banner564

Saç şekillendiriciler saça zarar verir mi?

Saçların daha şekilli görünmesi için çeşitli ürünler kullanılır. Bu ürünlerden bazıları saç jölesi, sprey, briyantin, wax gibi şekillendiricilerdir. Wax kremsi yapısı sayesinde her saç tipi için uygun olan bir saç şekillendirici çeşididir. Wax son zamanlarda erkekler tarafından oldukça tercih edilen bir üründür. Önceleri daha çok saç jöleleri rövanşta iken artık yerini wax’a bırakmıştır. Erkeklerin çoğu saç şekillendirmek için bu ürünü kullanmatadır. Wax, saçların daha şekilli görünmesini vaat eder ve şekilli saçların bozulmasını önler. 
Saç spreyleri sık sık kullanıldığında, saç yoğun bir kimyasala maruz kalır ve saçlarda cansızlaşma, güçsüzleşme ve dökülme gibi problemler meydana gelir. Sprey kullanımı saç köklerine zarar verdiği gibi, saçların sertleşmeden dolayı koparak dökülmesine de sebep olur. Bu noktada ise saç spreyi kullanımından mümkün olduğunca kaçınmak, gerekli olduğunda ise spreyleri doğru şekilde uygulamak gerekir. 
Sprey kullanırken, saç diplerinin zarar görmemesi için spreyin yaklaşık 40 cm gibi belli bir mesafeden sıkılması önemlidir. Aynı zamanda sprey kullanırken, saçın her bölgesine eşit olarak sıkılması da önem taşır. Bu sayede doğru kullanım ile saç spreylerinin zararlarını bir ölçüde azaltabilirsiniz. 

Saç neden dökülür?

Saç spreyi, briyantin wax, jöle saçı döker mi? gibi sorulardan önce asıl sorunları belirtmekte fayda var. Saç dökülmesi sorunu, erkeklerin ve kadınların büyük sorunlarından. Genetik faktörler, yaş, yaşam şartları, vitamin eksikliği, bazı hastalıklar ve tabi ki hatalı uygulamalar saç dökülmesine sebep olan faktörler. Nedir bu yanlış uygulamalar? Öncelikle saça yanlış bakım yapma örneğin yüksek ısıya maruz bırakma, fön sıcak su, güneş vb. faktörler saçın yapısını bozuyor. 

Saç şekillendiriciler saç döker mi?

Bilinen bir sonuç olmakla ve halk arasında genel bilinenin aksine, jöle, saç spreyi, briyantin, wax gibi ürünler saçı doğrudan dökme etkileri bulunan ürünler değildir. Yani, saç spreyi, briyantin, wax, jöle saçı döker mi? Hayır, jöle, saç spreyi, briyantin, wax gibi ürünler saçı dökmez diye bir cevap verebilirim ancak; bu ürünlerin içinde kimyasallar olduğunu da unutmamak gerekir. Kimyasallar öncelikle cilt ve tabi ki tüm organlarımız gibi saçları da etkiler. Zira uzun vadede saçın yapısına ya da cilde alerjik bir etkisinin olabileceğini göz ardı etmemek, kimyasalların saça zarar vereceğinin unutulmaması ve her şeyde olduğu gibi, azın karar çoğun zarar olduğunu hatırlayıp bu ürünleri dozunda kullanmak, istenmeyen sorunların önüne geçmek için alınacak ilk önlemlerdendir.

Bir de jöle, saç spreyi, briyantin, wax gibi ürünlerin kullanımını gün aşırı yapmak ve bu saç şekillendiricileri gün sonunda saçtan mutlaka temizlemek gerekir. Her gün kullanılması önerilmez, saç diplerinin ve saçların yeteri kadar hava almasına engel olabilir. Yine ayrıca saçları her gün yıkamak saçlara zarar verir ve saçların zayıflamasına sebep olur. Yani anlayacağınız saç şekillendirici ve pek doğal görünmeyen bu ürünlerin sürekli kullanımı doğrudan değilse bile yukarıda saydığım sebeplerden ötürü dolaylı olarak saçın yapısını yıpratacaktır. Ayrıca yine yatmadan önce saçları bu ürünlerden arındırmak yastık temizliği, bakteri oluşmaması için ve olası hastalıklara davetiye çıkarmamak için önemlidir.

Saç wax ne işe yarar?

Saç Wax saçta bıraktığı olumlu sonuçlar sayesinde erkekler tarafından severek kullanılmaktadır. Saçlar için kullanılan Wax saçların şekillenmesini sağlar. Saçların daha kolay şekil almasını sağlayan Wax saçların uzun süre şeklini korur ve bozulmasını engeller. Zor şekil alan saçlar bile Wax sayesinde çok daha çabuk ve kolaylıkla şekil alacaktır.

Yumuşak saç yapısına sahip erkekler, Wax saç şekillendiricisinin extra güçlü ve sert tutuşlu olanı tercih etmelidir. Bunun nedeni yumuşak saçlar hemen şekil alır ancak çok çabuk bozulur. Bunun için extra güçlü Wax kullanmak, saç şeklinin uzun süre dayanıklı olmasını sağlar.

Wax nasil kullanilir?

