banner564

Selülite iyi gelen besinler

Vücut sağlığı kadar cilt sağlığı da son derece önemlidir. Özellikle pek çok kişide selülit, en büyük sorunların başında gelir. Ancak selüliti doğrudan etkileyen nedenlerin başında yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam gelmektedir. Daha düzgün bir bacak görünümüne kavuşmak adına mutlaka beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Özellikle yağlı ve hazır gıdaları tüketmekten kesinlikle uzak durmanız gerekir. Selülit, bacakların arka kısmında yer alan portakal kabuğu görünümlü cilt sorunudur. Pürüzsüz bir bacak görünümüne sahip olmak için sağlıklı beslenmeniz gerekir. 

Selülit yapan besinler nelerdir?

İnsan sağlığını derinden etkileyen etmenler kesinlikle beslenme alışkanlıklarıdır. Bu bağlamda doğru ve dengeli beslenme ile tüm sağlık ve cilt sorunlarınızdan kendinizi arındırabilirsiniz.

Kızartmalar; ülkemizde en çok tercih edilen besinlerden biri de kızartmalardır. Kızartmalar hem iç organ sağlıklarını olumsuz etkilerken hem de vücudun belli bölgelerinde sarkma ve selülitlere neden olur. Kızartma yerine haşlama veya ızgara tüketimi yapmanız daha doğru olacaktır.

Tatlı ve şeker içeren gıdalar; şeker içeren birçok gıda ciltte mat ve soluk görünüme neden olurken selülitlerin de belirgin bir şekilde ortaya çıkmasına sebep olur. Bu nedenle şeker krizleriniz geldiği zaman çikolata, şerbeti gıdalar ve diğer tatlı gıdalar tüketmek yerine hurma, kuru kayısı veya keçiboynuzu tüketebilirsiniz. Bu tür beslenme alışkanlıkları selüliterinizi engellerken, daha sağlıklı bir vücut yapısına kavuşmanıza da yardımcı olacaktır.

Tuz tüketimi; çok fazla tuzlu gıda tüketerek vücudunuzda ödem ve selülit oluşmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle tuzlu gıdaları hayatınızdan çıkarıp, daha sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanmanız gerekiyor. Özellikle tuzun vücudunuza verdiği zararları azaltmak adına tuzdan kesinlikle uzak durmanız gerekiyor.

Katı yağlar; selülitrelere neden olan başlıca beslenme alışkanlıklardan biri de katı yağlardır. Katı yağları mümkün olduğu kadar hayatınızdan çıkarmanız gerekmektedir. Ayrıca hazır pastane ürünlerinden de kesinlikle kaçınmanızda fayda vardır. Çünkü hazır unlu ürünlerde çok fazla katı yağlar ve şeker gibi zararlı içerikler mevcuttur.

Selülie iyi gelen yiyecekler

Daha güzel ve daha pürüzsüz bir vücut yapısına kavuşmak için mutlaka hayatınızdan yanlış beslenme alışkanlıklarınızı çıkarmanız gerekiyor. Fakat vücudunuzda selülit varsa ve bu sorundan bir an önce kurtulmak isterseniz bazı yiyeceklerin tüketimine özen göstermeniz gerekir. 

Maydanoz; selülitleri yok etmek için kullanabileceğiniz en iyi bitkilerden biri de kesinlikle maydanozdur. Maydanoz deri altında düzensiz şekilde biriken ve portakal kabuğu görünümüne neden olan yağların en kısa sürede yok olmasını sağlar. Salatalarınızda maydanoz tüketimi yapabileceğiniz gibi salatalık ve maydanoz kürü kullanımı ile de selülit ve diğer fazla yağlarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz. Vücuda harika bir detoks yapan maydanoz ile tüm selülitlerinizden kurtulmanız mümkün olacaktır.

Lahana; iyi bir antioksidan kaynağı olan lahana sayesinde selülit sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Lahanayı çiğ bir şekilde tüketebileceğiniz gibi haşlayıp, her sabah suyunu da içebilirsiniz. Ayrıca haşlamış olduğunuz lahana yapraklarını selülit olan bölgelerinize sarıp, birkaç saat bölgede kalmasını sağlamanız tavsiye edilir. Bunun dışında eski dönemlerde kadınlar selülit ve cilt sarkmaları için lahana yağı kullanımı yapmakta idi. Yani selülit oluna bölgenizi lahana yağı ile masaj yapmanız faydalı olacaktır.

Limon; içerdiği doğal asidik yağlar sayesinde deri altında bulunan ödem ve yağların parçalanarak vücuttan atılmasına katkı sağlamaktadır. Yani selülit için limon kullanımı yapmak oldukça yerinde bir karar olacaktır. Sabahları aç karnına bir bardak suyun içine yarım limonu sıkıp, içtiğiniz takdirde hem bölgesel yağlanmalarınızdan kurtulabilirsiniz hem de selülitlerinizden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Sarımsak; selülite neden olan deri altındaki suyun yani ödemlerin ve diğer enfeksiyonların atılması için sarımsak ideal bir besin kaynağıdır. Anti bakteriyel özelliği sayesinde vücuttaki iltihap ve ödemin atılmasını sağlar. Yani düzenli bir şekilde tüketeceğiniz sarımsak sayesinde selülitlerinizden çok kısa bir sürede kurtulabilirsiniz. Eğer sarımsak kokusunu sevmiyorsanız, gece yatmadan önce yarım sarımsağı çiğnemeden yutabilirsiniz.

