banner564

Şener Bey önden buyurun

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KKTC Eğitim Bakanlığı’nın Çanakkale için düzenlediği  “eğitim, kültür gezisini” eleştirdi. Elcil, Türk tarihinde bir kahramanlık destanı olan Çanakkale savunmasının, dini propagandaya alet edildiğini savundu.
Diyelim ki Bay Şener Elcil haklı. Gerçekten de oraya giden gençlerimiz zorla dini propagandaya adalet edildiler. Ne yapmak gerekiyor? Hemen KTÖS olarak Çanakkale’ye ikinci bir  “eğitim, kültür gezisini” düzenlemek gerekiyor.
Çanakkale’de yazılan o destanı, o ruhu çocuklarımıza kazandırmamız gerekiyor. Bunun içinde Şener Hoca başta hemen yeni bir tur organize etmeli, madem bu işleri çok iyi biliyor kendisi sendika olarak bu tür gezilere bundan sonra ağırlık vermeli.
Ha,Elcil’in bu söyleminden sonra bakanlık da boş durmamalıdır. İlk fırsatta ilk yurt dışı gezisi için mihmandar olarak Şener Elcil atanmalıdır. Hatta belki de Çanakkale’ye düzelecek olan ikinci seferde Elicil Hocada kadroya dahil edilmelidir.
Artemis bir zafer mi?
Bazı basın yayın organlarına göre bir zafer kazanıldı Kaya Artemis’in Girne’ye yapacağı oteldeki bir katın yıkılması ile. Bir katın yıkılması ile sanki de bütün Girne’yi kurtarmış olduk. 
Yapılanlar şovdan başka bir şey değil. Öyle ki Girne’nin içine edilmiş durumda. Girne’ye girdiniz mi çıkamıyorsunuz. Ne altyapı sağlam ne üst yapı. Bir yerde gökdelen biterken yanında tek katlı ev. 
Tüm ada ülkelerinde yukarı doğru büyüme var iken biz sağa sola doğru genişliyoruz. Kutu kutu evler yapıp var olan toprağı bedavaya satıyoruz. Bedava bedava…
Oysa tüm dünyada olduğu gibi kıyılarda gökdelenler olur geriye doğru katlar azalır.
Hiçbir bilginiz yoksa bu konuda ve Girne dışında da bir yer görmediyseniz bu hayatta gidin Kapalı Maraş’ı gezin. 
Kapalı Maraş’ta ön kısımda yüksek yüksek oteller yer alırken daha geride tek katlı evleri görürsünüz. 
Amerika’yı yeniden keşfetmeye kalkan üstün zekalı politikacılarımız, sizden önce Amerika keşfedildi.Eğer haberiniz yoksa Kapalı Maraş orada, gidip bir gezin. Haa girmeyi başaramazsanız Kapalı Maraş’a bize bir alo deyin. Biz o sorununuzu da çözeriz icabında…
Yakışıklı 
Önceki gün 2 Ağustos Dünya Yakışıklılar Günüydü. Yakışıklı denince akla malum Başbakan Hüseyin Özgürgün geliyor. Sadece bizim muhalefetin değil Türkiye basının güçlü gazetesi Hürriyet Gazetesi’nin yazarları da bu tanımlamayı yapmıştı Başbakan Hüseyin Özgürgün için.
Özgürgün, Başbakan olmadan önce spora çok önem veriyordu. Başbakan olduktan sonra spora vakit ayıracak zaman bulamasa da en azından haftada bir iki gün mutlaka evde veya salonda çalışmalarını sürdürüyor. 
Başbakanın yoğun bir mesaisi var. Öyle ki bu mesai içinde bazı günler çok önden belli olan randevuları bile var. Hemen herkesi dinlemeye çalışıyor Başbakan. Ha bunlardan bazıları günün sonunda kendisine en ufak bir kazanım bile getirmeyecek bile olsa Başbakan Özgürgüngene de vaktini ayırmayı yeğliyor.
Neyse geçtiğimiz gün, 2 Ağustos Dünya Yakışıklılar Günüydü. Başta Başbakan Özgürgün olmak üzere tüm yakışıklı dostlarımızın gününü kutluyoruz. 
Ayrı kutu
Seremoni
Ercan Havalimanında kutsal topraklara uğurlanan Hacıların gidişindeki seremoni bazılarını rahatsız etmiş. Yok, neymiş efendim, dincilerin havalimanında dini ayinler düzenleniyormuş.
