sık sık karşımıza çıkar. Bazı saç bakım firmalarında ve hatta internette sıkça karşılaşabiliriz, fakat ne yazık ki bunların neredeyse tamamı saça yapılan geçici bir bakım ve güzel bir görünüm kazandırmaktan öteye gidememektedir. Çünkü yapılan işlem tamamen sentetik ve silikon destekli ve kimyasal içerikli ürünler ile yapılıyor ve bunların saçta kalma etkisi en fazla birkaç hafta olabiliyor. Bu bakımdan bu tür bakımlar süreklilik gerektiriyor, hem çok zahmet veriyor hem çok masraflı oluyor hem de istenilen tam olumlu bir netice maalesef alınamıyor.
Düzleştirici saç botoksu
 
Sentetik ve kimyasal keratin bakımlarına ilave olarak formaldehit içeren ve asıl amacı düzleştirme olan saç botoksu yöntemi ile de saça uygulanmasında sürekli bir çözüm maalesef üretilemiyor. Evet saçlar düz pürüzsüz ve parlak hatta yumuşak ipeksi bir görünüme kavuşuyor, fakat saç asla ama asla onarım görmüyor, yeniden yapılanmıyor ve çok kısa sürede etkisini 1-2 ayda kaybediyor ve saçları daha da yıpratıyor. Bu bakımlar kuaförlerin bayanları kolaylıkla aldattıkları bir bakım oluyor. Çünkü kuaförden çıkarken cilalanmış taranmış düzleşmiş bir saç ile çıkmış oluyor. Tek kelimeyle siz, geçici değil kalıcı bir bakımın adresine ulaşın. Patentli saç onarıcı botoks serum ile saçınız gerçekten onarılsın. 

Doğal saç botoksu
 
Doğal keratinler ve doğal keratin proteini kullanılarak yapılan keratin "doğal saç botoksu" ise hem çok yüksek oranda saça bir yapılanma getirirken aynı zamanda kalıcılığı da ömür boyu sürüyor, yani saçın kesilmesine kadar olan süre içerisinde etkisini devam ettirebiliyor. Ya da saçınıza zararlı bir işlem uygulanana kadar etkisini hiç kaybetmiyor. 
İşte bahsettiğim bu gerçek doğal keratin yüklemesi yapan saç botoksu yönteminde neredeyse yüzde yüze yakın kesin olumlu sonuç rahatlıkla alınabiliyor. Yıpranmış ve yanmış, neredeyse ölme derecesine gelmiş, çok deforme olmuş saçları dahi yeniden diriltip hayata kavuşturabilir. Üstelik çok zahmetsiz ve özel bir uygulama gerektirmeden tam sonuç alınabiliyor. 
Özellikle evde keratin bakımı ya da "evde saç botoksu" uygulaması ile rahatlıkla çok az bir masrafla ve zahmetle berbat olmuş saçlarımızı kestirmeden tedavi edebiliriz. Burada hatırlatılması gereken en önemli bir husus, saçların uzun olması ya da dalgalı ve kıvırcık veya kalın telli saçlar çok fazla keratin yüklemmesini gerektiriyor ve çok da sabırlı olmak gerekiyor. 

Keratin botoks

Saç botoksu uygulaması öncelikle saça uygulanan basit bir saç bakımı değildir, gerçekten saçlardaki hasarları onarıcı ve yeniden yapılandırıcı bir yöntemdir. Nasıl ki yüzdeki kırışıklıkları gidermede botoks yöntemi ile dolgu yapıldığı gibi, saç botoksundaki proteinlerle de saçın hasarlı ve kırık ve zarar görmüş kısımlarına adeta dolgu ve kaynak yaparak saçı pürüzsüz yapan mucize bir uygulamadır.
Saç botoksu nedir?

Saç botoksu hasar görmüş veya kırılmış saç liflerini ve kopan saç bağlarını onaran ve aşınmış saç pullarını pürüzsüzleştiren saça dolgu yaparak ve kaynama yöntemiyle işleyen bir protein yüklemesi yapan bir uygulamadır. Bu proteinler saçın kırık, çatlak ve yarıklarına yerleşerek hem dolgu görevi yaparlarken hem de saçın çevresine ve incelmiş kısımlarına kaplama yaparak saçları daha kalın ve güçlü ve dolgun yapabilirler. Ayrıca mat ve soluk saçların daha parlak ve canlı görünümü de gerçekleşebilir. Saçlar çok daha rahat taranabilirler. 
 
Neden keratinli saç botoksu?
 
Zararlı kimyasallar kullanan diğer tedavilerin aksine, saç botoksu zararlı kimyasallar kullanmaz. Saç botoksu, keratinin mükemmel eksfoliye edici etkisi nedeniyle yeterince güvenlidir. Rahatlatıcı tedavilerin aksine, bu ürün saç bağlarını koparmadan düz ipeksi saç verebilir. Saç kütiküllerinin hasarlı korteksini besleyen ve hasarlı saç yerine sağlıklı saçları geri getiren zengin bir formül içerir. Pek çok saç tedavisinin aksine, keratin saç botoksunda saç kökünün saçlarına zarar vermesi veya bütünlüğünü zayıflatması imkansızdır. Saç botoksu, organik mikroküreler ile koparak saç dökülmesini en aza indirmeye yardımcı olduğu için, büyük bir yeniden yapıcı tedavi olarak da çalışır.


