banner564

Sebum üretimini doğal yöntemlerle azaltma

Sebum üretimini azaltmanın en büyük yollarından biri beslenmemize dikkat etmektir. Et gibi protein ağırlıklı beslenmek yerine meyve ve sebze ile beslenme tercih edilmelidir. Bu şu anlama gelmemelidir; et ile beslenmeyin. Hayır… Vücudun proteine ihtiyacı vardır ama bu dönemde daha çok sebze ve meyveye önem verilmelidir. Özellikle de kahvaltıda normal siyah çay yerine yeşil çay içilmelidir. Bol bol su içilmelidir. Suyun en önemli özelliği doğal yoldan vücuttaki toksinleri atmasıdır. Yine mango, kavun, kuru kayısı ve karalahana sebum üretimini azaltmaktadır.

Beslenmenin yanı sıra temizlik de çok önemlidir. Çalışan biriyseniz zaten temizliğinize dikkat ediyorsunuzdur. Ama çalışmayan ve sürekli evde olan biriyseniz üşengeçlikten dolayı saçlarınıza gereken önemi göstermiyor olabilirsiniz. Bundan dolayı haftada en az üç kez saçlarınızı bol su ve şampuan ile yıkamaya özen gösteriniz. Ayrıca yüzünüzü de uzmanınızın önerdiği temizleme ürünleri ile yıkamalısınız. En önemli noktalardan biri de yüzünüzü sildiğiniz havluya iki günde bir değiştirmektir. Bu tavsiyeleri uyguladıktan sonra kalan tek şey stres. Çünkü stres, vücuttaki yağ yapımı artıran bir faktördür. Bu nedenle stresten uzak kalmakta fayda vardır.

Sebum üretimini azaltan doğal yöntemler

Ciltteki sebumu atan kil maskesi

Kilin ciltteki fazla yağı absorbe etme gibi bir özelliği vardır. Ayrıca kil cildi nötralize eder, yabancı maddeleri ciltten atar, aşırı sebumu gözeneklerden dışarı atar.

Malzemeler

•    2 çay kaşığı yeşil kil 
•    1 çay kaşığı su
•    1 çay kaşığı yoğurt
•    1 çay kaşığı bal
•    4 damla lavanta yağı

Hazırlanışı ve uygulanışı

Tüm malzemeleri bir arada karıştırarak bir krem kıvamı yakalamaya çalışın. Eğer karışım çok kalın olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürün ve 15 dakika kurumasını bekleyin. Daha sonra sıcak suyla ıslattığınız bir bez parçası ile maskeyi sökün. Daha sonra ılık suyla yüzünüzü durulayın. Bu maskeyi en fazla haftada 2 kere uygulayabilirsiniz. İlk kullanımla birlikte aşırı yağı kuruttuğunu gözlemleyeceksiniz.

Saç derisindeki sebum üretimini azaltmak için nane

Nane içerisinde bulunan antioksidan ve antibakteriyel  özellikleri ve astrenjan sayesinde saç derinizdeki sebumu azaltıcı etki gösterir.


Malzemeler

•    1/2 litre su
•    1 avuç dolusu nane yaprağı

Hazırlanışı ve uygulanışı

Bir tavaya yarım litre suyu doldurun ve içine nane yapraklarını atın. 20 dakika boyunca kaynatın ve 20 dakika sonra altını kapatarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra suyunu süzün ve bir kavanozda saklayın. Saçlarınızı ve saç diplerinizi banyoda şampuanladıktan sonra bu nane suyu ile durulayın.

Buz küpleri ile sebum üretimini azaltmak

Bir iki parça buz küpünü ince bir bezin içine koyarak bu bezi yüzünüze sürterek ovalayın. Bu yöntemle cildinizi sıkılaştırıp gençleşebileceğiniz gibi aynı zamanda sebum üretimini yavaşlatmış olursunuz.

Sebum üretimini A vitamini ile azaltmak

Bol bol A vitamini tüketmek, sebum üretimini minimum seviyelere çekecektir. A vitamini açısından zengin olan gıdalar da şunlardır : Yer elması, havuç, kara lahana, marul, kuru kayısı, kavun, tatlı kırmızı biber, ton balığı, mango.

Yeşil çay sebum üretimini azaltır

Yeşil çayın bir çok faydasından birisi de yağ bezlerindeki sebum üretimini düzenleyici etkisidir. Dilerseniz etkisini görmek için yeşil çay içebilirsiniz, siyah noktalar ve sivilceler açısından da etkisini görmek için yeşil çayı demleyip soğuttuktan sonra bir pamuk vasıtası ile yüzünüze sürebilirsiniz.

Limon yağından uzak durum

Limon yağının cildi tahrip edici etkisi vardır. Vücutta bu tahribatı gidermek için daha fazla sebum üretir. Bu sebeple içerisinde limon yağı bulunan kozmetik bakım ürünlerini kullanmaya son vermeniz gerekiyor.

YORUM EKLE

banner471

banner474