Çin’den ithal solcu aydınlarımız yazdı bunları. Oysa değil KKTC’de dünyanın neresine giderseniz gidin bu uygulamaya şahit olursunuz. Üstelik sadece Müslümanlar için de geçerli bir durum değildir bu dinsel seremoniler. 
Örneğin Yahudiler ile uçmak isterseniz yolculuk boyunca onların dua ettiğini görürsünüz. Uçağın içinde, havalimanında her noktada dua ederler. 
Ama bizim Çin malı solcu aydınlar dünyadan bir haber yaşadıkları için dünyada neler olup bittiğini bilmedikleri için Ercan’da gördükleri tablo karsında şaşırıp kalıyorlar hali ile. 
Mesajlar
Dr. Derviş EROĞLU:İstanbul ziyaretiniz sırasında kendinize kareli ceketlerden de almayı ihmal etmemişsiniz. Yeni takımları da aldığınıza göre bölge ziyaretlerine yakında başlarsınız.
Hüseyin ÖZGRÜGÜN:Dün dünya yakışıklıların günüydü. Bu özel günde kimler sizi kutladı acaba?
Tufan ERHÜRMAN:Yakında bir kez daha Ankara yollarına düşecekmişsiniz. Bu arada Ankara’da bazı eski dostları da görmeyi ihmal etmeyin olur mu?
Dr. Özdemir BEROVA:Çanakkale için yeni bir tur daha yapmayı planlıyormuşsunuz. Bu sefer gazetecileri ve bazı sendikacıları davet edecek misiniz?Bakalım sendikacılar bu davete ne cevap verecekler. 
Kutlu EVREN:Dün akşam kurmaylarınız ile Girne’de bir mekanda yemek yerken görülmüşsünüz. Bu günlerde ekip ile yemeklerini sıklaştırdınız. 
Ferdi Sabit SOYER:Maraş konusunda öyle bir yazı kaleme aldınız ki bu konuda konuşan ama fikir sahibi olmayanların okuyup öğrenmesi gereken bir yazı oldu, elinize sağlık.
Menteş GÜNDÜZ:Maşallah sesiniz de pek yanıkmış. Geçen gece kulübün balosunda ünlü sanatçıyı kıramayıp kendisine eşlik etmişsiniz.
Hasan TAÇOY:Son günlerde hayli kilo verdiğiniz görülüyor. Bu çok gezdiğinizden ötürü mü yoksa diyet mi yapıyorsunuz? Yoksa Azra Hanım sizi de mi spora yazdırdı?
Tolga Ferhat ÇELEBİ: Radyoculuktan sonra internet haber portalı içinde kolları sıvamışsınız ve çok yakında yeni bir haber sitesi ile sanal dünyaya merhaba diyecekmişsiniz. 
Fırat ATASER:Alsancak Deniz Festivali görkemli bir şekilde açılmış. Dün özellikle Başbakan Özgürgün ile olan samimiyetiniz gözlerden kaçmadı. Bu arada bölgeye kazandırmayı düşündüğünüz projeler halkın da beğenisi topladı.
Serhat ÖZÇELİK:Ercan Havalimanı öyle bir hal aldı ki artık başta İstanbul olmak üzere birçok havalimanından daha modern ve gösterişli hale geldi. Durmak yok yola devam.
Bilal KENDİRCİ:Dün Alsancak Belediyesinin festival alanını gezerken görülmüşsünüz. Nasıl Alsancak Belediyesinin düzenlediği deniz festivalini beğendiniz mi? Alsancak gerçekten çok özel bir yer değil mi? 
Selim GÖKBÖRÜ:Pazar günü için iki yerden birden tavla turnuvasına katılmanız için davet almışsınız. Demek ki artık turnuvaların aranan oyuncusu oldunuz.
Redif NUREL: Geçenlerde bir arkadaş ortamında Girne Belediye Başkanı adayı olabileceğinizi söylemişsiniz. Bakalım bu konuda gerçekten ısrarcı olacak mısınız?
GÜNÜN SÖZÜ
“Yeni bir fırsat doğması halinde toplumun daha geniş kesiminin sürece dahil edilmesi gerekir. Kıbrıslılar süreci biraz fazla liderlerin eline bıraktı. Bunun üzerinde düşünülmesi gerekiyor. Değişiklik için ayağa kalkmalısınız, oturup da başkalarının sizin için değişim yapmasını bekleyemezsiniz.”
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı EspenBarthEide
YORUM EKLE

banner471

banner473