Yumurta; yağda yumurta selülit ve sivilce oluşumuna neden olur. Ama haşlanmış yumurta sayesinde deri altında biriken selülit ve yağlarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz. Ayrıca gün boyu tok tuttuğu için daha az yemek yemenize yardımcı olacaktır. Dolayısı ile selülit sorunlarınızda haşlanmış yumurta tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

Brokoli; şahane bir şekilde antioksidan kaynağı olan brokoli sayesinde bacaklarınızda ve karın bölgenizden olan tüm selülitlerinizden kurtulabilirsiniz. Gün içinde bir porsiyon brokoli tükettiğinizde etkisini en kısa sürede göreceksiniz.

Domates; içerdiği yüksek orandaki e vitamini ve c vitamini sayesinde daha hızlı bir kan dolaşımı sağlar. Dolayısı ile günlük olarak düzenli bir şekilde domates tüketimi yaparak selülitlerinizden daha kolay bir şekilde kurtulmanız da mümkün olacaktır.

Selülit yok etme kürleri

Selülit yok etme işlemi için birkaç kürü evinizde uygulayabilirsiniz. Ancak şunu belirtmekte fayda vardır. Selülit miktarı kişiden kişiye değişir. Yani, bazı kişilerde selülit daha fazladır, vereceğim kürler ile selülitlerinizin tamamını yok edemeseniz de büyük bir kısmını ortadan kaldırabilirsiniz.

    Taze soğan kürü ile selülit yok etme
    
Taze soğanı sadece aroması ve lezzeti için değil, cilt sorunlarınız için de kullanmanız tavsiye edilir. Vereceğim tarifin yanında mevsim salatalarınızın içine de bir miktar taze soğan ekleyebilirsiniz.

Gerekli malzemeler

•    6 –7 yemek kaşığı ev yapımı yağsız yoğurt.
•    3 adet yeşil soğan.
•    1 adet limon.
•    Yarım tatlı kaşığı pul biber.

Uygulanışı

İlk olarak taze soğanı ince bir şekilde doğrayıp, yoğurdun içine ekleyin. Daha sonra limonu sıkıp, diğer malzemeleri de yoğurda ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu kürü uyguladığınızda ne kadar kısa bir sürede selülitlerinizden kurtulduğunuza inanamayacaksınız.

Selülit gideren içecek

Selülitin yanında ödem gibi sorunlarınız da varsa mutlaka bu kürü denemeniz tavsiye edilir. 

•    1 adet orta boy marul.
•    1 su bardağı Hindistan cevizi suyu.
•    2 – 3 dal taze nane.
•    1 adet limon.

Uygulanışı

Limonu sıktıktan sonra tüm malzemeleri, blenderden geçirip günlük olarak tüketmeniz gerekmektedir. Ayrıca bu kür sayesinde fazla kilolarınızın da çok kolay bir şekilde giderildiğine şahit olabilirsiniz.

Selülit nasıl geçer?

Mevcut selüliti olan kişilerin en sık sorduğu sorulardan biri selülit nasıl geçer sorusudur. İlk olarak selülitler için doğru bir beslenme alışkanlığı belirlemeniz gerekmektedir. Bunun dışında vermiş olduğum kürleri de uygulayabilirsiniz. Kür ve beslenmeye ek olarak selülitlerinizi dışarıdan da yok etmeniz mümkün olacaktır. Bunun için yapmanız gerekenler ise;

Zeytinyağı ile masaj; zeytinyağı kan dolaşımını artıracağı için selülitli bölgenize zeytinyağı ile masaj yapmanız tavsiye edilir.

Limon yağı ve kahve; limon yağı deri üzerinden uygulandığı zaman yağ yakma özelliği gösterecektir. Buna kahve telvesini de eklediğinizde etkisi iki katına çıkacaktır. Bir tatlı kaşığı kahve telvesi ve bir tatlı kaşığı limon yağını karıştırıp, selülit olan bölgenize oval hareketlerle masaj yapmanız tavsiye edilir. Günlük iki kez bu masajı yaptığınızda daha düzgün ve daha pürüzsüz bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Portakal yağı; selülitler için kullanılması gereken bir diğer yağ ise portakal yağıdır. Direk olarak, cildinize uygulayacağınız portakal yağı sayesinde selülit problemleri tamamen oradan kalkacaktır.

Greyfurt suyu; greyfurt suyunun içine bir miktar karbonat ekleyip, selülit olan bölgenize masaj yapmanız, daha etkili bir yöntem olacaktır. Ayrıca bacaklarda oluşan bölgesel kararmalarınızı da bu yöntem ile ortadan kaldırabilirsiniz. 

YORUM EKLE

banner471

banner474