banner564

Sağlıkla oynamak!

Dünya ülkeleri ile mukayese edildiğinde ülkemizdeki pandemi oranları devede kulak gibidir.
Ancak ekonomiye yaptığı etkileri düşünecek olursak, yaşananlar, eriyen, ağıza konmadan akıp giden dondurmayı akla getirir. 
Dünya ülkelerinin ambargolarına rağmen elle tutulur, gözle görülür iki ayaklı bir ekonomiye şartlanmış idare edebiliyorduk. Çevremizdeki ülkelerin tüm cazibelerine rağmen bir tarafta turizm, bir diğer tarafta da üniversitelerimiz.
Bilhassa Türkiye’den ve de üçüncü dünya ülkelerinden gelen öğrencilerin KKTC ekonomisine yaptıkları katkı hayat öpücüğü kıvamındaydı.
Ne oldu? Hepsi bitti, gitti!
Hem insan sağlığını tehlikelerin kucağına atabilecek gevşekliği göze alamadığımızdan, hem de kıvrak zeka ürünü çözüm yollarını bulabilmekte zorlandığımızdan çaresizlikler içinde kıvranıyoruz.
Turizm de, pandemi kontrollerini eğlence ortamındaki bir kıvamda düşünemedik, eğitimde öğrenciyi yurt odalarına hapsetmeden karantina uygulamasını beceremedik.
Şu günlerde güneyde çalışan ve sayıları iki bine yakın KKTC vatandaşının sokaklara dökülüşünü izliyoruz.
TV ekranlarındaki serzenişlerine kulak vermeye çalışıyoruz.
Çiçeği burnundaki hükümet bir formül üretmiş, güneye çalışmaya gidenleri belli merkezlerde bir süreliğine “misafir“ etme çaresini geliştirmiş.
Bazıları bu formüle burun kıvırmış, “protestolara devam” kararında diretiyor.
Aralarında emeklilerin de bulunduğu, daha rahat ortamlarda bir yaşamın peşinde güneyde rızk arayanların da olduğu bir tepki söz konusu!
Turizm işçisi bir yıla yakın zamandan beri aç yaşıyor, evine bir lokma ekmek taşıyabilmek adına olmadık sıkıntılara göğüs germeye çalışıyor.
Sokaklara döküldüğünü, devlet kapılarında nara attığını gördünüz mü? 
Meyhaneler kapatılmış, lokantalar, barlar, kafeler eski günleri mumla arar duruma gelmiş bir ortamı tadarken, esnaf, zanaatkar siftah yapamadan kepenk kapatır duruma gelmişken bu şımarıklığa anlam vermekte zorlanıyorum.
Bu ülkede rızkı zora girmiş bir tek güneyde çalışan ve bazıları emekli maaşına da sahip olan kimseler mi kalmış?
Sağlıkla oynamamak adına vatandaş kıt kanaat şartlara boyun eğmeye çalışıyor.
Euro’nun cazibesini bir tarafa bırak, ekmek parasını bulabilmekte zorlanan, gururundan, kan içip, kızılcık şerbeti içermiş gibi davranan onurlu insanlarımız var.
Etrafınıza bir bakın, son zamanlarda yukarılara doğru tırmanan bir pandemi belasının varlığını göreceksiniz. 
Zor günlerden geçiliyor! Coronavirüsü tırmanışa geçmiş, tehlike, kapıları tıklatıyor.
Tek alternatifi KKTC olan ve rızkı aramak için başka seçeneği olmayan insanların içine düşmüş olduğu durumu göz önüne alarak hareket edilmesinde sonsuz faydalar vardır diye düşünüyorum.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Bunları 13. Maaş derdindeki vatan haini ekiplere anlatiniz ama vermeyince mabud ne yapsın sultan mahmud

banner471

banner474