banner564

Sibel Siber UBP’ye mi geçiyor?

Aslında ilk biz bu konuyu gündeme getirmiştik. Son olarak da Cumhuriyet Meclisinin açıldığı gün hem Başbakan Özgürgün ile hem Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber ile yaptığımız röportajlardan elde ettiğimiz havayı bu köşeye taşımıştık. 
 3 Ekim Salı günü Diyalog Gazetesinde çıkan köşe yazımızda şu başlığı kullanmıştık; “Bu yakınlaşmaya dikkat” yazının devamında Başbakan Özgürgün ile Meclis Başkanı arasındaki paslaşmaya dikkat çekiyoruz. Özellikle Başbakan Özgürgün’ün Sibel Hanım için söylediklerine dikkat çekiyoruz.
Demek ki eskiler boşuna söylememişler, “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” diye. Biz 3 Ekim’de ikili arasındaki övgüleri bir kenara not etmiştik.
Dün sosyal medya hesabından CTP’li Sağlık eski Bakanı Eşref Vaiz’in oğlu Mehmet Ekin Vaiz, Sibel Siber için şunları paylaştı; “Siber’in CTP’den aday olmayacağı kesin gibi. Bu durumda Geçici Başbakanlığı döneminde Sibel Hanımın kanatlı melek gibi fotoğraflarını paylaşan CTP’lileri zor günler bekliyor…”
Kısacası daha henüz resmen seçim kararı alınmadı ama siyaset fokur fokur kaynıyor ve önümüzdeki günler çok şeylere gebe. 

Aydın Soyer aday adayı
Dün bu köşede yazmıştık, CTP’de Mehmet Ali Talat’ın oğlu Ongun Talat milletvekili aday adayı diye. Bugün de anne-oğuldan bahsedelim.
UBP eski milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı Dt Şerife Ünverdi, yaklaşan seçimlerde adı kadın adaylar listesinde geçiyordu. Dün Şerife Ünverdi’yi kliniğinde ziyaret ettim. Oldukça kalabalıktı klinik. Kalabalığı da görünce hemen sordum “Aday mısınız?” diye. 
Şerife Hanım klinikteki hastalarını gösterip “Bu kadar hastayı bırakıp nereye gideyim. Ben partimi destekleyeceğim ve partim için çalışacağım. Siyasette de artık biz sıramızı savdık, bu işi gençler daha iyi yapabilir, partimizde de çok donanımlı genç arkadaşlarımız var. Benimde oğlum benim gibi iyi bir UBP’li. Zaten son kurultayda MP’ye de seçildi. Şimdi onun bir isteği var. Eğer partililerimiz tercih ederse onun siyasette iyi bir noktaya gelmesini istiyorum ve bu konuda hem partililerimize hem üyelerimize güveniyorum. Benim yeniden aday olmam için son günlerde gerek telefonla arayan, gerekse bizzat kliğine gelen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ama dediğim gibi ben bu dönem aday olmayı düşünmüyorum, ben bu dönem aday adayı çıkmak isteyen oğlumu desteklemek istiyorum” dedi.
İşin özeti şu sevgili okurlar, genelde baba-oğul siyasetçileri görmeye alışmıştık, şimdi anne-oğul siyasetçi göreceğiz karşımızda. 
UBP’den Lefkoşa milletvekili aday adaylığı için Şerife Ünverdi yerine oğlu Aydın Soyer aday adayı olacak. Aydın Soyer, ekonomist, kendi mali müşavirlik ofisinde çalışıyor, spordan siyasete birçok alanda bugüne kadar önemli işlere imza attı. Bir dönem Gençlik Gücü Kulübü başkanlığı görevini de yürüten Aydın Soyer evli ve iki çocuk sahibi. 
 