Öncelikle dikkat edilmesi gereken şey saç tipinizdir. Wax’ın saçlarınızda işe yaramasını istiyorsanız saç tipinize uygun olan çeşidini tercih etmelisiniz. Eğer saç yapınız yumuşaksa mutlaka sert çeçidi kullanmalısınız. Şayet saçlarınızı geriye yatırıp daha düz ve ıslak bir görüntü vermek istiyorsanız sertlik düzeyi orta çeşidini tercih etmelisiniz.

Wax kullanmadan önce saçlar güzelce yıkanır. Yıkanan saçlar kurutma makinasıyla kurutulduktan sonra, fön ve kurutma makinasıyla saça şekil verilir. Saça şekil verdikten sonra avucunuza bir iki nohut tanesi kadar wax alın ve saçlarınızı istediğiniz şekilde şekillendirin. Wax sayesinde zor şekil alan saçlar bile kolaylıkla şekil alacak ve gününüzü kurtaracaktır. Saçlara wax kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta çok fazla kullanılmaması gerekir. Aksi taktirde saçlar birbirine yapışabilir ve hoş olmayan bir görünüm ortaya çıkabilir.
 
 Wax kullandiktan sonra nelere dikkat etmelisiniz?

•    Kullandıktan sonra saçlarınızı mutlaka yıkayın. Saçınızda wax varken uyumamanız
    önerilir. Çünkü wax’ın saçınızda uzun süre kalması saç derinizi havasız bırakır. 
•    Kullandığınız wax’ın saçınızda kalıp halinde kalmadığına dikkat edin. Saçta kalıp
    halinde kalan wax saçınızda kötü bir görünüme neden olur.
•    Kullandığınız wax’ın kaliteli olmasına dikkat edin. Kalitesiz bir wax kullanırsanız 
gün ortasında etkisini kaybetmesi durumunda saçlarınız bozulabilir, doğallığını kaybedebilir. Saçınızın bozulması durumu da sizin için negatif bir etki yaratabilir.

Yumuşak saçlara sahipseniz saçınıza wax ile istediğiniz şekli verdikten sonra saç spreyi ile destekleyebilirsiniz. Wax saçın kolay şekil almasını sağlar. Ancak yumuşak saçlarda daha uzun süreli bir etki yaratmak için saçınızı spreyle sertleştirirseniz daha uzun süre saçınızın dağılmadan istediğiniz şekilde kalmasını sağlayabilirsiniz. 

Saç spreyi kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?
Saç şekillendirme ve sabitleme konusunda oldukça başarılı olan saç spreylerinin, pek çok zararı da bulunur. Saç spreyleri genel olarak saçı sertleştirerek, saçın dökülme oranını artırır. Öte yandan saç spreyleri, içeriğindeki kimyasallarla saç derisinin hava almasına engel olur. Üstelik saç spreyleri, uzun süreli kullanımlarda kafa derisinde hassasiyet gibi problemlere de yol açar. Bu nedenle sprey kullanırken, saçlarınıza vereceğiniz zararı azaltmak adına doğru bir şekilde uygulamak oldukça önemlidir. 
Saçlarınıza belirli bir şekil verdikten sonra saç spreylerini saçınızın birkaç cm uzağından uygulayarak sabitleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Saç spreyi çok yakından uygulandığı takdirde saç diplerine zarar vererek, saç dökülme oranını artırır. Bununla birlikte, saç spreyi kullanımından sonra saçınızı yıkamanız oldukça önemlidir. 
Saç spreyi, saçta kaldığı süre boyunca saçı sertleştirerek daha fazla kopmaya neden olur. Buna karşılık saç spreyleri doğru bir şekilde kullanılsa dahi, içeriğindeki kimyasal maddelerden dolayı her zaman saçlarda cansızlık, güçsüzlük, kırılma gibi sorunlara yol açabilir. 
Saç spreylerinin zararları nelerdir? 
Saç spreyleri, hem kadınlar hem de erkekler tarafından saç sabitleme işlemleri için sıklıkla tercih edilir. Kadınlar genellikle fön, maşa, topuz, at kuyruğu gibi uygulamalar sonrasında saç spreyi kullanır. Erkekler ise briyantin, wax, jöle gibi saç şekillendirici ürünlerin ardından saçlarını sabitlemek amacıyla saç spreylerine yönelir. Saç spreyleri sayesinde saçınız gün boyu şeklini korusa da, spreylerin saç yapısına birçok zararı bulunur. Son derece hassas olan saç derisi, kimyasal maddelere maruz kaldığında büyük ölçüde yıpranır. Saç spreyleri de içeriğindeki maddelerden dolayı, saçlarda dökülme, kırılma, kopma gibi problemlere yol açabilir. Saçların, sağlıklı, gür ve canlı bir görünüme kavuşması açısından mümkün olduğunca kimyasal ürünlere ve işlemlere maruz kalmaması gerekir. Saç spreyi kullanımından sonra gece saçınızı yıkamadan yatmamanız da oldukça önem taşır. Böylece saçınız yumuşayarak, eski halini alır ve dökülme oranı bir ölçüde olsa azalmış olur. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kerim
Kerim - 1 yıl Önce

Çok güzel bilgiler vermişsiniz, teşekkür ederim.

banner471

banner473