banner564

Saç mezoterapisi ile saç dökülmesine son!

 Toplumda sıklıkla karşılaşılan 2 farklı tip saç dökülmesi vardır. Birinci tip telojen saç dökülmesinde saçlar normal sürelerinden daha erken dökülme evresine geçerler. Hamilelik kansızlık, tiroid hastalıkları, diyet sonrası, mevsimsel değişiklikler bu tip dökülmeye sebebiyet verir. İkinci tip saç dökülmesi erkek tipi saç dökülmesi de denen androgenetik saç dökülmesidir ve toplumdaki erkeklerin % 70, kadınların % 30’unda görülür. Bu dökülme tipinde saçlı deri alın çizgisi kadınlarda korunurken, erkeklerde geriye doğru açılmalar başlar. Erkekler ve kadınlarda tepe seyrelmesi sıktır.

Son yıllarda özellikle şikayet konusu olan saç dökülmesi olayı için her gün yeni bir ürünle karşı karşıya kalıyoruz. Çıkan her ürün de bu sorunu yaşayanların ümidi yeşerse de artık verilen vaatlere kimse inanmamaya başladı. O kadar para harcayıp saçlarda yine bir değişme olmamasının yanı sıra ilaçlar saça yan etki de yapabiliyor. Ancak bu ve bunun gibi sorunları ortadan kaldırabilecek bir uygulama var. Saç mezoterapisi… Bu yöntem saçın sağlığı açısından kesinlikle uygulanması gereken bir yöntemdir. Saç kökleri için en verimli uygulama olarak gösterilen mezoterapi, saç köklerinin daha sağlıklı ve uzun yaşamasına olanak tanıyor. Terapi kan dolaşımı yükselterek, köklerdeki çoğalma ve büyüme duyularını hızlı bir şekilde uyararak saç dökülmelerine karşı direnç kazandırıp, saçları korumak ve sıkılaşmasını sağlamak amacıyla yapılır ve görsel açıdan da saçı kendi orjinal  haline getirir.

Saç mezoterapisi hangi durumlarda uygulanır?

•    Saçkıranlarda,
•    Alopecia Areata,
•    Mevsimsel saç dökülmelerinde,
•    Stres kaynaklı saç dökülmelerinde,
•    Metabolik kaynaklı saç dökülmelerinde,
•    Genetik olarak erkek tipi saç dökülmesinde,
•    Gebelik ardından yaşanan ani saç dökülmeleri için de oldukça etkilidir.
•    Diğer tüm nedenlere bağlı olarak görülen saç dökülmelerinde uygulanmaktadır.

Saç mezoterapisi ne işe yarar?

Kullanılan ilaçlar bölgesel olarak ve küçük dozlarda uygulanmaktadır. Saç mezoterapisinin sonuçları oldukça hızlı olup, etkili bir tedavi yöntemidir. Saçın gelişimi için ihtiyaç duyulan eksiklerin giderilmesi doğrultusunda uygulandığı için, daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olunması sağlar. Saç dökülmesi problemi yaşayan daha genç yaştaki kişilere de uygulanabilmesinde hiçbir sakıncası yoktur. Saç dökülme problemi olan, saçlarında incelme ve seyrelmeler meydana gelmiş kişilere saç mezoterapisi önerilmektedir. Bu tedaviler sayesinde zayıflamış olan saç kökleri tekrar yenilenmekte, canlandırılmakta ve saç kökleri güçlenmektedir. Hormonal ve genetik saç dökülme durumlarında bu yöntem destek tedavi olarak kullanılabilir. Mezoterapi yönteminde uygulanan karışım, kişinin gereksinimlerine göre planlanabilmektedir. Mezoterapide eksik olan yapılar ufak dozlarda ve direkt olarak saç köküne aktarılmaktadır. Yan etkileri yok denebilecek kadar azdır. Olsa dahi oldukça kısa bir süre içerisinde geçmektedir. Uzun süreli bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Saç mezoterapisi nasıl uygulanır?

Saç mezoterapisi, saçı besleyecek etken maddelerden oluşan karışımın deri altına enjekte edilmesi yöntemidir. Enjeksiyon işlemi çok ince ve küçük iğnelerle yapılır. Hastanın isteğine bağlı olarak anestezik spreyler kullanılabilir. Bu karışımın içinde vitaminler, kan dolaşımını artıran maddeler, aminoasitler ve saçları destekleyen yapı taşları vardır. Birçok yöntemden daha etkili olmasının nedeni, bütün bu maddelerin direkt deri altında çalışmasıdır. Uygulama 3-10 seans aralığında sürer ve her seans yaklaşık 20-25 dakikadır. Uygulama saç derisinin yumuşatılması, derinin kanatılıp atık kanın atılması, ilacın enjekte edilmesi ile sona erer. İlk uygulamanın ardından 1 ay kadar süre sonra etkisi görülmeye başlanır. Saç mezoterapisinin kalıcı olması için, 3 ay içinde en az her ay bir defa uygulama önerilir. İlerleyen yıllarda ihtiyaca göre saç mezoterapisine devam edilir. Saç mezoterapisi ile var olan saçlar daha parlak olur, deri altında olan saç kökleri yüzeye çıkar, mevcut saçlar dökülmeye karşı korunur. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan ani saç dökülmelerine karşı oldukça etkilidir.

Saç mezoterapisinin faydaları nelerdir?

•    Saçın ömrünü uzatır.
•    Saç kılları daha kalın hale gelir.
•    Saç dökülmesini önemli oranda azaltır.
•    Saçtaki kepeklenmenin önlenmesine yardımcı olur.
•    Saçları daha yumuşak ve hacimli görünmesini sağlar.
•    Saç rengini uzun süre korur ve saçın beyazlamasını erteler.
•    Saç folikülleri uyarıldıklarından dolayı yeni saçlar görülebilecek biçimde saç derisinden çıkar.

Saç mezoterapisi kaç seans uygulanır?

Kişilerin ihtiyaçlarına göre 4 veya 10 seans uygulanabilmektedir. Bu sayı ise saç telleri ve saçlı deri üzerindeki hasarların seviyesine ve saçların dökülme hızına göre değişiklik göstermektedir. Seansların aralığı ise 7 – 10 gün olmaktadır. Kişilerdeki ilk gelişmeler ise üçüncü veya dördüncü seans sonrasında görülmektedir. Saç mezoterapisi kesinlikle yan etkisi bulunmayan, çok kısa sürelerde oluşum gösteren bir tedavi yöntemi olmaktadır. Saç mezoterapisi sayesinde saçlı derideki kan dolaşımı yükselir, köklerdeki çoğalma ve büyüme duyuları hızlı bir şekilde uyarılır. Saç mezoterapisi işlemi ucu çok ince olan iğneler ile yapıldığı için çok fazla bir acı hissettirmez. İşlemin ardından yapılan buzlu ped uygulaması sayesinde ise kişi rahatlar ve hiçbir acı hissi duymaz. 

YORUM EKLE

banner471

banner473