banner564

Serdar Denktaş’ın hesabı

İster UBP- YDP-DP olsun ister CTP-HP-TDP-DP eğer bir koalisyon olacaksa ve bu koalisyon iki değil de çok partili koalisyon ise hepsinde kilit Demokrat Parti.
Serdar Denktaş daha önce birçok kez olduğu gibi bu sefer de hükümetin kilidini çözecek isim. Kısacası herkesin merakla beklediği yeni hükümet için Serdar Bey’in gönlünü kim o hoş ederse yeni kabineyi o kuracak.
CTP ile geçmişte birçok kez koalisyon deneyen Serdar Denktaş’ın hesabında CTP’nin karnesi kırıklarla dolu. Son olarak 2013’ten sonra CTP-DP hükümeti kurulmuştu. CTP daha sonra bu hükümeti bozmuş ve UBP ile hükümet kurmuştu. Serdar Denktaş bunu bir köşeye mutlaka not etmiştir.
UBP ile de birçok kez hükümet kuran Serdar Denktaş, bugün UBP ile hükümet ortağı. Ta ki yeni hükümet gelene kadar devam edecek bu hükümet döneminde UBP’nin karnesi pek de parlak değil. Hatırlanacağı üzere Hükümet ortağı olan DP’ye sormadan UBP erken seçimi ilan etmiş, Denktaş’ın bir iki ay sonra yapalım önerisini dahi kulak ardı etmişti.
Sadece bu kadarla değil, seçimlerin belli olması ile birlikte DP’nin Eğitim Bakanı DP’den istifa edip UBP’ye geçmiş ve seçimlerde de aday olmuştu. Halen bugün bile DP’nin milletvekili olan Hüseyin Avkıran Alanlı seçimlerde UBP için çalışmış, seçim gecesi Özgürgün’ün balkon konuşmasına gitmişti.
Önümüzde 5 ay sonra yerel seçimler var. Bu anlattıklarım ışığında Serdar Denktaş’ın nasıl bir tercih yapacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak bize gelen bilgilere göre Denktaş UBP ile koalisyon kurmaktan ziyade 4 partinin yer alacağı bir koalisyondan yana tavır alacak gibi. 
Bizden söylemesi…

Tuttu mu? Siz karar verin
Dünyaca ünlü Astrolog Abdullah Abdulaziz, bu seçimlerde Özgürgün’ün kazanacağını ancak Başbakan’ın Tufan Erhürman’ın olacağını söylemişti seçimlerden önce. Henüz hükümet kurulmadı ama Abdülaziz’in söyledikleri hala kulaklarımızda.
Abdülaziz’in seçim tahminleri tutmasa da üçlü hatta çoklu koalisyon öngörüsü bugün en çok konuşulan koalisyon seçeneği olma özelliğini koruyor. 
Seçimlerden önce tahminlerde bulunan ünlü Astrolog Abdullah Abdulaziz UBP: 14, CTP: 13, HP:10, TDP: 7, TKP: 5, YDP ve DP: 1 milletvekili çıkaracak demişti. 
UBP’yi 7 vekil daha aşağıda gösteren Abdülaziz, CTP ve HP’yi bir fazla söyleyerek tahminde çok yaklaşsa da TKP’de fena halde çuvalladı. TDP’yi de olduğundan daha fazla gösteren Abdülaziz DP ve YDP’yi de tıpkı UBP gibi az gösterse de sonuçta çok da uzakta kalmadı bu iki partiye yönelik yaptığı tahminde.

Merak ediyorum
Halkın Partisi Lideri Kudret Özersay bugün itibari ile milletvekilliği düşecek olan Tahsin Ertuğruloğlu ve Kemal Dürüst için polise suç duyurusunda bulundu...
Merak ediyorum, aradan geçen 4 gün içinde polisimiz bu konuda ne yaptı? Veya en azından bundan sonraki sürçte ne yapacak?
Eğer polis bu konuda adım atmazsa veya atım atmaya değer bir şey bulamadım derse Özersay ne yapacak? Çok merak ediyorum birisi beni bu konuda bilgilendirebilir mi? 

