banner564

Saç simulasyonu ile kellik tarih oluyor

Son yıllarda ortaya çıkan ve saç dökülmesi yaşayan birçok kişinin ilgisini çeken saç simülasyonu, saç ekimine alternatif bir çözüm olarak düşünülmektedir. Saç simülasyonu veya diğer adıyla saç dövmesi, seyrek saçlı kişiler için bir çözüm olmakla birlikte, aslında saç ekimine alternatif bir yöntem değildir. Cerrahi bir işlem olmayan simülasyon, kafa derisine uygulanan bir dövmedir. Vücuda yapılan dövmeden farkı ise, bu dövmenin kafa derisine yapılması, geçici olması ve içeriğinde doğal pigmentler bulunmasıdır.

Kellik de, seyrek saçlar da artık tamamen tarih olabilir. Tamamen kel bir başta bile çok gür saçlar çıkaran bu yöntemi tüm bu sorunları yaşayan herkes rahatlıkla tercih edebilir. Günümüzde son teknoloji saç simülüsyonu kellik kapatma yöntemlerinden en etkilisidir.

Saç simulasyonu nedir?

Saç simülasyonu yöntemiyle gerçek saçınızın tellerini kopyalayarak saç derisinin epidermal seviyesine doğal mikropigmentlerin uygulandığı mucizevi bir yöntemdir. Bu yöntem ayrıca dünyada da en iyi ve etkili kellik kapatma yöntemi olarak kabul edilir.
Bu işin uzmanları sayesinde saç yapınızın doğal yapı ve özellikleri klonlanır. Size daha genç saç çizgisi vererek, sıklıkla daha gerçekçi bir sonuç yaratmak için 3-4 farklı mikropigment tonu uygulayarak harika sonuçlar ortaya çıkarırlar. Özellikle saç kıran gibi bölgesel saç dökülmesinin kamuflajında oldukça etkili sonuçları mevcuttur.

En başarılı sonuçlar genel de kısa saç tipinde yapılan simülasyonlarda alınmaktadır.
Saç simülasyonu ayrıca saç ekimi sonrası yeterli sıklıkta ekim yapılmadığından rahatsız olan kişilerde ara boşlukların saç efekti ile kapatılmasında muhteşem sonuçlar üretmektedir.

Saç simülasyonu özel cihazlara yapılmaktadır. Bu cihazlar kişiye özel tek kullanımlık iğneleri ile steril bir ortamda çalışılmasının ve işlemin hızlı oluşmasını sağlamaktadırlar.
Saç simülasyonu uygulanmış bir alana sonradan saç ekimi uygulanabilmektedir Saç simülasyon boyları özel boyalar olup insan sağlığına zararları yoktur.

Saç simulasyonu kimlerde daha çok işe yarar?

Aslında kafatasında ameliyat izi, geçmişten gelen kaza sonucu çıkmayan bölgeler, alopesi yani saç kıran olan bölgeleri kapatmak için mükemmel bir yöntemdir. Hatta saç ektirip aralarında çok boşluk kalan kişilerde kullanabilir.

Saç simülasyonunun süresi nedir?

Saç simülasyonun süresi uygulama alanın büyüklüğüne göre değişmektedir. Ortalama 30 dk ile 3 saat arasında değişmektedir. İşlem sonrası hasta günlük hayatına hemen dönebilmektedir. Aynı gün ılık duş ile saç yıkanabilmektedir. Sonucu için saç ekiminde olduğu gibi uzun bir zaman beklemenize gerektirmeden hemen sonuç alınmaktadır. Ayrıca eski dikişli yöntemle alınan saç ekimlerinde dikiş izinin olduğu alanın saç efekti ile kapatılmasında oldukça başarılı bir yöntemdir.

Saç Simülasyonu Uygulamasının İşlevleri Nelerdir?

•    Genç ve kısa kesilmiş saç görünümü oluşturur.
•    Ön, yan ve arka saç çizgilerinin benzerini yapar.
•    Saç çizgisi onarır.
•    Saç dökülmelerini önemli düzeyde kamufle edebilir.
•    Saç nakli için yapılan ameliyat izlerini kapatabilir.
•    Yine başka yara, yanık ve lekelerini kapatabilir.
•    Saç ekimini görsel olarak fazlalaştırır.

Saç Simülasyonunun Avantajları nelerdir?

Saç derisine yapılan ve kısa süreli olan saç simülasyon uygulaması için birkaç avantajdan söz edilebilir. Söz konusu avantaj ise, şunlar:  

Saç dökülmesi duran veya uzun süre dökülme yaşanmama ihtimali bulunan seyrek saç modelleri için uygundur. Seyrek saçın uygulanması icap eden kısımları için saç simulasyonu  yapılarak mevcut görüntüden daha iyi ve sağlıklı bir görünüm elde edilmesi mümkündür.  

Saç dövme veya simülasyon uygulamasının yaptırılmasının bir nedeni de, dökülen saçla ortaya çıkan doğum lekeleri veya kafada yer alan birtakım yaraların kapatılmak istenmesidir. Hem saçın seyrekliğinin giderilmesi hem de yara gibi izlerin ortadan kaldırılması açısından ideal bir uygulamadır.  

Saç dövmesi hakkında öne çıkan avantajlar bunlardır. Listeyi uzatmak mümkündür ancak genel anlamdaki avantajların bilinmesi yeterli olabilir. Uygulamanın kısa sürmesi ve uygulama sonrasında gündelik hayatın hemen devam edebilmesi diğer bir avantaj olarak sayılabilir.  

Saç Simülasyonunun Dezavantajları Nelerdir?

Öncelikle şunu ifade edeyim; hayatımıza olumlu yansıyan her şeyin bir olumsuz yanı da vardır. Olumlu tarafından bakmak ise her zaman için en doğru yoldur. Ancak bu tür önemli uygulamalar için her iki tarafın araştırılması doğru karar alabilmek adına lüzumludur. Bu nedenle saç dövmesi hakkındaki dezavantajlara da yer veriyorum.
 
Dövme uygulamasından sonra saçların dökülmesi halinde kötü bir görünüm elde edilebilir. Bu nedenle uygulama öncesinde saçın dökülmeyeceğinden emin olmak lazımdır. Bu konu ise, garanti değildir.  

Uygulama sırasında anestezi yapılmaz. Sadece anestezik kremler ve losyonlar ile uygulamadan kaynaklı hafif acının dindirilmesi sağlanabilir. Cerrahi işlem haricinde bir uygulama olduğundan dolayı anestezi mümkün değildir.  
Uygulama kalıcı değildir. Yaklaşık ömrü 3 – 5 yıl kadardır. Bu nedenle etkisini yitirmesi halinde yeniden yapılması lazımdır.   

Uygulamanın en iyi durduğu saç tipi, kısa modelli saçlardır. Uzun saçı seven ve saçını uzatan kişiler için yapılan dövmeler iyi durmayabilir.  

YORUM EKLE

banner608

banner474