banner564

Sararan tırnaklar nasıl beyazlatılır?

 Bakımlı ve temiz görünen tırnaklara sahip olarak, dış görünüşünüzün kusursuzluğunu tamamlamak ve kendine güveni tam olan bir kadın imajı sergilemek mi istiyorsunuz?

O zaman bu haftaki yazımda tırnak beyazlatıcı yöntemlerden birini hemen deneyebilir; sararmış ve rengi solmuş olan tırnaklarınıza ‘elveda’ diyebilirsiniz.

Tırnaklarınızın hem sizi hem de çevrenizdeki insanları rahatsız eden kirli görünümünden kurtulmak adına doğal tırnak beyazlatıcı yöntemlere başvurabilir; hayalinizdeki tırnaklara hemen kavuşabilirsiniz.

Tırnak beyazlatmak için ne yapılır?

Tırnaklarınız mı sarardı? Sararan tırnaklarınızı nasıl mı beyazlatacaksınız? İşte evde tırnak beyazlatma ve doğal tırnak beyazlatma yöntemleri sayesinde tırnaklarınızı beyazlatıp bakımlarını yaparken zorluk çekmezsiniz.

Evde doğal yöntemlerle tırnak beyazlatma

    Karbonat ile tırnak beyazlatma
    
Tırnakların doğal bir şekilde hiçbir işleme tabi tutulmaksızın beyazlamasına yardımcı olan karbonat; bayanlar tarafından sıklıkla başvurulan bir tırnak beyazlatma yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Karbonat sadece tırnakları beyaztlatma işleminde kullanılmaz. Karbonat yardımıyla tırnaklarınızın beyazlaması adına karbonat kürü hazırlayabilirsiniz.

Karbonat kürünü hazırlamak için: 1 tatlı kaşığı limon suyu, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı karbonatı bir kasede karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından yumuşak bir diş fırçasını bu karışıma bandırın ve diş fırçasını hem tırnaklarınızın üzerine hem de tırnak aralarına sürün. 5 dakika boyunca bekleyin ve tırnaklarınızı ılık suyla durulayın. 2 haftada bir kez olacak şekilde bu işlemi tekrar edin.

    Diş macunu ile tırnak beyazlatma
    
Diş sağlımızı gözetmek ve dişlerimizin her daim beyaz kalmasını sağlamak adına kullandığımız diş macununun içinde yer alan bileşenlerin tırnaklarımızı da beyazlattığını biliyor muydunuz? Dişlerinizin yanı sıra tırnaklarınızın da beyaz kalmasını sağlamak için diş macunu ile tırnak beyazlatma formülünü deneyebilirsiniz.

Bunun için diş macununu tırnaklarınızın üzerine iyice sürün. Macunu tırnak aralarınıza sürerken, diş fırçasından yardım alabilirsiniz.Macunu 10 dakika boyunca tırnaklarınızda bekletin ve sonrasında tırnaklarınızı ılık suya bandırdığınız pamuk yardımıyla silerek, temizleyin. Bu işlemi haftada iki kez olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

    Diş temizleme tabletleri ile tırnak beyazlatma
    
Bileşenlerinde sodyum bikarbonat ve sitrik asit yer alan protez diş temizleme tabletleri; sararmış tırnaklarınızı tekrar eskisi gibi beyaz görebilmenizin bir diğer yolu.

Bu amaçla 2 adet protez diş temizleme tabletini bir bardak ılık suya ilave edin ve tabletin suda çözülmesini bekleyin. Tabletler çözüldüğünde tırnaklarınızı bu suyun içinde 15 dakika boyunca bekletin. Son olarak, tırnaklarınızı havlu ile durulayın.
Bu işlemi haftada 3 kez olacak şekilde 2 ay boyunca tekrar edebilirsiniz. 

    Limon suyu ile tırnak beyazlatma
    
Yüzey temizliğinde kullanılan birçok temizlik malzemesinin bileşenlerinden biri olan limon suyundan sararan tırnaklarınızın rengini beyazlatmak için yararlanabilmeniz mümkün.

Bu amaçla bir miktar taze sıkılmış limon suyu ile tırnaklarınızı ovabilirsiniz. Ancak; limon suyunu tırnaklarınızda fazla beklettiğinizde tırnaklarınızın yapısı incelebileceğinden tırnaklarınızı 5 dakikadan daha fazla limon suyunda bekletmemeniz, bu noktada oldukça önem arz ediyor.

Aynı zamanda hassas ve çabuk kırılan bir tırnak yapınız bulunuyorsa limon ile tırnak beyazlatma yönteminden uzak durmanızı öneriyorum.

    Elma sirkesi ile tırnak beyazlatma
    
Tırnakların uzamasına ve güçlenmesine katkıda bulunan elma sirkesi; aynı zamanda içeriğinde bulunan asetik asit sayesinde tırnakların daha beyaz görünmesine olanak tanıyor. Elma sirkesinin cilde ve vücuda bir çok faydası bulunmaktadır. 

Tırnaklardaki mantarı tedavi edici bir yönü de bulunan elma sirkesinin bu özelliğinden yararlanmak için yarım bardak elma sirkesi ve yarım bardak ılık suyu karıştırın. Ardından 20 dakika boyunca tırnaklarınızı sirkeli su içerisinde bekletin. Son olarak; bir havlu yardımıyla tırnaklarınızı durulayın. Bu işlemi haftada 3-4 kez olacak şekilde tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz.
 
