banner564

Sapla samanı karıştırmak

   ABD’nin, Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldırma kararı kuzeyde çok farklı şekilde değerlendiriliyor!..
   Çoğu temelsiz görüşlerle insanlara yanlış bilgiler aktarılıyor!..
   Ambargonun 1987’de neden konduğunu araştırma gereği dahi duyulmuyor!..
   Halbuki; Amerikan ambargosunun ana nedeni Rum tarafının 1974’te Büyükelçinin öldürülmesine dayandırılmıştı!..
   EOKA militanları 19 Ağustos 1974’te Lefkoşa’daki ABD Büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenlemişti…
   ABD Büyükelçisi Rodger Davies göstericileri sakinleştirmek için kapıya çıkınca keskin nişancı ateşiyle öldürülmüştü!..
   İşte bu olaydan sonra Amerika’nın Rumlara karşı eylem planının adımları atılmış ve sonuçta 1987 yılında silah ambargosu başlatılmıştı…

Onlar boş durmadı

   Rum propagandasının ne kadar etkili olduğunu bilenler bilir!..
   Bizler kendi içimizde ganimet kavgası verirken, onlar savaşı kaybetmiş ve 200 bin göçmen vermiş halleriyle dünya çapında Türkiye aleyhinde kampanyalar başlattı…
   Yurt dışındaki lobicilik faaliyetlerini geliştirmek için ciddi örgütlenmelere gitti…
   ABD ve İngiltere’deki Rumlarla lobicilik faaliyetlerini geliştirirken bizler benzeri örgütlenmeleri gerçekleştiremedik!..
   Onlar propagandaya büyük paralar harcarken bizler sadece kendi çıkarlarımızı düşünerek basit politikalarla ülke yönetmeye çalıştık!..
   Onlar iyi eğitilmiş, devletine, insanına ve dinine bağlı, güçlü kişilerle propaganda yaparken; bizler bu tür görevlere ‘partili kişileri’ atama yolunu seçtik!..
   Onlar İngiltere ve Amerika’da güçlü senatör ve Lordlarla ilişkileri geliştirip büyük destek sağlarken, bizler bırakın yabancıları, yurt dışındaki Kıbrıslı Türkler’den yararlanmasını bilemedik!..  

Kendi düşen ağlamaz

   İşte Rumların yürüttüğü uzun vadeli mücadele programının bir parçası silah ambargosunun kalkmasıydı!..
  Ve bunu başardılar!..
  Şimdi, başarısız tarafın gösterdiği cılız tepkinin hiçbir anlamı yoktur!..
   Rumların bir sonraki adımı Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ada geneline yaymaktır!..
   Her ay bir hükümet kurarak siyaset yapan, rüşvet ve çıkarcılığın gölgesi altındaki Kıbrıs Türk toplumunu bekleyen sürpriz gelişmelere hazırlıklı olalım!..
  Savunma maksatlı yüzde bir ek vergiye şiddetle karşı çıkan içimizdeki sahte milliyetçi ve çıkarcıların şimdi koro halinde Amerika’yı protesto mesajları çok komik oluyor!..
   Ne demişti atalarımız:
   Kendi düşen ağlamaz!..

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Kendi içimizde Ganimet kavgası verip Rum mallarını yağmalayıp satan Kıbrıslı Türklerin neden Dünyadan dışlanıp İstenmeyen bir Toplum olduğunu kendi kendimize sormalıyız!
Artık KKTC diye kurduğumuz yalanlar ülkesinde olan bitenleri Tüm Dünya biliyor ! Kırk yıldır Dünyayı sallamayıp karşımıza aldık Rumlar’ı Haklı kendimizi Haksız ve Suçlu duruma düşürdük ! KKTCye yatırım için gelen İngilizleri Londralı Kıbrıslı Türkleri kazıklayıp bin pişman edip geri gönderdik sonunda güzelim Ülkemizi batırıp talan edip Korsan ülke durumuna düşürdük !! Etme Bulma Dünyamızda kırk yıllık yanlışlarımızın ağır bedelini elbette ödeyeceğimiz kesindir !
Maalesef artık Dünyanın yaka sildiği bir Ülke olduk , ABD bugün Kıbrıs Cumhuriyeti Rumlar’a Silah ambargosunu kaldırdı Peki Ya Yarın !!!

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Belesci yağmacı toplumların sonu ilhaktir kimsenin KKTC yi ruma ingilizce peşkeş çekeceği yoktur eski dünya düzeni çatırdıyor emperyalist sömürgesi ab ABD vermeyi paylasmayi öğrenmesini sürece dün ırak Suriye bugün Ukrayna yarın ege Kıbrıs öbür gün çin AB'nin sarsılmaz dediği sınırları ve içi cehennem ateşiyle yanacaktır artık emperyalist ülkelerin 300/400yildir somurdugu dünya düzeni catirdamakta bu itler ayrıcalıklarını yitirmemek için uğraşmaktadır ha sayın hasan bey sömürgeci İngiliz kraliçesi Elizabeth in naaşını omuzladin mi karalar bagladin mi

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Sayin power Bey Ingiltere Kraliçesi’nin Cenaze törenine ben gidip katılamadım, Fakat Türkiye Dış İşleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu Siyah takım elbisesi ile katıldı ve oradaydı ! Yokluğumuzu hissettirmedi !

banner471

banner474