banner564

Şehit olmaya hazır mısınız?

Kritik süreçlerden geçtiğimizin hala daha farkında olmayan, önlem adı altında kendi kendini kandıran bir hükümetin elinde başımıza gelecekleri bekliyoruz!
OHAL ilan edilsin mi edilmesin mi? Bunu tartışıyor, böylesine insani bir kabus karşısında sidik yarışına giriyoruz.
Felaketin kapımıza dayandığı bir dönemde el birliği içinde mücadele edileceğine “erk” kimin elinde olmalı tartışmalarına giriyoruz.
Coronavirüsü üzerinden ahkam kesmeye, politik çıkar peşinde koşmaya çalışıyoruz.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hala daha neden iptal edilmediğini doğrusu çok merak ediyorum?
Alınması gereken önlemlere gelince, askeri talimatlarla yaptırımlara başvurarak bir sonuç elde edilemeyeceği aşikar. 
Çok uzaklara gitmeye gerek de yok! 
Türkiye TV kanallarından Coronavirüsü ile ilgili olarak anavatanda alınan önlemlerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Dezenfekte işlemlerinde kullanılan maddelerden, cihazlardan, aletlerden talep edebilirsiniz
Ülkede adeta bir seferberlik var. Büyük ekiplerle virüse karşı dezenfekte işlemleri süratle yapılıyor. Taksi görevi yapan taşıtlardan tutun da, açık olacağı ilan edilen marketler, AVM’ler, yollar, caddeler dezenfektan ilaçlarla ilaçlanıyor.
Bizde sistemli bir çalışma görebildiniz mi? Okullara saf alkol ve temizlik malzemeleri dağıtılmış, hademeler sözüm ona okulları dezenfekte ediyor.
Belediyeler çıt kırıldım yöntemlerle caddenin bir yüzüne ne olduğu belli olmayan su sıkıyor, yolun diğer tarafı bu yapılanları izlemekle yetiniyor.
Ya açık olacağı bildirilen marketlerde, kasap dükkanlarında, benzin istasyonlarında durum ne? Halkın yakın olacağı, dirsek temasında bulunabileceği bu mekanlar ilaçlanıyor mu?
Sosyal medyada vatandaş soruyor, “Marketlerde 1000 kişinin ellediği makarnayı ya da domatesi almak mı daha güvenli; yoksa sadece görevlilerin sipariş üzerine kapımıza getireceği ürün mü daha riskli?”
Sahi, vatandaşın sokağa çıkmamasını telkin ediyorsunuz, lokantaları da kapattınız.
Hizmeti vatandaşın ayağına götürebilecek olan bazı iş yerlerinin paket servislerini neden yasakladınız? 
İsrail’de vatandaşın ihtiyaçları evin dışına bırakılmak şartıyla paket servisleriyle gerçekleştiriliyor! Hizmeti, eve kapanmış vatandaşın ayağına götürüyor.
Hepsinden önemlisi ülkemizde devlet çalışanı ile özel sektör çalışanı arasındaki korkunç uçurum Coronavirisü’ne karşı alınan önlemler karşısında da kendini göstermiş durumda.
Devlet çalışanı maaşını ayın sonunda alabilecek değil mi?
Pek iyi de iş yeri, dükkanı, fabrikası kapatılmış çalışan ne yapacak? Gün çalışıp gün yiyen vatandaş bu süreler içinde nasıl yaşayacak?
Bakmakla yükümlü olduğu insanları nasıl doyuracak?
Kapatma kararı alanlar bunları hiç düşündü mü? Elektrik faturalarını ertelemekle, sosyal sigorta primlerini ileri tarihlere atmakla bu iş bitmiyor. 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin konuşulduğu bir dönemde böylesine sosyal bir yarayı kanatmanız iyi oldu beyler! 
Nasıl olsa cübbeli Ahmet Hoca da fetvasını vermiş, Coronavirüsü’nden ölenleri şehit ilan etmiş. 
Şehit olmaya hazır mısınız?

YORUM EKLE

banner608

banner474