MESAJLAR
Dr. Sibel SİBER: Bakalım gerçekten de ateş yanıyor mu bir yerlerde? Zira bugünlerde adınız CTP’den ziyade UBP ile anılıyor. Hatta sıra numarası verenler bile var. 
Kutlu EVREN: Bir daha bakanlık görevine getirilirseniz tek şartınızın “Kendi çalışma ekibinizi kurmak olduğunu” söylemişsiniz. Demek ki bu konuda iyi bir tecrübe kazandınız.  
Dr. Özdemir BEROVA: YÖK Başkanının Ada’dan ayrılması ile birlikte istifa mektubunuzu hem DP’ye hem meclise göndermişsiniz. Bugün bir basın toplantısıyla istifa gerekçelerinizi kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. 
Kemal Deniz DANA: Herkesin gözü kulağı sizde. Sizden gelecek bir işaret ile yollara düşecek olanlar var. Adaylık konusunda henüz son kararınızı vermemişsiniz. Hadi bir an önce şu kararınızı verin de birileri sabırsızlıktan ölmesin. 
Şevki TURHANLI: Halı sahada maç yaparken ayağınızı sakatlamışsınız. Çok geçmiş olsun, artık belli bir yaştan sonra sahada her hareketi yapmak size göre olmadığını anlamışsınızdır umarız. 
Ziya ÖZTÜRKLER: YÖK Başkanı ile yakından ilgilenmiş ve bazı konularda önemli talepleriniz olmuş. Daha modern bir yüksek öğretim için gayretleriniz takdire şayan. 
Oğuz KÖSE: Dün canlı yayın sırasında duyduğunuz bir itirafa şaşıp kalmışsınız. Oo oda bir şey mi? Bu memlekette daha neler neler dönüyor bir bilseniz. 
Sadık GARDİYANOĞLU: Aday adaylığı konusunda aileniz ve yakınlarınızla istişare edip bir karara varmışsınız. Ve bu kararı kamuoyu ile Cuma günü paylaşacakmışsınız. Kararınız hayırlı olsun şimdiden vatana millete. 
Barış MAMALI: Herkes aday adaylığını bir yerlerden açıklarken sizden ses seda çıkmıyor. Yoksa bu seçimlerde sizi milletvekili adayları arasında göremeyecek miyiz? 
Mahmut ERDEN: YDP’den aday adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Gelecek hafta kalabalık bir ekip ile gidip adaylık başvurunuzu yapacakmışsınız. Hade bakalım hayırlısı. 
Çilem ESENYEL: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün sayısız kutlama mesajı ve telefonu almışsınız. Bu arada en güzel doğum günü hediyesi dün gece geç saatlerde gelmiş. Valla o hediyeyi kim görse beğenmez ki? 
Savaş ATAKAN: Galbur Restaurantta bir peçeteye yazdığınız seçim tahminini sevgili dostumuz Aytuğ Türkkan hala daha saklıyor. 66 gün sonra bu peçeteyi size geri iade edecekmiş. 
Gökhan GÜLER: Son dönemde aktif siyaset yerine daha çok gazetecilik yapmaya karar vermişsiniz. Hatta yakında Türkiye’deki ünlü bir gazetenin Kıbrıs Temsilcisi olacağınız bile konuşuluyor. 
Arif KORUOĞLU: Eski çamlar bardak oldu derler bizim oralarda. Sizde eski bir partili olarak son dönemde ne sesiniz çıkıyor ne de başka bir şey. Yoksa çoktan vaz mı geçtiniz bu işlerden. 
 
POLEMİX
 “50 yıla yakın bir süredir devam eden bu siyasi belirsizlik sona ermek zorunda. Statükoyu değiştirmek zorundayız. İki taraf da bu konuda anlaştı. Bunu da ya federal bir anlaşmayla, ya da başka yöntemle sona erdireceğiz. Güvenilir bir süreç için halkımıza, sonunda bir karar verilecek, ucu açık olmayan spesifik bir süreç olacağını söyleyebilmemiz lazım. Aksi taktirde, bu sürece halkın desteğini sağlamak oldukça zor olacak.” 
Müzakereci Özdil Nami
YORUM EKLE

banner608

banner474