    Tırnak beyazlatıcı kalem ile tırnak beyazlatma
    
Özellikle tırnak bakımına eksiksiz bir şekilde özen gösteren bayanların vazgeçilmez kozmetik ürünü olan tırnak beyazlatıcı kremler; ciddi anlamda tırnaklardaki lekelerin ve sararmaların önüne geçiyor. Evde deneyebileceğiniz tırnak beyazlatıcı yöntemler ile vakit kaybetmek istemiyorsanız; hemen hemen tüm mağazalarda bulabileceğiniz tırnak beyazlatıcı kalemlere bir şans verebilirsiniz.

    Oje bazı ile tırnak beyazlatma
    
Tırnakların sararması üzerinde etkili olan ojeler; maalesef ki uzun süre tırnakta kaldığında tırnak üzerinde lekeler ile karşılaşmanıza davetiye çıkarabiliyor. Bu yüzden ojenin tırnaklarınıza zarar veren bu etkisinden kurtulmak adına tırnaklarınıza oje sürmeden önce mutlaka oje bazı kullanmanızı öneriyoruz.

    Portakal kabuğu ile tırnak beyazlatma
    
Tam bir C vitamini deposu olan portakal kabuğu; sararan tırnaklarınızı beyazlatabilmek adına tercih edebileceğiniz mucizevi bir besin olma özelliği taşıyor.Bu amaçla portakal kabuğunu her gün günde 2-3 kez olacak şekilde tırnaklarınızın üzerine ve arasına sürün. Birkaç hafta boyunca bu işleme devam edin.

    Oksijenli su ile tırnak beyazlatma
    
Oksijenli su ile daha beyaz tırnaklara kavuşmak için bir kaptaki yarım bardak suyun üzerine 3 yemek kaşığı oksijenli su ilave edin ve karışımı homojen olacak şekilde karıştırın. Tırnaklarınızı 2 dakika oksijenli suda beklettikten sonra diş fırçası ile tırnaklarınızı ovarak, fırçalayın. Son olarak; tırnaklarınızı bol ılık su ile durulamayı unutmayın. Bu işlemi haftada bir kez olacak şekilde tırnaklarınız beyazlayana kadar tekrar edebilirsiniz.

    Listerin ile tırnak beyazlatma
    
Özellikle tırnak mantarına bağlı olarak sararan tırnakların beyazlatılmasında son derece etkili bir yöntem olan Listerin; mikrobik tırnak sararmalarını da tedavi ediyor.Hem tırnaklarınızdaki mantara neden olan mikropları yok etmek hem de tırnaklarınızın rengini beyazlatmak için Listerin’i eczanelerden satın alabilirsiniz. Listerin kullanarak tırnaklarınızın rengini açmak için bir kaba yeterli miktarda Listerin koyun ve tırnaklarınızı 20 dakika boyunca kabın içinde bekletin. Ardından tırnaklarınızı bol su ile durulayın. Bir haftalık zaman dilimi boyunca günde bir kez olacak şekilde bu işlemi tekrar edin. 2. hafta Listerin kullanımına ara verin ve 3. hafta Listerin’i tekrar kullanın. Yani 21 günün 14 gününde olacak şekilde Listerin kullanabilirsiniz.

Tırnak sararması neden olur? Nasıl engellenir?

Beyaz ve bakımlı tırnaklara sahip olabilmenin yolu; tırnakları beyazlatmak için ne yapılır? sorusuna cevap bulabilmenin yanı sıra tırnak sararmasının nedenlerini öğrenmekten ve sararmaya neden olan faktörleri engellemekten geçiyor. Tırnaklarınızdaki sararma; periyodik bir şekilde devam ediyorsa yani tırnak sararmasından uzun bir süredir şikayetçiyseniz, aşağıdaki noktaları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum.

Tırnak sararmasının nedenleri:

•    Sigara kullanımı
•    Vitamin ve mineral eksikliği
•    Oje vb. tırnak bakım ürünleri
•    Tırnak mantarı
•    Akciğer, karaciğer rahatsızlıkları

Tırnak sararmasını durdurmak için neler yapabilirsiniz?

    Tırnaklarınızı uzun süre havasız bırakmayın
    
Tırnakta renk değişimi yani oksitlenme; genellikle uzun süre ojeli kalan, hava ile temas etmeyen tırnaklarda görülüyor. Bu yüzden sürdüğünüz ojeyi en fazla 2-3 gün içerisinde yatmadan çıkarmanızı ve tırnaklarınızın hava alabilmesi adına yeniden oje sürmeden önce en az 12 saat beklemenizi öneriyorum.

    Düzenli ve dengeli beslenin
    
C ve E vitamini açısından eksik besinler ile beslenmek; tırnakta görülen sararma ve lekelerin en önemli nedenleri arasında bulunuyor. Bu yüzden vitamin ve mineraller açısından zengin bir diyet ile beslenmeye başlayarak; tırnaklarınızdaki sararmayı önleyebilirsiniz.

    Sigara kullanma alışkanlığınızdan vazgeçin
    
Yalnızca dişlerimizi değil tırnaklarımızı da beyazlatan sigara dumanı; tırnaklara da önemli ölçüde zarar veriyor. Daha beyaz dişlere ve tırnaklara sahip olmak adına bu kötü alışkanlığınızı bir an önce bırakın.


 

YORUM EKLE

banner608

banner473