Evde saç botoksu nasıl yapılır? Uygulama öncesi arındırma süreci: 

Bu tedavinin saç botoksu için temiz saçlarla yapılmalıdır. Bu yüzden ilk adım, uzmanınız saçınızı şampuanlamalı ancak hiç bir krem kullanmamalıdır.
Saçlar daha sonra taranır ve kesitlendirilir. Sürülür ve saçın, ürünü emmesine yardımcı olmak için masaj yapılmalıdır. 
Uzmanlar bir kere saçların üzerinde yapıldığı zaman, ürünün saçlarda 45 dakikadan az kalmamasının gerektiğini söylüyor. Kuruyana kadar sabırla beklemesi şarttır. Daha sonra şampuan kullanmadan su ile durulanarak yıkanır. 15 dakika organik içerikli bir keratin maske uygulanır ve tekrar durulanır. Bu defa saçta kalan yine organik içerikli bir keratin saç bakım kremi uygulanır. Durulama yapılmaz. 
Kurutma bir sonraki adımdır. Saç uzmanı saçın düz ve kırılmamasını sağlamak için kurutucuyu dikey tutmanız gerektiğini söylüyor..
Tedaviden uzun süre yararlanmak için özel liquid keratin şampuan ve liquid keratin saç kremi ve maske ve keratin yağı kullanmanız önemlidir.
Bu işlem saçın yıpranma ve hasar durumuna göre 3 günde bir tekrarlanarak devam edilir. Uzmanlar uzun saçlarda seans sayısının çok çok fazla olması gerektiğini ve bol ürün kullanılması gerektiğini hatırlatıyorlar.

Saç botoksu uygulama sonrası sonuçlar:
 
•    Ekstrem saç yenileme - saçlarını genç haline dönüştüren yaşlanma önleme yetenekleri.
•    Saçlarınıza 45 dakikada tam bir keyif veren, özel bir bakım.
•    Yumuşacık, ipeksi ve kolay taranan saçlar.
•    Tatil veya parti öncesi çarpıcı kalıcı sonuçlar veren, en iyi görüntüyü arzuladığınız herhangi bir fırsat veren uygun fiyatlı hizmet. 

Saç botoksu ne sıklıkla yapılmalıdır?
 
Uzmanlara göre, doğal saç botoksu zararsız bir tedavidir, tekrar yapmak isteyenler iki ile dört ay sonra tekrar yaptırmaları tavsiye edilir. Saç bakımına karar verenler için çok etkili bir çözüm yollarından birisidir. Saç botoksu sadece bir bakımı kapsamaz. Saçların en güzel hali için birden fazla işleve sahip olmaktadır. Yani yıpranmış, yanmış ya da kırık saçlara doğru çözümler getirilmektedir. Hormon gıdalar insan vücuduna nasıl zarar veriyor ise aynı durumda saç kremleri, şampuanları ya da saç boyalarındaki kimyasalların hepsi saçlara zarar verir. Kimyasallar saçların beyazlamasına neden olan etkenlerdir. Bazı bayanlardan sık olarak duyulmaktadır. 
Genelde saçlarını boyattıktan sonra beyazların arttığı söylenmektedir. Bu yüzden saçlarınızın sonu olmaması için her zaman bitkisel yani yan etkisi olmayan her şey saçı beslemektedir. Güvendiğiniz yerlerden doğal ürünler alınması tercih edilmektedir. Saçlar çiçek gibidir. İlgi gösterirseniz size karşılığını çok kısa süre içinde verir. Fakat cansız bir saça artık hiç çözüm yolu yok gibi düşünceler ile kafanız karışır ise saçlarınızın hiçbir zaman canlı olamaz. Bu yüzden doğru saç botoksu uygulama yöntemi ile saçlarınızı geri kazanın. 
Saç botoksu ürünleri: 
 
Bitkisel ürünler ve saç botoksu
 
Zeytinyağı, badem ve argan yağı, bal, yumurta gibi malzemelerden yapılan ürünlerdir. Bunlar saça parlaklık, nem vererek saçı canlandırır ancak kalıcı etkileri yoktur. Sürekli tekrar edilmesi gereken bakımlardandır. Onarıcı özellikleri asla olmaz. Fakat keratin saç botoksu ömür boyu kalıcı etkiye sahiptir.

Keratin ürünleri ve saç botoksu seti:
 
Doğal ve katkısız keratin ürünleri saça tutunma ve kalıcı onarma etkisiyle günümüzün en iyi ürünlerinden biridir. Saça keratin yüklemesi yapmış kişilerin %100 güzel sonuçlar aldığı kanıtlanmış ve su götürmez bir gerçektir. 
Liquid keratin saça tutunarak saç diplerine kadar etki eden, yardımcı sülfatla birleşerek saç liflerini yeniden yapılandıran ürünlerdir. Saçı zamanla eski haline döndürmekle kalmaz, eskisinden de iyi bir hale getirir. Liquid keratin içeriğindeki Nano Protein, Mineral Complex+Gliserol sayesinde yıpranmış saça botoks etkisi gösteren gelişmiş teknoloji ürünüdür.
Piyasada saç botoksu keratin seti fiyatları markadan markaya değişkenlik göstermektedir. Bazıları çok pahalı bazıları ise çok ucuzdur. Ancak mesele para olmamalıdır. Güvenilir ve garantili ürünler veren markaları seçmeniz gerekmektedir. 
Ucuz veya pahalı saçınıza yarar sağlamadıktan sonra verilecek para çöpe atılmıştır. Ancak saçınıza gereken yararı sağladıktan ve saçınızı onardıktan sonra paranın pek bir kıymeti yoktur. Burada önemli olan saçımıza verdiğimiz değerdir. 

YORUM EKLE

banner608

banner473