banner564

Saç tipine uygun şampuan seçimi

Bakımlı ve sağlıklı görünen saçlara sahip olmak için, öncelikle saç tipine uygun şampuanı seçmek büyük önem taşıyor. 

Saçlarınız, dış görünüşünüzün en dikkat çeken kısmı ve stilinizin tamamlayıcı parçasıdır. Haliyle saçlarınızın daima temiz ve bakımlı görünmesi oldukça önemlidir. Günlük bakımınızda bunu sağlamak için ise saçlarınızı yıkamanız ve dilediğiniz şekli vermeniz yeterli olur. Ancak saçlarınızın yıkanması kadar, sağlıklı görünümünü koruyabilmesi için hangi şampuanla yıkadığınız da çok büyük önem taşıyor.

Şampuan seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Şampuan konusunu detaylandırmadan önce söze, saç bakımında sıkça yapılan bir hataya değinerek başlamak yerinde olacaktır. Saç bakımında birçok kişi, saçın görünümündeki rolü nedeniyle yıkama sonrası bakım ürünlerine öncelik veriyor.

Şampuanın sadece temizleme işlevi göz önünde bulundurulduğu için, bu konuda saç tipine uygun seçim yapılmasına yeterli özen gösterilmiyor. Oysa doğru şampuan seçimi; saçı temizlemesinden öte, saçın istenilen görünümünü korumak için en önemli şartlarından birini oluşturuyor. Diğer saç bakım ürünleri saçların boy ve uçlarına yönelik çözümler sunarken, şampuanlar saç derisine nüfuz ediyor.

Şampuan çeşitleri; saç tipinize göre kategorize ediliyor. Çünkü saçlarınızdaki endişelerin çözümü ne de olsa, önce saçınıza uygun bakımı yapmaktan geçiyor. Örneğin; eğer ince telli ve hacimsiz saçlara sahipseniz, yağ içerikli şampuanlar kullanmamalısınız. Ya da saçlarınız boyalı ise, işlem gören saçlarınızı yapılandırırken rengini de koruyan şampuanları seçmeye özen göstermelisiniz.

Saç tipine göre şampuan önerileri

İnce telli saçlar için şampuan seçimi

İnce telli saçlar kırılmaya daha müsait ve narindir. Hacim katacak bir şampuan seçmelisiniz. İnce telli saçlar için şampuan seçerken içindekiler kısmını iyi okuyun, sodyum klorür veya polietilen glikol içeren şampuanlardan uzak durun. Çünkü bu içerikler saçlarınızın kurumasına ve daha kırılgan olmasına neden olur.

Kalın telli ve gür saçlar için şampuan seçimi

Kalın telli saçlar için şampuan seçimi için nemlendirme ve yumuşatıcı özelliği olanlar tercih edilmelidir. Gliserinli, pantenol içeren ve shea yağı gibi nemlendirici içeren şampuanlar seçebilirsiniz.

Normal saçlar için şampuan seçimi

Herhangi bir saç sorunu olmayan, dengeli saçlar normal saçlar olarak değerlendirilmelidir. Temel amaç derinlemesine temizlik olmalıdır. Saç derinizi arındıran ve besleyen bir şampuan seçin, sülfat içermediğine emin olun.

Yağlı saçlar için şampuan seçimi

Normalden fazla yağ üretimi ile yağlanan kafa derisi için özel bakım gerekir. Yağlı saçlar için en iyi öneri çay ağacı içeriği olan şampuan seçimidir.

Dalgalı saçlar için şampuan seçimi

Kıvırcık ve dalgalı saçlar için şampuan seçerken önemli olan elektriklenmeyi ve kabarmayı önleyici olmasına dikkat etmek gerekir. Silikon içerikli şampuanlar seçmek bukleleri belirginleştirir ve nemlendirir.

Kuru ve hasar görmüş saçlar için şampuan seçimi

Isı ile saç şekillendirme, sürekli saç boyama gibi işlemler yüzünden hasar görmüş saçlarınız varsa onlar için özel bakım gerekir. Keratin içeren şampuanlar saçınızı besler ve eski sağlığına geri döndürebilir. Yenileme ve bakım yapabilecek, saçınızın kaybettiği nemi tekrar kazandıracak içerikte olmalıdır. Ayrıca kuru ve yıpranmış saçların ekstra bakıma ihtiyaç duyduğunu unutmayın.

Boyalı saçlar

Boyanmış saçlar için şampuan seçerken önemli olan renk korumadır. E ve A vitaminleri bakımından zengin içerikli olmasına dikkat edin ve her gün yıkamaktan kaçının.

YORUM EKLE

banner608

banner473