MESAJLAR
Mehmet Ali TALAT: Geçen gün bir partiliniz dedi ki “Boşuna beklemesin, Cumhurbaşkanlığı için adayımız olmayacak.” Allah Allah yoksa sizin böyle bir beklentiniz mi vardı? 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bugün vekiller mazbatalarını alacaklar ve haftaya da meclis ilk toplantısını yapacak. Cumhurbaşkanı Akıncı da Hükümeti kurabilecek olana verecekmiş bu arada görevi.
Serdar DENKTAŞ: Hafta sonu hesap kitap yaparak geçirmişsiniz. Ee bir karara varabildiniz mi? Yoksa birkaç gün daha bu konuda düşünecek misiniz? 
Kudret ÖZERSAY: Siz her ne kadar UBP ile hükümet kurmam deseniz de parti içinin fena halde kaynadığı haberleri geliyor. Durun birkaç gün daha bakın neler neler olacak? 
Cemal ÖZYİĞİT: Seçimlerin geride kalması ile birlikte bir grubun artık şu ertelenen kurultayın ne zaman yapılacağını sorgulamaya başladığından haberiniz var mı? 
Fikri ATAOĞLU: Turizm ve Çevre Bakanlığı, ISO Kalite Yönetim Sistemi ve Vatandaş Memnuniyeti denetlemesinden başarıyla geçmiş. Vatandaş mutlu acaba bakanlığınızla ilgili sivil toplum örgütleri de aynı şekilde mutlu mu? 
Bertan ZAROĞLU: Geçen Cumartesi gecesi Girne’de diğer partilerden seçimlere giren bir ekip ile yemekli bir toplantıda buluşmuşsunuz. Hayırdır, seçim sonrası bu arkadaşlarla ne görüştünüz? 
Kemal DÜRÜST: Şu helva olayından sonra birileri sizin de zamanında helva gönderdiğinizi iddia etti? Acaba siz de helva dağıtmış mıydınız bölgede? 
Ahmet HAVUTCU: Pek muhterem valideniz Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.  
Ozan CEYHUN: Bu ayın sonunda Ankara’da yapılması planlanan düğününüz yaza kalmış. Zaten Ankara’nın kışında düğün biraz zor olurdu. Yazda oynaya oynaya yaparız artık düğününüzü. 
Gürsel SÖNMEZLER: Meğerse 15 trilyonun çıktığı seri bileti biletçi size verecekken son anda başka birisine satmış. Yeni yılda şans sizin de yanınızdan geçti desenize. Neyse çok fazla dert etmeyin 2018 de sağlıklı bir yıl olsun başka bir şey istemez. 
 
Betül Dizdarlı HASTAN: Yılbaşını Londra’da geçirdikten sonra ülkeye döner dönmez geçen gece soluğu Nilüfer konserinde almışsınız. Bu arada İngiltere prensinin düğününe de gidecek misiniz? 
Buğra ERYILDIZ: Plajdan sonra şimdi de kar üzerinde dünya şampiyonu oldunuz. Voleybolda ne kumda ne karda ne sahada hiçbir şey fark etmiyor ve her katıldığınız yarışmada birinci geliyorsunuz nasılsa. 
Hüda HÜDAVERDİ: Seçimler öncesi sosyal medyada duvarınızda paylaşmaya ara verdiğiniz duvar yazılarına seçim sonrası yeniden başlamışsınız. Bu arada bu akşam ki programda çok deli sorular var kafamda. 
Kamil KAYRAL: Yılbaşından sonra gittiğiniz Trodos’ta kar görebildiniz mi? Oysa geçen yıl bu zamanlar değil Trodoslar, Beşparmaklar bile kar ile kaplıydı. 

POLEMİX
 “Hep vurguladığım üzere, KKTC Devleti bizim görüşme masasında da görüşme sürecinin dışında da en büyük gücümüzdür. Yapmamız gereken devletimize dört elle sarılmak ve Anavatan Türkiye ile kardeşçe ilişkilerimizi geliştirerek haklı davamızda istediğimiz sonuca ulaşmak için çabalarımızı sürdürmektir.”
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu
YORUM EKLE

banner608

banner474