banner564

Sekizinci Freezone Müzik Yarışması

Yaşadığımız coğrafyada gençlerin hayatlarını kolaylaştırmak, geleceklerine yön vermek ve ulaşabilecekleri şeylere hedef koymalarını sağlayacak imkanlar pek fazla sunulmamaktadır. Devlet kurumları içinde Gençlik Dairemiz olmasına rağmen gençlik adına yapılan faaliyetler nerdeyse yok denecek kadar azdır. Gençlik Dairesi bünyesinde bulanan Halk Dansları Federasyonu ve yaz aylarında organize edilen Gençlik Kampları haricinde daire faaliyette bulunmamaktadır.
Gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri organizasyonlara çok ender rastlanmaktadır. Hele hele kaliteli olanı nerdeyse yok gibi… Fakat çok ender rastladığımız güzel bir organizasyon örneğini, geçtiğimiz 29 Nisan Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı ve Telsim’nin ortaklaşa düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışmasında gözlemledik. 
Bu yıl sekizincisi düzenlenen Telsim Freezone Müzik yarışmasında, her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülüp detaylandırılmıştı. Yarışmacı gençler için profesyonelce hazırlanan sahneden, izleyici gençlerin güvenliğine kadar tüm önlemlerin alınması organizatörlerin ne kadar ciddi çalıştıklarının bir göstergesiydi.
Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşen müzik yarışmasına, 17 liseden 19 grup katıldı. Yarışmacı müzik gruplarına özel önceden hazırlanmış kliplerle, yarışmacıların yarışmaya hazırlık süreçleri izleyicilere aktarıldı. Hazırlanan bu kısa kliplerde yarışmacı gruplar fikir birliğine varmışçasına ortak bir noktada buluştular ve hepsi de profesyonel sahnede performans sunmanın onlar için bir ilk olacağını belirterek sağlanan bu imkân için organizatörlere teşekkürlerini sundular. 
Telsim Freezone Sekizinci Liselerarası Müzik Yarışmasını önemli kılan unsurlardan biri gençlere profesyonel sahne imkânı sunmasıydı. Bu yarışmanın görünen sahne kısmıydı. Fakat gençlerin kendine güvenmesi, beğenilme isteği, eğlence, kazanma güdüsü ile motivasyon sahnenin görünmeyen diğer yüzüydü. Telsim Freezone Müzik Yarışmasını özel kılan bir diğer unsur ise kendi öz değerlerimizi unutmayıp anıların yaşatılmasıydı. Yarışmada “Raif Denktaş Özel Ödülü” verilmesi yarışmanın en anlamlı bölümüydü. Rahmetli Raif Denktaş müzik hayatı boyunca yaptığı çalışmalarla birçok müzisyene ilham kaynağı olmuş ve gençlere müzik sevgisi aşılamıştır.  Yarışma sırasında Raif Denktaş ve müzik için yaptıkları unutulmayarak özel ödül ile anılmıştır. 
Genç yaştaki bireyler yaptıkları şeylerle gurur duyulmasını isterler. Söylenen güzel bir söz, küçük bir gülümseme veya göz teması genç bireylerin yaşantısını değiştirecek bir etki yaratabilir. Gençlerin müzik yarışmasına katılımları ve dereceye girmek için gösterdikleri gayretli çabaların takdir edilmesi çok önemlidir. Telsim Freezone Sekizinci Liselerarası Müzik Yarışmasının gençlere en önemli katkısı; sahnedeki öz güvenlerinin aslında onların başarısı için erken edinilmiş bir anahtar olması ve farkındalık oluşturmasıdır. Daha nice başarılı organizasyonlara imza atılması adına, tüm emeği geçenlere köşemden teşekkürlerimi sunarım.
Herkese güzel bir hafta dileklerimle, iyi pazarlar… 

YORUM EKLE

banner471

banner474